Bukkeholshøe - nydelig vårskitur (20.04.2015)


Characteristic Backcountry skiing
Duration 6h 00min
Distance 15.5km
Vertical meters 871m
GPS
Ascents Bukkeholshøe (1,865m) 20.04.2015

Videopanorama fra toppen:

En deilig vårskitur som innfridde forventningene mine til gangs! Jeg tar det kun i kortform:
To utfordringer på turen. Det ene var et bratt punkt oppi bratta langs Bukkeholsbekken. Heldigvis var snøen ikke ishard her, for da hadde jeg ikke likt meg helt:

Oppi Bukkeholet begynte det å kladde noe aldeles forferdelig. Jeg tok av kortfellene og gikk på blanke ski. Likevel kladdet det - har nesten ikke opplevd maken:

Er det fysisk mulig? Det var blanke ski, uten smurning.
Er det fysisk mulig? Det var blanke ski, uten smurning.

Jeg gav opp skia, og priste meg lykkelig at det ikke var Styggehøi i nord som var målet, men at det bare var 150 hm opp til egga på Bukkeholshøe, som ble forsert på beina. Så fulgte jeg en artig snøegg, som egentlig ikke var så veldig utsatt. Moro med utsikt til begge sider - og særlig i slikt vær! Gps-en min hevder at det første (og østligste) toppunktet var høyest; 3 m høyere enn vest-toppen. Etter synet å dømme var det ikke lett å avgjøre. Dette er vel målt til gangs av folk før meg, så det betyr lite. Jeg var uansett på alle høydepunktene på egga her...

Like før toppen av Bukkeholshøe, med Visbretind til venstre i bildet.
Like før toppen av Bukkeholshøe, med Visbretind til venstre i bildet.

Innimellom kom det kraftig vindkast også i dag, så jeg droppet planen om Styggehøi, og satte meg heller til i en "snøgryte" nedi Visdalen og stekte meg i sola en times tid, og spiste litt gammel påskemarsipan kjøpt til halv pris i Lom! Livet er herlig!

User comments

  • -
    avatar

    Klabbing på ski og feller

    Written by knutsverre 23.04.2015 21:07

    Hadde samme problemet i påsken. Fikk råd om å kjøpe fellevoks og "impregnere" skiene med glider. Det virket utmerket! Sees i mai!

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.