Øystre Rasletinden - men ingen kasse? (17.04.2015)


Characteristic Backcountry skiing
Duration 5h 00min
Distance 21.4km
Vertical meters 1,064m
GPS
Ascents Nordøst for Rasletinden (1,787m) 17.04.2015
Øystre Rasletinden (2,010m) 17.04.2015
Raudhamran (1,437m) 17.04.2015

Endelig på tur igjen. Jammen to uker siden sist!
Gikk en kjapp tur opp på Gjendehøi, mens jeg ventet på at den verste vinden skulle avta på Flya. Deretter sto Østre Rasletind for tur:

Parkerte på stor p-plass ved Heimdalsmunnen, da "plassen" i en sving litt høyere oppe - og nærmere toppen - var opptatt. Min Vivaro krever litt plass... Men uansett var tanken med å starte såpass lavt, at man kan skli hele veien tilbake til bilen.

Først oppom Raudhamran, hvor et lite flatt parti rett ved toppen kan være en fin overnattingsplass, da det ligger skjermet for vind fra nesten alle hold!

Så i en bue opp på Nordøst for Rasletinden. Gikk på beina siste biten, da snøen var blåst bort. Tilbake ved skiene la jeg om til helfeller, og fortsatte opp til Ø. Rasletind.

Fant ikke den røde postkassa på toppen. Støvsugde hele toppområdet, men nei da. Sparka ned is/snø på varden på høyeste punktet, men null kasse! Prøvde å ringe Morten H, men han svarte ikke. Ringte kona, som sjekke at Østre Rasletinden skulle være 2010 m. Gps-en stemte og alt. HVOR VAR KASSA?

Så fant jeg ikke igjen stedet der jeg hadde lagt vekk skiene, og ble nå litt stressa, ikke minst fordi vinden tok seg opp og gjorde meg kald. Etter 10 min lettere panisk leiting fant jeg dem, men nå hadde jeg drevet rundt her oppe i nesten 3 kvarter, og planen om å plukke med meg Rasletinden også ble forkastet. Var det egentlig en kasse på toppen?

Startet nedkjøringa, og skled snart helt bortom "kanten" på nordryggen, for der fikk jeg en viss oversikt over NØ-egga opp på Munken. Det lå en del snø der fortsatt, og den virket ganske alpin. Sikkert lurt å vente en måned lenger på å gå opp den turen...

Egga opp mot Munken - sett fra øst.
Egga opp mot Munken - sett fra øst.

Videre lett tur tilbake til bilen - tok knapt et stavtak!
Ca 5 t i rolig tempo og herlig vær.

Da er alle kommunetoppene i Valdres fullført i 2015, men jeg har ikke skrevet meg inn i en eneste bok!

User comments

  • -
    avatar

    Godt å se ....

    Written by knutsverre 18.04.2015 10:30

    at du er ute på tur igjen, Ole-Petter! Begynte å bli litt bekymret....

    Skjønner ikke helt dette stresset med Øystre - du hadde jo vært der 3 ganger får denne turen...

    • -
      avatar

      Sv: Godt å se ....

      Written by Olepetter 22.04.2015 08:28

      He, he. Et hint om svaret ligger i siste setning i teksten...

      Er nå 5 dgr på etterskudd med registreringer og rapporter, så det er nok ingen grunn til bekymring for meg :) Og Folgefonna venter på oss snart!

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.