Besselvassheia på Frøya - og østtoppen for sikkerhets skyld (12.03.2015)


Characteristic Hike
Duration 2h 00min
Distance 7.9km
Vertical meters 236m
GPS
Ascents Besselvassheia (76m) 12.03.2015
Besselvassheia øst (75m) 12.03.2015

Etter turen på Hitra i dag var det fortsatt grei tid med tanke på å rekke Besselvassheia ute på Frøya. En ny avgiftsfri tunell under vannet bragte meg til Frøya, og ikke lenge etterpå var jeg klar for ny tur ved parkeringa sørvest for denne vesle toppen.

Fulgte veien inn (sperret med bom for trafikk – sykkel er greit her) - mot NØ og deretter nord, før skilt viste sti mot høyre (øst) til toppen. Litt opp og ned og godt merka sti med pinner med røde merker, og etter snaue tre kvarter var jeg ved varden. Videopanorama fra toppen:

Skilt og kasse i bok her, men gps-en viste at det fortsatt var 600 m igjen til toppen!? Og jeg så en knaus der borte i øst med varde på. Hva skulle det bety? Den rødmerka stien gikk videre også…

Legger ut bildet fra østtoppen, jeg. Gps-en viste at denne faktisk var høyest...???
Legger ut bildet fra østtoppen, jeg. Gps-en viste at denne faktisk var høyest...???

For å være sikker fikk jeg plukke med meg den også. Fulgte rødmerka sti som så ut til å gå like nord for denne østtoppen, så jeg tok av stien til slutt og gikk kjapt 10-15 m opp til denne varden også. Gps-en viste at denne var 1 m høyere! En time var gått, og sola var i ferd med å gå ned, så jeg returnerte snarlig. Idyllen ble tidvis brutt av en eller annen i nærheten som kjørte så det skrek i dekkene – er det en gocart-bane i nærheten, mon tro?

Tilbake etter 2t på tur, og la meg likeså godt til på p-plassen i bilen for natta. Det store spørsmålet for meg som nøyaktig toppjeger er jo hvilken av disse to toppene som egentlig er høyest. Derfor var det godt å ha helgardert seg.

Merka sti til toppen(e).

User comments

  • -
    avatar

    Høyest på Frøya

    Written by SturlaS 17.03.2015 17:41

    Slik jeg har skjønt det er øst-toppen 1 m lavere, og at den vestre toppen ble utnevnt til høyest pkt for bare noen år siden. Det står litt om det i denne rapporten: http://peakbook.org/tour/28561/D%C3%A5p+av+Besselvassheia.html

    Angående motorstøy er det nok kjøring på den nedlagte (?) flyplassen som ligger enda litt lenger mot øst.

    • -
      avatar

      Sv: Høyest på Frøya

      Written by Olepetter 17.03.2015 18:03

      Takk for info! Interessant.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.