Fin liten tur (25.10.2014)


Characteristic Hike
Duration 2h 00min
Distance 3.6km
Vertical meters 176m
GPS
Ascents Skåleberget (812m) 25.10.2014
Fjellenden (over Aurdal) mellom trærne.
Fjellenden (over Aurdal) mellom trærne.

Hadde et par formiddagstimer og ville ut i det fine været. Skåleberget var en liten knatt i skogen i nærområdet hvor jeg ikke hadde vært. Kanskje det kunne bli litt utsikt mot Makalaus også?

Flere p-lommer å velge mellom ved asfaltveien. Fulgte en gammel skogsvei oppover mot SØ. Ved en grind gikk tråkket til venstre utenfor gjerdet. Snart så jeg åsen tydelig, og strenet rett mot ryggen. Her oppe var det et svært tydelig dyretråkk, eller kunne det være en lett gjengrodd gammel sti? Jeg fikk aldri vite sikkert. Glissen skog her oppe og brukbar utsikt på vei mot høyeste punkt, som ikke var så lett å definere. Tre kandidater var like høye, men den østligste ga litt utsikt mot Fjellenden i øst. Den midterste skjulte en gammel bolt, så her bygde jeg en liten varde. Var også oppom en vestlig haug som var like høy.

En drøy halvtime var gått, og jeg putta stavene i sekken og tok fram greinsaksa. 1,5 t ble brukt på returen, men da ble det ryddet skikkelig langs "stien" også - så nå kan det egentlig bare merkes opp hit, så har vi et nytt turmål i nærmiljøet!

Fant sti på returen, som ble ryddet litt.

User comments

  • -
    avatar

    Disse turene er best!

    Written by morsor 26.10.2014 00:50

    Turer i nærområdet, kortreiste turer.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.