Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Vettafjellet på Aspøya

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.5km

Map    

Skarven på Tustna

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Etter å ha tatt fergen over til Tustna og Tømmervåg, kjørte jeg til Sørhalsnes og videre seterveien opp til parkeringsplassen. Videre er det grei kjerrevei til et par hytter. Her starter rødmerket sti som går gjennom noe lett skog opp til trimposten. Videre opp blir det noe brattere og det er vanskelig å finne god sti før man er på ryggen av Skarven. Her er det fortsatt noe bratt, men helt greit å gå. Noe tåke rundt toppen i dag, ga ikke den store utsikten. Men verre var det med (kast)vinden, - på noen utsatte plasser måtte jeg holde meg fast i bakken enkelte ganger.. Returen tok jeg ned ryggen til salen og videre på rødmerket sti ned til hyttene slik at det ble en liten rundtur.

Map    

Innerbergsalen - Stabblandet

Date:
07.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Dagens tur ble tatt litt på sparket.. – planen var multeplukking. Men da Ingebjørg mente vi hadde nok etter gårsdagens fangst, ble det anledning til en ny topptur/trimtur. Jeg satte derfor kursen mot Tustna/Stabblandet med Innerbergsalen som turmål. Etter å ha kjørt 195 km, i tillegg til ferge, var jeg klar for turstart fra Innebergsalen p-lomme. Her får man ikke tid til noe oppvarming,- her går vi rett på bratta. Relativ fin merket sti hele veien som går opp gjennom tett skog. Litt lenger opp blir det noe steinur enkelte plasser. Jeg møtte skodden på ca 600 moh så den store utsikten uteble i dag. Rødlett og godt svett tok jeg en god matpause med tilhørende bilder og snapper på toppen :-) Data fra peakbookappen stemte ikke helt med min Garmin GPS...?

Map    

Kvernberget

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

Map    

Saudehornet

Date:
25.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.9km

Liten rundtur på Sunnmøre/Møre i sommervarmen. Og både fjellsko, caps og solbriller var med på turen. Det passet derfor godt med en liten avstikker tidlig morgen før vår videre ferd. Turstart fra p-plassen ved Vikegeila behandlingsanlegg for drikkevann. Her følges litt bratt vei opp ca 1,1 km. Mange hvileplasser ved veien opp. Stien følges videre opp forbi hytten ved Vikeskåla og stidele til Vallahornet. De siste 500 metrene, fra 1000 moh og opp, er noe brattere. Veldig fin utsikt fra toppen; fra runde fine topper til mer alpine og kvasse tinder. Returen ned anbefales via Vallahornet. Og på en slik varm sommerdag, bør avslutningen gå via Kulpen som er like ovenfor p-plassen. Denne gangen var det capsen og brillene som fikk avkjølt seg her. Dusjen ventet på Hotel Ivar >>>

Map    

Svinnesnebba

Date:
27.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
5.4km

Start fra p-plass ved Torhjulvågen. Her følges veien over broen ca 2-300 meter til et veiskille. Herfra følges sti som fortsetter rett frem og etter hvert tar en sving til høyre og videre litt brattere opp lia. Stien/veien som går til høyre ved veiskille, er vinterstien og er ca 1 km lengre i følge en lokal trimmer. Stien opp til Nebba er litt dårlig merket enkelte plasser men dette er ikke noe problem så lenge man følger med :-) . God utsikt på toppen, også til Nesøya :-)

Map    

Skarsknuken

Date:
27.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Start ved avkjøringen litt nedenfor demningen. Fulgte traktorvei som etter hvert gikk over til sti. Svak sti enkelte plasser og lett for å gå litt utenfor. Noe bratt siste etappe opp mot toppen. Grei retur med GPS..

Map    

Høgfjellet

Date:
01.12.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Start ved p-plass ca 100 m sør for gården Hammaren. Fra Hammaren er det godt merket sti helt opp til Høgfjellet. Veldig tørr og fin sti nå sent på høsten. Etter en liten og bratt kilometer, kommer man på Hammarsetra. Her er det både benk og fin utsikt for en rast. Herfra litt slakere parti opp mot Vettaskaret før noe brattere videre opp mot Høgfjellet. På toppen fin varde med vardekasse og bok. Og bonusen; vid utsikt mot alle kanter. Også mot Nesøya :-)

Map    

Saglimana

Date:
01.12.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Start ved p-lomme litt sør for siste bolighus og stistart. Det er to stier som går til toppen og etter ca 40 meter fra veien, kan man velge; èn sti går skrått sørover mens den andre går skrått nord. Jeg fulgte stien som går skrått sørover opp langs lia. Dette er den korteste og kanskje den fineste varianten. Godt merket sti gjennom mye skog som åpner seg litt når man nærmer seg toppen. Fin toppvarde og benker ved toppen. Jeg valgte den andre stien på returen slik at jeg fikk meg en liten rundtur.

Map    

Kjerkjeberget

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.5km

Turstart fra Saghøgda p-plass. Fulgte merket sti opp til kjerreveien som går videre opp Koksviklia. Det blir etter hvert noe mer stiterreng. Flere partier over myrete områder som muligens er noe bløtt om sommeren. Men i dag, med ca - 1 gr, var det fast og fin sti. Dette er èn av mange topper med god utsikt mot Nesøya. På toppen gikk telefonen i "svart" og toppbilde sto i fare. Men heldigvis kom en reddende Rose som tok min selfie :-)

Map