Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Store Blåmann

Date:
22.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Flott vær også denne dagen. Og broderen ville være med på tur idag og kom derfor hjem litt tidligere enn vanlig fra arbeid. Med nyinnkjøpte fjellsko; Crispi Skarven, - og best i test (kanskje noe påvirket av meg :-) ) var forberedelsen til turen den beste. Kjørte ca en halvtimes tid ut til Kvaløya og parkeringslommen ved Slettneset. Her var det god sti opp til Kvaløyas høyeste fjell. Det blir fort bratt og man ser at det vil bli brattere. Men på ingen måte noe problem hvis man da ikke er ekstremt høyderedd. Stien går på mye svaberg og det er derfor en fordel (og kanskje nødvendighet) at det er tørt når man skal gå opp her.. Noe enkel klyving på siste del av ruten hvor man kan velge i flere rutevalg. Flott utsikt til Kvaløyas og omkringliggende topper. Helt fantastisk!

Map     2 comments

Tromsdalstinden

Date:
21.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
27.6km

Skodden hang langt ned fjellsidene fra morgenen av, men varsel om at det skulle lette utover dagen gjorde at jeg pakket tursekken. Startet fra broderens hus i Henrik Wergelands vei og syklet til fastlandet og videre innover Tromsdalen. Ved skilt "Tromsdalstinden 4,5 km" ble sykkelen parkert og jeg fulgte videre sti ned til venstre og krysset her Tromsdalselva. Gikk videre opp langs bekken gjennom bjørkeskog. Her traff jeg også min turkamerat for resten av turen; Truls. Trivelig kar som også var interessert i toppturer. Vi fortsatte opp langs ryggen og etter hvert et brattere parti før det flatet litt ut mot toppen. På toppen lettet skodden noe og vi fikk utsikt mot byen. Vi møtte mange som var på topptur denne dagen. Tromsdalstinden er et ruvende fjell som er godt synlig >>>

Map    

Varden i Tromsø

Date:
20.07.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Bobiltur til Tromsø og besøk til min broder og hans familie. Vi måtte ha en benstrekk og det passet derfor godt med en nærtur til Varden. Kjørte til Hamna og fulgte veien opp til boligområde og p-plass. Herfra god og merket sti videre til toppen. Varden er øyas høyeste punkt.

Map