Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nonshøa og Tjønnpiken

Date:
24.04.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.2km

Trugetur i flott søndagsvær og ca 10 cm nysnø. Gikk først over skaret 1107 og ned via tjønna og opp til Tjønnpiken før retur via Nonshøa.

Map    

Raudhovden

Date:
24.04.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
3.5km

Trugetur fra Trånnåbakksætra opp gjennom skogen i flott vintervær med noe nysnø.

Map    

Nonshøa, Tjønnpiken, Bårdsfjellet og Kvampiggen

Date:
17.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
14.0km

Søndag og topptrimtur med Ingebjørg. Start fra Skaret p-plass og fulgte godt oppkjørt løype opp mot Porten. Tok en avstikker til Nonshøa, Tjønnpiken og Vest for Tjønnpiken før retur til Bårdsfjellet og til slutt topptrim toppen Kvampiggen. Fortsatt mye igjen av skiføre men hva med skisesongen..? Korrigert: Vær oppmerksom på at Tjønnpiken er korrigert med riktig høyde som er på 1220 moh. og får dermed en PF på 201 m (rød), mens nabotoppen Nonshøa er korrigert til 1213 moh. og får PF på 73 m (grønn).

Map    

Blåøret og Snofjellet

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.7km

Flott dag i fjellet med mye sol og lite vind. Mange på tur i fjellet og jeg traff bl.a. Terje G. som kom i kryssende retning på retur fra Blåøret. Tok en "ekstratur" bortom Snofjellet før retur via Blåøret mm og til slutt siste topp opp Hovden på baksiden. Fint føre med et lite lag av pudder i høyfjellet, og noe bløt slapseføre lengre ned.

Map    

Syndre Knutshøa

Date:
10.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
13.1km

Med god værmelding måtte det planlegges søndagstur. Ingrid Anita ville også være med på tur,- helst en tur der hun kunne bruke rando skiene. Vi bestemte oss for Syndre Knutshøa med start fra Kongsvold. Hun på randonne og jeg på telemark ski. Vi fulgte stien et godt stykke opp gjennom skogen. Flott vær og fint fast føre med et lite pudderlag. Vi tok oss god tid med mange pauser og brukte laaang tid opp. Med sur og kald vind på toppen tok vi fatt på returen ganske kjapt. Artig nedkjøring med stødige ski. Takk for turen Ingrid Anita!

Map    

Omnfjellvarden - Orkdal

Date:
09.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
12.8km

Tur nr 2 i dag startet fra p-plass ved Storkjølen. Turen gikk jeg sammen med Aleksander J. som jeg traff på Ruten tidligere på dagen. Fulgte oppkjørt løype et godt stykke før vi tok av og fulgte skisporene videre opp gjennom salen mellom Fossfjellet og Knippfjellet. Løypen gikk videre på skrått opp og rundet Svartholhausen og videre mot Omnfjellet og Omnfjellvarden. Etter å ha nytet utsikten og tatt noen bilder, tok vi fatt på returen. Fin og rask nedkjøring uten for mange stavtak tilbake til parkeringsplassen. Flott terreng og fint føre. Omnfjellvarden er høyeste topp i Orkdal Kommune.

Map    

Ruten - Hemne

Date:
09.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
10.8km

Start fra p-plass ved Borstad. Masse folk på topptur i dag og etter hvert oppfylt parkeringsplass. Tok på Nansen skiene med kortfeller og fulgte stien over elven. Bratt start opp gjennom skogen, men det gikk sånn akkurat med kortfeller... Skulle gjerne brukt rando skiene på denne turen... Krysset hengebrua etter et par km og gikk videre på skrått og noe bratt videre opp dalen. Her ble det etter hvert pudderføre og ypperlig nedkjøring, - i alle fall for dem med rando :-). Toppen var dekt av skodde og i det jeg skulle ta bilde av det jeg mente var det høyeste punkt, kom en rando kar pesende rett forbi meg og inn i skodden. I det jeg snudde meg forsvant tåken og en ny topp dukket opp litt lenger bort og opp. Også denne med antenner og utstyr. Forsiktig nedkjøring gikk greit >>>

Map     2 comments

Elgshøgda - Skaun

Date:
03.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
6.0km

Tur nr 2 i dag gikk til Elgshøgda i Skaun Kommune. Kjørte til Svorkmo og videre til Solsjøbygda på en vei i vårløsning. Parkerte ved fellessætra. Fine oppkjørte spor helt til toppen hvor man også kunne komme opp fra flere kanter. Fin utsikt fra toppen.

Map    

Resfjellet - Meldal

Date:
03.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
13.6km

Kjørte ca 5,5 km opp fra Å til Kåsen parkering. Her var det god plass til parkering. Til og med et vinteråpent toalett! Gikk med Åsnes Fridtjof Nansen med silikonbehandlede kortfeller, noe som passet ypperlig for denne turen. Mildt vær og etter hvert mildt føre. Fulgte tråkkemaskinkjørt løype ca 3 km før jeg fulgte skispor videre opp. Kjempefin tur opp, noe slakt i starten og brattere mot toppen. Etter en liten pause med mat og drikke på 1162, tok jeg en "Joso" til den nordlige toppen 1161. Merkelig nok er det denne toppen som er med i prosjekt "Opp 24"... Alt i alt var dette en veldig fin tur som anbefales!

Map     2 comments

Storhornet

Date:
02.04.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
11.8km

Trugetur fra p-lomme ved Munkvold. Startet litt sent men var langt fra den siste som skulle på tur i dag. Telte over 30 på vei opp i det øverste partiet. Relativt mildt vær og noe vind. Returen ned via Veslehornet.

Map