Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Røysetoppen

Date:
05.11.2012
Characteristic:
Hike
Distance:
0.8km

Dette må være en av de desidert lettest tilgjengelige toppene med PF på over 100 meter som jeg har vært oppe på til nå. Bortsett fra de man kan kjøre med bil helt til topps på da... Ikke tok jeg aller korteste rute heller, men parkerte nordøst for toppen, i et lite kryss (171 moh) hvor det går en merket sti sørover langs en grusvei. Jeg fulgte denne stien noen få meter, før jeg tok av til høyre og fulgte en mindre sti til topps. Svært fuktig i bakken og på vegetasjonen, så joggesko var ikke det mest egnede fottøyet. Klarte så vidt å unngå og bli klissvåt, ved å være forsiktig. ;) Øverst og i åpent terreng lå det også et syltynt lag med våt snø som et tegn på at vinteren ikke er langt unna.

Map     2 comments

Høstferie i Uvdal: Sigridfjell

Date:
06.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
4.0km

Nok en fin høstdag, og denne måtte benyttes til en tur ut i fjellet. Fra Vasstulan gikk vi veien og stien inn til vann 1142, vest for Vasstulan. Veldig trivelig inne ved det vannet. Til tross for litt sur vind fra nordvest, ble vi værende en stund her mens solen kom og gikk innimellom. Jeg så jo selvsagt at Sigridfjell kun var en liten avstikker herfra, så sammen med min kone og yngste datter tok vi turen opp på den nest høyeste toppen i dette området, mens resten ble værende ved vannet. Alle små pytter og tjern hadde fått et tynt islag, noe som var veldig spennende for ei jente på 5 år. Etter noen stopp kom vi opp på Sigridfjell, men her tok nordvesten litt hardere, så oppholdet ble kort. Fin utsikt mot Hallingskarvet, som lyste opp med sin kritthvite hatt av nysnø.

Map    

Høstferie i Uvdal: Djupegrønuten Sørøst

Date:
04.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
2.0km
Map    

Sirikjerke

Date:
15.09.2012
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Erling og jeg hadde vel planlagt denne turen med barn i 3-4 år nå. Ikke lett å få det til å passe for barnefamilier som har ørten baller i lufta store deler av året. Fredag 14. september tikket det inn en SMS fra Erling som spurte om det passet med Sirikjerke lørdag eller søndag. Nja, kanskje svarte jeg først, siden det selvsagt var mange planer for helgen, men en åpning fant vi på lørdag den 15.09. Endelig skulle det bli Sirikjerke på oss! :) Vi møttes på Hagatjern, og kjørte Sirikjerkeveien vestover. Erling hadde vært på toppen før, og kjørte først. Litt usikre på hvor stien startet var vi, men fant til slutt en liten lomme for 3-4 biler i en sving ved omlag 510 moh, like SØ for Sarabakkfjell (506 moh). Stedet der den tydelige stien på kartet krysser grusveien (ved >>>

Map     2 comments

Myrete til Myrehogget

Date:
25.08.2012
Characteristic:
Hike
Distance:
7.4km

Kona og jeg kjørte grusveien inn fra sørøst. Vi tok av ved Burud, men kommer man fra sør (Hokksund) er det like greit å ta av ved Varlo også. Så etter hvert forbi travbane hvor man betaler bompenger (30 kroner), og til slutt parkerte vi rundt 500 meter sørvest for Myresetra, hvor veien har en kort avstikker mot sør. Ved ei hytte der stopper grusveien i en rundkjøring (på kote 300 m). Der starter en blåmerket sti. Den begynner som traktorvei, nå en skikkelig gjørmete traktorvei hvor vi måtte gå i kanten. Veldig vått viderer på stien også, og alle småmyrer ble pent omgått av oss selv om vi hadde skikkelige fjellsko. Inne ved Hoggtjern tok vi en rast på en sliten demning. Helt stille vann, lettskyet og flott utsikt mot dagens mål Myrehogget på andre siden av tjernet. Videre >>>

Map    

Utsiktstur til Berdalsnosi

Date:
12.08.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
1.4km
Map    

Store Bukkeholstinden

Date:
11.08.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.0km
Map    

Roåkerknappen & Kidliknappen

Date:
24.06.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:23h
Distance:
2.6km
Map    

Prestkampen i tåke

Date:
23.06.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
4.4km
Map    

Båtskardberge

Date:
27.05.2012
Characteristic:
Hike
Distance:
1.4km

Helg på Beitostølen med hele familien til kona. Dette var en helg som var booket lang tid i forveien, og vi var temmelig heldige med hvordan været ble. Varmt vær med blå himmel hele perioden vi befant oss på Beitostølen. Grete og jeg måtte utnytte dette en ettermiddag. Barna ble igjen hos besteforeldre og andre slektninger mens vi tok en tur opp i Båtskardet. Snøen hadde smeltet såpass mye at det ikke var noe problem å gå til fots på Båtskardberge. Vi gikk først på nordtoppen, hvor vi hadde en lengre pause. Deretter ruslet vi til sørtoppen siden denne virket minst like høy, om ikke høyere, enn nordtoppen. Ganske frisk vind gjorde oppholdet på toppene litt surt. På nordtoppen fant vi en god leplass, så derfor ble oppholdet lengst på den toppen.

Map