Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nordbykollen - Drammen

Date:
04.12.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
2.5km

Mens kona måtte "nyte" søndagen på sin jobb, var det en god anledning for meg å ta med unga på en liten topptur på denne fine søndagen. Helt herlig å kunne ta en rusletur til fots med barna så sent på året! Målet var Nordbykollen (238 moh), en høyde beliggende sørøst for Drammen, som man ser nesten uansett hvor man er i byen. Vi parkerte ved noen boligblokker på Sankt Hansberget, nordvest for toppen. Først noen hundre meter på grusvei og på turveien (lysløypa) som går rundt toppen. Deretter resten på tydelig sti. Litt frosset og glatt berg noen steder, og vått andre steder, men helt greit for meg som hadde joggesko. Unga var bedre rustet mot bløtt terreng, men måtte låne en hånd på et par brattere partier hvor det også var glatt. Fin utsikt mot Drammen og >>>

Map    

Knabben ved Solbergelva

Date:
08.10.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
2.0km

Sammen med kona og yngste datter på 4 år tok jeg en tur til dette suverene utsiktspunktet ovenfor Solbergelva. Parkerte ved bommen litt forbi Solbergbråtan. Først et kort stykke på grusvei, så stien opp mot vest. På slutten dreide stien mot sør, og det ble brått stopp da vi nådde kanten. Her er det bratt! Men for en utsikt det er over Solbergelva og mot Drammen! Synd det var en sur og kald vind denne lørdagen, for der kunne vi sittet en stund. Ingen topp dette, men mer et punkt som er verdt en liten tur. Postkasse med bok en kan skrive seg inn i er det også. Med en 4-åring som delvis gikk selv, og delvis satt på nakken til pappa, brukte vi en drøy halvtime opp.

Map    

Telttur i Ål: Blåbergi & Fossebrea

Date:
10.09.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
6.0km

Beskrivelse fra denne turen ligger her: Telttur i Ål Noen bilder til fra turen:

Map     1 comment

Øksnekollen - Lier

Date:
28.08.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
2.0km

Nesten 10 måneder hadde gått siden forrige topptur, men med små barn blir det fort mye annet å fylle dagene med. Nå skulle vi derimot endelig få prioritert en tur ut i skogen og litt opp i høyden igjen. Vi parkerte langs Eikseterveien, litt øst for Kleivdammen. Derfra fulgte vi stier opp mot Øksnekollen. Ganske tidlig på turen kom det en regnskur, og mens den holdt på, tok vi en pause under noen store trær. Deretter opp til en hytte like vest for toppen av Øksnekollen (460), før vi ruslet bort til toppunktet og ned til hanggliderrampen. Så retur nesten samme vei vi hadde gått opp.

Map