Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lyderhorn - Bergen

Date:
20.05.2002
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:15h
Distance:
2.0km

Vi bodde hos Gretes søster og hennes mann i boligfeltet nordvest for Lyderhorn, i Krabbedalen/Nybø. Fra huset så vi opp på Lyderhorn, som bare var et laaangt steinkast unna. Grete og jeg kunne jo ikke reise fra Bergen uten å ha besteget toppen... Letteste for oss ble jo da å ta den ganske bratte, men korte stien opp fra Myra/Olderdalen. Først oppover i sørøstlig retning, før stien svingte mot nord og vi gikk opp sørryggen til topps på Lyderhorn (396). Veldig fin topp med flott utsikt! Artig å se rett ned på huset der vi bodde disse dagene. Etter en liten pause på toppen, vandret vi ned samme stien som vi hadde gått oppover.

Map    

Over Vidden, fra Ulriken til Fløyen

Date:
19.05.2002
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h
Distance:
14.0km

Grete og jeg var noen dager i Bergen på besøk hos Gretes søster og hennes mann. Vi feiret blant annet 17. mai i byen, og det var trivelig å få oppleve Bergen på nasjonaldagen. Da det også skulle bli bra vær noen dager, måtte vi selvsagt røre litt på oss. Vi tok taubanen opp til Ulriken, og gikk hovedstien over Vidden til Fløyen. Vi hadde en liten stopp på Turnerhytten som en avstikker.

Map    

Store Hestdalshøgde

Date:
09.05.2002
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
9:49h
Distance:
26.0km

Våren hadde krøpet godt oppover i Lundadalen da vi parkerte på Heimaste Lundadalsætre denne flotte maidagen. Det lå an til en super dag, med sol og lite vind. Heldigvis kunne flere bli med på tur denne gangen. Ragnar, Gisle og Hans Petter hadde slengt seg med, så da ble det en ganske full bil med alt skiutstyret. Jeg startet ikke helt bra da jeg skulle stige ut av bilen… En kjip knekkelyd kom fra innerlomma der solbrillene lå. Æsj, det var ene stanga på brillene som knakk. Det ville bli slitsomt uten solbriller på snøen, men sportstape løste greit det problemet, så dermed hang brillene på der de skulle resten av dagen. Skiene måtte bæres et godt stykke oppover. Først i 1300-meters høyde, etter ca 3 kilometers vandring, kunne vi endelig spenne på skiene. Det hadde kokt i >>>

Map