Stikkvannskollen - herlige våren! (20.04.2014)  5


Start point Nord for Holtebrekk (146m)
Endpoint Nord for Holtebrekk (146m)
Characteristic Hike
Duration 2h 15min
Distance 4.4km
Vertical meters 235m
Map
Ascents Stikkvannskollen (361m) 20.04.2014 13:52
Visits of other PBEs Stikkvannskollen p-plass (146m) 20.04.2014 12:45

Stikkvannskollen (361) har en stund hengt høyt på min ønskeliste over skogsturer i nærheten av Drammen. På en finværsdag hvor vi alle i familien kunne være med, skulle vi gå dit. Og denne søndagen i påsken (1. påskedag) var været helt nydelig, ja nesten sommerlig. Så da ble alle plikter hjemme nok en gang lagt til side, og tur i skogen med barna ble prioritert fram for Grete og meg. En prioritering jeg aldri vil angre på!

Det ble en herlig tur, med skikkelig vårstemning. Mye blomster og nydelig fuglesang. Vi parkerte der de fleste gjør – på den gode parkeringsplassen like nord for Holtebrekk. Først forbi en bom (som nå sto åpen) og på grusvei rundt 400 meter, så på stien opp til venstre. Stien er ganske steinete i nedre del, men lett å følge der den slynger seg opp mot toppen fra nordvest. Ved rundt 200 moh var det et kryss hvor det sto skiltet «Stikkvannskollen» opp til høyre. Det ble bare våtere og våtere jo nærmere toppen vi kom. Gjørmete der det var jord, og i den siste svingen rett før toppen hvor det er litt skyggefullt, lå det igjen minst 30-40 cm med fast snø. For øvrig bart i stien. Stien er nok langt mer egnet for joggesko bare det får tørket litt mer opp. Barna og jeg hadde ganske vanntette sko, men kona gikk med joggesko og ble nok litt fuktig på beina.

20.04.2014 - Barna i godt humør på Stikkvannskollen (361). Kona sitter oppunder tårnet til høyre, som hadde skiltet "Adgang forbudt for uvedkommende! Tekn. etat" hengende over nederste stige. Så spørs det hvem som er "vedkommende" da...? ;)
20.04.2014 - Barna i godt humør på Stikkvannskollen (361). Kona sitter oppunder tårnet til høyre, som hadde skiltet "Adgang forbudt for uvedkommende! Tekn. etat" hengende over nederste stige. Så spørs det hvem som er "vedkommende" da...? ;)

Selve toppen er noen svære svabergsteiner, og utsikten er veldig god selv om man ikke går opp i tårnet. Vi ble sittende en god stund på det varme fjellet i deilig vårvær, og så både Drammen og Oslo i det fjerne. Dette var virkelig en kremtopp på Hurumlandet! Hit kommer jeg nok igjen. Returen gikk nøyaktig samme vei som opp. Vi brukte en drøy time opp med en del småstopp pga en lek som jentene fant på. Ned igjen fant vi på en annen lek hvor jeg var en ond trollmann med magiske krefter som kom bak de, og da gikk returen unna på en halvtime. Barna hadde det gøy på tur, og da har gjerne de voksne det også. :)

User comments

  • -
    avatar

    Er det din komposisjon?

    Written by mortenh 21.04.2014 19:05

    Er det bildet der din komposisjon eller? Mye jobb å line opp tre damer på den måten der.

    Ond trollmann, jaja, whatever it takes :)

    Du får nå i alle fall gjengen ut og med på nye topper, og det kan ikke være dårlig!

    PS! Ser ut som det var mer skyer på østlandet enn på Filefjell på søndagen.

    • -
      avatar

      Sv: Er det din komposisjon?

      Written by Nils 21.04.2014 22:51

      Ja, det var bevisst plassering av jentene. Jeg måtte bare be Frida om å flytte seg litt til venstre, og knips. ;)

      Den trollmannleken var ikke mitt påfunn altså. ;) Jentene gikk lett og ledig nedover, og begynte å skravle om noen lekefigurer de har, og plutselig var jeg trollmann... Mye rart en pappa må finne seg i. :)

      Det var lettskyet på Østlandet på søndag. Sola kom og gikk, men var meste av tiden til stede. Godt og varmt med rundt 18 grader hos oss.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.