Stokkeråsen - Røyken (04.04.2014)  2


Start point Røykenveien (148m)
Endpoint Røykenveien (148m)
Characteristic Hike
Duration 0h 15min
Distance 0.6km
Vertical meters 60m
Map
Ascents Stokkeråsen (207m) 04.04.2014 14:54

Hadde god tid på vei hjem fra Oslo til Lier i dag, og kjørte en liten omvei via Heggedal og Røyken. På veien stoppet jeg ved et kryss drøyt 200 meter vest for toppen av Stokkeråsen (207). Parkerte i en veilomme med et infoskilt om Røyken kommune på vestsiden av veien, og gikk ganske rett opp mot toppen. I starten måtte jeg ta en sving mot nord for å gå rundt en bratt skrent.

Ganske tett skog på toppen, så utsikten var deretter også. Nydelig vær med nesten helt skyfri himmel, men det betyr jo mindre når man allikevel nesten ikke ser himmelen for bare trær. Rundt 40 meter sørøst for toppen ligger et rundt byggverk som jeg leser på internett er et høydebasseng i vannforsyningen for Røyken kommune. Jeg tok en liten kikk på dette før jeg returnerte samme vei tilbake til bilen.

04.04.2014 - På Stokkeråsen (207). Det runde bygget er et høydebasseng i vannforsyningen for Røyken kommune.
04.04.2014 - På Stokkeråsen (207). Det runde bygget er et høydebasseng i vannforsyningen for Røyken kommune.

User comments

  • -
    avatar

    Hmm

    Written by mortenh 05.04.2014 09:00

    Bare terningkast to i det været. Du har virkelig begynte å gå etter 100pf-skalper i det siste ser jeg :)

    Litt deilig med skog og barmark. Ingen ubarmhjertig sol som brenner og reflekteres fra over alt, slik som på disse vårskiturene.

    PS! Er det et bevisst motivvalg med jakka på bildet? En sånn "selfie-lifght"-greie?

    • -
      avatar

      Sv: Hmm

      Written by Nils 05.04.2014 10:12

      Syntes noe høyere terningkast ble litt i overkant når det er tilnærmet null utsikt tross knallvær, turen er så kort og eneste turfølge var meg selv. Ikke at det er ikke hyggelig å gå med seg selv altså. ;) Men trivelig turfølge øker også turgleden.

      Skikkelig 100pf-skalp dette ja. ;) Litt av et blodslit mange av disse skogstoppene sør på Østlandet. Eller, sliten ble jeg faktisk. Det var bratt i starten, og etter å ha sittet i en varm bil startet jeg som vanlig altfor hardt etter min slappe form, og pulsen var raskt i taket.

      Ha ha, ja den jakke kan nok kalles en "selfie-light". :) Jeg slengte jakka ifra meg da jeg fomlet med mobilen og så at den ble med på bildet. Tenkte at "jaja, da er jeg nesten med i bildet."

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.