Øksnekollen i Lier - Ståles luftige takeoff (01.07.2015)  4


Start point Sørsetra (373m)
Endpoint Sørsetra (373m)
Characteristic Hike
Duration 1h 10min
Distance 2.4km
Vertical meters 119m
Map
Ascents Øksnekollen (460m) 01.07.2015

Ståle skulle fly hangglider, og lurte på om jeg ville bli med opp på Øksnekollen / Eggekollane Øst hvor rampa er. Da kunne jeg kjøre bilen hans ned til landingsstedet, og han fikk løst logistikkproblemet med en bil som sto et helt annet sted. Selvfølgelig ville jeg bli med på det, selv om timeplanen var litt full akkurat i dag.

Vi satte igjen min bil nede på landingsjordet, og kjørte sammen opp til Sørsetra i Ståles bil. Det er på nordsiden av Eggekollane (524), og er den letteste ruta opp. Færrest høydemeter derfra, og det er igrunn greit med en hangglider på nakken og en stor bag med tilbehør på ryggen.

Klokken var 18, og det kokte i solsteken. Sommeren hadde virkelig kommet, og temperaturen var godt over 25 grader i dag. Det var også målt over 30 grader lenger inn på Østlandet (Gulsvik – 30.5 grader), så dette var rette dagen å bære tungt. Ståle bar hangglideren, og jeg bagen. Nå var det ikke så langt, og vi var oppe ved rampa på Øksnekollen (460) på nøyaktig 20 min.

01.07.2015 - Ståle godt i gang med å montere sin hangglider. En kar i paraglider svever i bakgrunnen. Langt bak (over Ståles hangglider) ses Drammensfjorden.
01.07.2015 - Ståle godt i gang med å montere sin hangglider. En kar i paraglider svever i bakgrunnen. Langt bak (over Ståles hangglider) ses Drammensfjorden.

Det var interessant å se hvordan hangglideren ble montert opp av en som hadde gjort det før. En annen holdt på samtidig med sin hangglider, mens en kar med paraglider også gjorde seg klar. I lufta svevde 2 andre paraglidere på nesten samme høyde den halvtimen jeg var der oppe. Det var visstnok gode forhold i dag. Mest pga brisen fra sør, som kom opp mot Øksnekollen.

Ståle gjorde seg klar, og hivde seg ut som førstemann av de som sto i kø. Du verden så fort han var langt ute og i full gang med å flyte på den varme vinden. Det ser så lett ut, men aldri i verden om jeg hadde hivd meg ut fra den rampa. Jeg liker luftig plasser, men da med beina på jorda, eller aller helst på fjellet.

Jeg jogget ned til Ståles bil igjen, byttet biler ved landingsjordet og kom meg hjem så jeg akkurat fikk hentet Frida fra en bursdag. Snakk om timing! Senere på kvelden ringte en fornøyd Ståle som hadde fått 1t 45min i lufta. Det var visst veldig bra!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.