Folksomt på Eiksetra - Finnemarka (08.02.2015)  4


Start point Eiksetra (385m)
Endpoint Eiksetra (385m)
Characteristic Cross-country skiing
Duration 1h 30min
Distance 4.5km
Vertical meters 109m
Map
Visits of other PBEs Eikseterveien bom (344m) 08.02.2015
Eiksetra (385m) 08.02.2015

Vinterens første familietur på ski. Vi kjørte "safe" og dro til et sted barna kjente til, og hvor vi visste at det var flere løyper å velge på. Jeg ville gå for en av de korte rundene uten noe særlig med lange og utmattende motbakker.

Da vi kjørte oppover mot Eiksetra var alle parkeringsplasser langs veien rimelig fulle med biler, og det var ikke mindre trangt på plassene ved Eiksetra. Heldigvis var det etterhvert noen som reiste, så fikk vi i hvert fall satt fra oss bilen. Så mye mennesker hadde ikke jeg sett der før...

Vi fulgte løypa vestover og tok til venstre mot Løken rett før vi kom til Solvang. Så forbi Lorttjern og nordover noen artige nedoverbakker mot Grunnvannet. Trivelig å høre at barna syntes det var gøy å gå på ski. :)

Mot Solvang ble det noen motbakker igjen, og etappen derfra til Eiksetra var litt opp og ned. Nydelig temperatur denne søndagen, med greit feste på skiene og fin glid. Ikke noe særlig med sol, men det gjorde igrunn ikke så mye, for humøret på alle var i det store og hele meget bra. Julie syntes skituren var litt for kort, mens Frida var godt fornøyd da vi var framme ved bilen igjen.

08.02.2015 - Jentene samlet foran Solvang ved Garsjø. Nå gjenstår kun etappen tilbake til Eiksetra.
08.02.2015 - Jentene samlet foran Solvang ved Garsjø. Nå gjenstår kun etappen tilbake til Eiksetra.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.