Archive - Date

Collected lists

Nevelfjell

Date:
26.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.7km

Litt ut på dagen var det spådd fint vær, og vi kjørte opp til Nordseter for å gå på Nevelfjell. Det var blå himmel, vindstille og varmegrader, med andre ord rene påskeværet. GO måtte ha på festesmøring på skiene før vi gikk av gårde. Litt overskya i det vi startet, men sola kom raskt frem. .

Map    

Kinnkjølen

Date:
25.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.6km

Værmeldingen lovet greit vær på formiddagen i dag, før det skulle begynne å snø litt ut på dagen. Vi bestemte oss for å ta en skitur midt på dagen, og jeg fikk med meg GO opp på Kinnåsen hvor hun ikke hadde gått på ski før. Vi fulgte løypa fra Kinna og fikk da en fin rundtur før vi tok av i løssnøen opp på selve toppunktet. Også returen mot Kinna gikk i løssnøen.

Map     2 comments

Borgakampen

Date:
20.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:19h
Distance:
6.1km

Nok en dag med rufsevær, og formiddagen ble tilbrakt med litt vedlikehold og vask på hytta. JS gikk av vakt og reiste hjem, mens NTK måtte en tur tilbake til Lillehammer. Jeg fikk derfor hytta for meg selv en natt, og valgte å ta en skitur til Borgakampen for å se etter reinen jeg ikke så i det området i går. Jeg så ingen rein i dag heller med fikk meg i alle fall en liten trimtur. Neste dag ble det bedre vær og da fant vi igjen reinen. Det ble ingen toppbesøk denne dagen, så derfor har jeg ikke lagt den ut som egen tur. Her er noen bilder fra denne flotte dagen jeg hadde med GES og NTK i høyfjellet:

Map    

Geithøe

Date:
19.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:12h
Distance:
10.7km

I dag var det skikkelig rufsevær og vi besluttet å ikke kjøre til fjells i dag. Vi tok imidlertid en liten tur opp Bøverdalen for å kikke om det kunne være noen dyr på avveie. På ettermiddagen måtte jeg prøve meg ut en trimtur, selv om vinden reiv godt i kastene. Da det var mye bar mark innover mot Geithøe, og stort sett veldig hard snø der det var snø, valgte jeg å gå til fots. Det gikk greit innover med vinden i ryggen, men jeg måtte jobbe litt i gropene i terrenget, hvor det hadde samlet seg mye løs snø. Returen ble sur mot vinden og jeg var glad jeg hadde tatt med ansiktsmaske og snøbriller. Terrenget var mye mer kupert enn hva jeg hadde forventet, og det ble en del høydemeter. Kikket etter noen rein som skulle befinne seg her ute, men så ingen i dag heller, så jeg >>>

Map    

Skriduhaugen

Date:
18.02.2017
Characteristic:
Motorcycle drive
Duration:
4:21h

I dag ble jeg med NTK til fjells for å gjete rein noen dager. Været var ikke helt bra, da det blåste sterkt selv på Bøverkinnhalsen, og skydekket lå lavt og dekket de høye toppene. Vi valgte likevel å ta en tur til fjells for å se etter reinen. Det ble en tidvis flott tur, og det var mildt i været, så da gikk det greit. Vi fant imidlertid ikke noe rein i dag, og pga været og lite snø, valgte vi å rusle tilbake i eget spor. Jeg rakk imidlertid et raskt besøk opp på Skriduhaugen før vi returnerte. Det ble 81 km og 3450 høydemeter

Map    

Nevelfjell

Date:
17.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.9km

Jeg valgte å avspassere i dag og tok en tur på Nevelfjell i finværet. Det var blå himmel og varmegrader på Nordseter, men det blåste friskt i høyden. Snøen var blåst og smeltet av trærne nå . Tilbakeblikk litt opp på fjellet . Toppvarden

Map    

Kinnkjølen

Date:
12.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
5.1km

I dag ble det en sløv start hjemme med familien, og jeg kjente også gårsdagens tur i kroppen. Men været var fint, og jeg måtte ut en liten tur. Regnet med at det var mye folk på fjellet i finværet, og tenkte at da kunne det passe bra å dra et sted det ikke er så stor utfart. Kjørte derfor opp til Kinna og tok en liten rundtur der.

Map    

Indre Illmannhøe mf

Date:
11.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
29.7km

Forrige lørdag måtte jeg snu før Indre Illmannhøe pga været og sein turstart. Jeg har irritert meg over dette hele uka, og når værmeldingen for i dag lovet blå himmel og lite vind, var det bare å prøve på nytt. Startet en time før enn forrige gang, og i tillegg har dagens lengde økt med en halv time, så da burde det la seg gjøre i dag. Valgte å gå rundtur i mot sola i dag, og fikk en flott dag i fjellet. . Bak kulen midt i bildet ligger toppen på Indre Illmannhøe, så det er fortsatt et stykke igjen . Simlepiggen med Storronden til høyre . Utsikt nordover fra toppen . Toppen av Indre Illmannshøe . Været var perfekt med noen få minusgrader og vindstille i høyden . Rett og slett en perfekt turdag i dag . Tilbake til bilen med Røde Kors hytta i bakgrunnen.. .

Map    

Nevelfjell

Date:
07.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:37h
Distance:
8.3km

Jeg følte for en trimtur i kveld, og valgte fjellskiene i nysnøen opp på Nevelfjell. Gikk i løypa opp mot fjellet i måneskinn, men måtte sette på hodelykten når jeg gikk ut av løypa. Litt for løs nysnø til at jeg fikk feste med de smørefrie skiene i fjellsiden, så det ble hard bruk av armene for å komme opp. Herlig aking ned igjen, hvor skituppene gikk under nysnøen i skogen.

Map    

Nevelfjell

Date:
05.02.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.7km

I dag dro vi til Nordseter for å gå en ny tur på Nevelfjell. Været var ikke det beste, men vi ville ut på en liten trimtur, og Nevelfjell er en fin motbakketur. Flotte forhold i skogen men helt hvit i høyden og en sur vind på toppen. Greit med hette på jakka for å si det slik. GO ved turstart på Nordseter . .

Map