Archive - Date

Collected lists

Balbergkampen

Date:
29.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:56h
Distance:
3.2km

Med lange dager på jobb er det ikke så mye tid og overskudd til lange kveldsturer, men i kveld kom jeg meg ihvertfall ut en tur til Balbergkampen. Det gikk helt greit til tross for at hodelykta ble igjen hjemme. Utsikt over Lillehammer

Map    

Gråhøin

Date:
27.11.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.5km

Med bakgrunn i all snøen som har kommet rundt Lillehammer hit til i vinter, tenkte jeg at det sikkert var mye snø også på andre fjell i nærheten. Da det også var spådd en stor sol over området i dag, bestemte jeg meg for å ta sesongens første Rando tur i Espedalen. Ruslet avgårde etter en sen frokost med familien, og var ikke ved turstart før ved elleve tiden. Gikk rolig opp lia, før jeg stoppet ved skogs grensa for å kle på meg for å møte den kraftige vinden som var spådd på fjellet i dag. Tilbakeblikk i det jeg en stund var i le for den kraftige vinden . Utsikt bort på Søre Gråhøa . Utkikkspunkt på toppen og ned mot Espedalen . Bort på turens andre topp, Søre Gråhøa . Ganske rått å ha slike fjell bare en times kjøring hjemmefra :-)

Map    

Nevelfjell

Date:
26.11.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:36h
Distance:
10.5km

Været så flott ut i dag tidlig, og jeg sendte en melding til FB om han ville være med på tur. Han ville bli med, og når han kom bar det ganske snart til fjells. FB hadde ikke mye erfaring på langrenn ski, men han fikk låne et komplett sett fjell ski av meg, og var positiv til at dette skulle gå bra. Vi gikk vårt eget spor gjennom skogen i finværet i rolig tempo. Oppe på snaufjellet blåste det kaldt, og det ble til at vi inntok nista inne i hytta på toppen. På nedturen tok vi det ytterst forsiktig, men det ble likevel en del knall og fall på FB. Om han ikke får for stilen, skal han ihvertfall ha for innsatsen

Map    

Balbergkampen

Date:
24.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:51h
Distance:
3.6km

Etter et par dager med mildvær ble det igjen kaldt i været, og ny tur til Balbergkampen. Skogen hadde nå endret karakter helt fra det jeg opplevde på trugeturen på mandag. All snøen hadde smeltet av trærne, og der det var dyp myk snø sist, var det nå fast og hard snø.

Map    

Balbergkampen

Date:
21.11.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
1:48h
Distance:
5.8km

I dag var det overskudd og tid til en kveldstur. Det ble sesongens første trugertur opp på Balbergkampen i flott vinterskog.

Map    

Nevelfjell

Date:
20.11.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.8km

I dag ble GO med på en tur til Nevelfjell. Vi fulgte sporet jeg tråkket opp i går, men det var kommet 10 cm med nysnø, så det ble litt jobbing i dag også. Været var skiftende i det vi startet, og det tetnet til i det vi kom opp på fjellet. Det ble helt hvit, og litt sur vind gjorde at vi spadde frem døra til hytta på toppen, og satte oss inn for å spise matpakka. Det var greit å følge sporet vårt ned av fjellet, da det ellers var vanskelig å se konturene i snøen. Nevelfjell var dekket av skyer . GO fikk gå bak i ferdig tråkket spor . Et øyeblikk kikket sola gjennom skyene, og GO gikk i tet noen meter .

Map    

Nevelfjell

Date:
19.11.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.0km

I dag gikk turen til Nordseter for å prøve skiene en tur opp på Neveltoppen. Nevelfjellrunden var ikke kjørt, så det ble å tråkke eget spor i den løse snøen. Over tregrensen gikk det bedre, da snøen bar. Dessverre var det tjukk tåke på toppen, så det ble lite med utsikt i dag. I dag glemte jeg all elektronikk hjemme, så det ble verken spor eller bilde fra turen. Tenkte at jeg i alle fall kunne skrive meg inn i topp boka, men lokket på bokkassa var frosset fast, så det ble ingen dokumentasjon av turen der heller.

Map    

Balbergkampen

Date:
17.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:05h
Distance:
3.9km

Endelig ble det oppholdsvær og minusgrader og forhold for å gå tur. Ble en rolig tur i i mørket opp om Balbergkampen. Det var et par som hadde skrevet seg inn i toppboka i dag.

Map    

Buhø

Date:
13.11.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:23h
Distance:
4.2km

I går så vi at det kjørte biler på Jotunheimsveien, så vi bestemte oss for å ta en tur inn for å kikke på fjellet. Det var brøyta inn mot Merravika, men vi svingte av vestover. Her var det ikke brøyta, og vi ga opp etter noen hundre meter, og satte igjen bilen midt i veien, og tok truger og ski fatt for å gå en tur opp på Buhø. FB var sliten fra i går, men med rolig tempo og hyppige pauser kom vi oss opp og kunne nyte en flott utsikt fra toppen. Det var nesten vindstille og varmt i været, så dette var rene koseturen. På toppen oppdaget jeg at jeg hadde glemt å slå på GPSen, så jeg har kun sporet fra returen.

Map    

Storhøpiggen

Date:
12.11.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:48h
Distance:
7.0km

Kjøreturen inn til Storhøli gikk greit da veien var brøytet, antagelig pga fortsatt pågående elgjakt. Vi parkerte på øvre setra og tok utstyret i pulken ned til Thams. Det var gjennomkaldt i hytta, og vi fyrte godt opp mens vi spiste lunsj. Deretter bar det ut på tur. FB fikk låne trugene mine, mens jeg brukte fjellskiene. Det ble en hard tur opp i løssnøen. Vi tråkket stort sett gjennom, og noen steder føltes det som vi satt fast i løssnøen. Det ble heldigvis fastere føre jo høyere opp i lia vi kom. Siste biten til topps gikk til fots, men med staver i den glatte steinura. Vi startet i flott vintervær, men før vi kom opp på toppen hadde det blåst opp og skyet over. Det ble derfor null utsikt fra toppen i dag Det var tøft for fjellskiene på tur ned, da det ikke var mulig >>>

Map