Archive - Date

Collected lists

Ledsageren

Date:
29.10.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
9.6km

Da skjedde det siste jeg hadde trodd skulle skje. Toyotaen stoppet. Og det langt inne i skogen. Oppdaget at den ikke koblet inn firehjulstrekken, og da så jeg at ladelampa lyste. Jeg tenkte at jeg slår av tenningen, så nullstiller det seg. Men den gang ei. Bilen var strømtom. Da var gode råd vanskelig å få når man er alene langt inne i villmarken uten mobildekning. Etter å ha sjekket batteripoler mm, bestemte jeg meg for å ta sykkelen og fullføre turen opp på Gjengangeren, og satse på at det var telefon dekning i høyden. Og det ble dekning så jeg fikk ringt NTK for å spørre om hjelp, og han kunne stille opp! Da var det bare å vente på at NTK skulle komme med startbooster og den store biltralla. Jeg ble etterhvert lei av ventingen og tok sykkelen og syklet ham i møte. Vi parkerte >>>

Map    

Skjerbekkletten

Date:
29.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

I går kveld søkte jeg husrom på Tiurn Kro og Hotel , hvor det ble dusj og deretter elgkarbonader til kveldsmat. Det var derfor en godt uthvilt kropp som var klar for nye toppeventyr i dag Turen gikk opp skogsbilvei til Bjørsjøen, hvor jeg startet inn i krevende terreng mot Bjørsjøkletten. Deretter gikk turen over mot Bjørsjøåsen og opp på Skjerbekkletten. Krevende terreng å gå i dette, men det var en flott tur.

Map    

Kvannskardkletten

Date:
28.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.1km

Kjørte bilen videre nordover og svingte av inn mot Lauåsen. Håpet at jeg skulle finne en skiltet sti her, siden det var mye hytter i lia. Jeg fant imidlertid ingen sti, og det ble å navigere opp i den skogskledde lia mot Veslkletten. Fra Veslkletten ble det bratt nedover til skaret melom toppen før det ble en seig motbakke mot Kvannskardkletten. Skoene begynte å bli våte og tunge, samt at vinden hadde tatt seg kraftig opp. Rakk tilbake til bilen i det det var blitt så mørkt at det var vanskelig å se hvor jeg gikk. . Ingen sti i skogen her . Da var toppen på Veslkletten innen rekkevidde. . Toppen av Veslkletten . Sola på tur ned bak skyene . Da er det kun toppstøtet igjen før jeg har bestegetKvannskardkletten . Var godt fornøyd med turer for i dag når jeg kom tilbake til bilen .

Map    

Trytjønnsvolene

Date:
28.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Da ble det en kort biltur på Vinjeveien og bort til et egnet startsted for bestigning av Trytjønnsvolene. De første meterne kunne jeg føge en sti som gikk bort til en hytte, men deretter var det å gå i terrenget . Det var en stor parkeringsplass der jeg satte igjen bilen. Toppen i bakgrunnen . Bratt der jeg kløv opp på toppen. . Det var panoramautsikt til alle kanter fra toppen av Trytjønnsvolene .

Map    

Gråvola

Date:
28.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.8km

I dag var det spådd fint vær østover og jeg hadde fri. I tillegg var jeg alene hjemme i helgen, så da ble det tur over Birkebeinerveien til Østerdalen for å finne nye topper. Kjørte opp Vinjeveien til et egnet startsted for en rundtur om dagens to første topper. Litt snø i terrenget gjorde det litt tungt å gå i dag, men sola skinte og det var lite vind på formiddagen. Flott utsikt fra begge toppene. Skiltet sti der jeg startet turen. Kunne følge denne stien et stykke før jeg tok av og gikk myrene mot Løvlandsvola . Toppen av Løvlandsvola. Peakbooktoppen er etter min mening registrert med litt feil posisjon, men det er kun snakk om 150 meter på denne flate toppryggen Det var vinter på toppen av Gråvola .

Map    

Balbergkampen

Date:
24.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

I kveld ble GO med på en rundtur fra Balbergskaret og via toppen. Det ble å bruke hodelykter, og turen gikk i rusle tempo. Tok noen bilder, men de ble ikke særlig bra pga mørket og yr i luften. Litt snø i høyden Bålplassen på toppen var dekket av snø Det lå en tåkedott over byen når vi var på toppen

Map    

Lakollen

Date:
22.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:22h
Distance:
1.5km

Dagens siste topp ble Lakollen. Her var det skilt og merkede stier, og det var tydelig at dette var et mye brukt turområde. Jeg traff flere andre som var ute på tur, selv om været ikke var det beste. Jeg var svært motivert til å ta flere topper, men da det begynte å regne, og det var spådd regn hele søndagen, ble det til at jeg satte kursen hjemmeover mot Lillehammer

Map    

Liakollen

Date:
22.10.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:34h
Distance:
2.4km

Jeg forflyttet med en liten bit på veien før jeg stoppet der kartet viste at det skulle gå en sti opp mot Liakollen. Her var det ikke noen skilt eller merket sti, med jeg gikk rett på en sti som gikk mot toppen. Ingen markering av noe toppunkt her, og jeg gikk en runde på toppen for å være helt sikker på at jeg har vært på det høyeste punktet.

Map    

Holtankollen

Date:
22.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:21h
Distance:
1.6km

Været var utrygt, så jeg ville ikke legge ut på noen langtur. Jeg bestemte meg derfor å kjøre å kikke litt, og for å finne noen topper som var lette å nå. Neste topp ble derfor Holtankollen hvor det gikk flott sti opp ryggen og helt opp på toppen. Jeg angret meg straks litt fordi jeg ikke hadde tatt med sykkelen, da det hadde vært en fin sykkeltur ned denne stien.

Map    

Geitbuvarden

Date:
22.10.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
2:54h
Distance:
17.1km

Jeg kjørte ned til Skien på torsdag kveld for å delta på konferanse på fredag. Da måtte jeg selvfølgelig utnytte lørdagen til toppjakt, og jeg kom meg avgårde fra hotellet rett etter frokost. Været var litt utrygt, men yr.no hadde spådd oppholdsvær på formiddagen, så det var bare å stå på. Hadde tatt med meg sykkelen med tanke på dagens første tur, og det var en fin sykkeltur opp dalen til der stien tok av veien opp til Geitbuvarden. Jeg parkerte sykkelen og kunne følge merket sti helt opp på toppen. Deretter syklet jeg videre innover veien opp mot Langelandskollen, før jeg tok av en umerket og utydelig sti inn i skogen mot toppen. Jeg trillet sykkelen inn til der jeg fant hovedstien, og gikk til fots de siste meterene opp til toppen. På returen ble det en artig sykkeltur >>>

Map