Archive - Date

Collected lists

Pico Ruivo

Date:
29.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
16.7km

I dag var det dagen for den store fjellturen. Ingen av de andre ville være med, og siden heller ingen av de andre vil kjøre bil her, tok jeg bilen opp til Pico do Areiro. Det var svarte skyer på tur opp, men jeg vet fra tidligere at toppene ofte stikker opp over skyene. Slik var det heldigvis i dag også. Jeg har gått denne turen noen ganger før, men da har vi alltid blitt hentet av drosje på andre siden av fjellet. I dag skulle jeg imidlertid gå frem og tilbake, samt med avstikker opp på et par topper underveis. Vanskelig for meg å finne ord for hvor flotte disse fjellene er, men bildene gir et innrykk av hva det går ut på. Forholdene er så dramatiske her at det er vanskelig å være GPS. Det er rett å slett så trange kløfter og mange tunneler osv som gjør det vanskelig å >>>

Map     3 comments

Navnløs topp

Date:
29.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:25h
Distance:
2.1km

Har ikke noe navn på denne toppen. Ikke er den så merkverdig heller, men toppmarkeringen er synlig fra Funchal og fra mange av de andre toppene i området. Jeg var derfor motivert til å stoppe på turen ned fra fjellet for å bestige den. Fant et greit startpunkt og tok en avstikker opp.

Map    

Ruvio do Paul

Date:
28.11.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:34h
Distance:
2.2km

Til tross for værmeldingen så været greit ut, så jeg bestemte meg for en kjøretur vestover for å bestige en topp til. Håpet på skiftende skydekke også her, men når jeg kom opp på fjellplatået var det dessverre tykke skyer over hele fjellet. Det ble derfor dårlig med utsikt.

Map    

Terreiros

Date:
28.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:30h
Distance:
5.1km

Kjørte opp til samme utgangspunkt som i går, men nå gikk turen mye kjappere, når jeg kunne veien. Flott vær også i dag, men til tross for det var jeg førsteman på parkeringen i dag.

Map    

Pico Grande

Date:
27.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:42h
Distance:
11.6km

I dag ble 2 av damene med på fjelltur, og vi navigerte oss opp i mange trange gater og veier til utgangspunktet for turen. Damene var imidlertid ikke så ivrige på topptur, så de gikk litt videre på hovedstien etter at jeg stakk av opp mot Pico Grande. Flotte forhold med skyer som kom og gikk, og fin temperatur gjorde dette til en flott turdag.

Map    

Pico do Areiro

Date:
26.11.2015
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
6:12h
Distance:
43.0km

I dag hadde jeg bestilt tur med LokoLoko, ikke til Pico do Areiro, men fra. Vi kjørte opp til parkeringsplassen ved toppen, og det ble en liten tur til fots opp på selve toppunktet før vi startet på selve turen. "Sergio the guide" tok oss med på en fantastisk tur nedover fjellstier, levadaer, skogsstier, skogbilveier og små asfaltveier før vi avsluttet nesten på havnivå. Det ble 2037 meter med nedoverbakke, og behagelige 670 med oppoverbakke.

Map    

Penha d`aguia

Date:
25.11.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:12h
Distance:
3.1km

Rotet litt med å finne startpunktet her. Fulgte levadaen et par hundre meter før jeg kom til skilt som pekte mot toppen. Deretter var det tydelig sti helt opp. Fjellets navn betyr ørnenes fjell, men i følge lokalbefolkningen fins det ikke ørner på Madeira! Fikk høre i ettertid at det er en råere tur å ta stien opp på nordsiden. Da blir det den neste gang.

Map    

Ponta de Sao Lourenco

Date:
25.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:22h
Distance:
9.1km

Reisefølget ville ha en lat morgen på hotellet, og var ikke interessert i tur. Jeg tok derfor bilen og kjørte mot klippene på øst enden av øya. Der er det tilrettelagt for å gå tur, og jeg har gått her før, men da uten å ha hatt fokus på topp bestigninger. I dag ble det imidlertid tur oppom alle toppunktene det er mulig å komme opp på i området. Vet ikke om alle toppene har egne navn, men med tiden er det sikkert noen som legger dem inn i Peakbook,....

Map     2 comments

Remal

Date:
24.11.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:06h
Distance:
0.6km

Det ble sightsing pr bil i dag. Vi tok en tur opp i tåka, og jeg stakk en raskt tur oppom Remal mens de andre ventet i bilen. Kjerrevei helt til topps så det ble ikke mye til utfordring dette. Pga lavt skydekke var det ingen utsikt fra toppen i dag.

Map    

Sollihøgda

Date:
22.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:15h
Distance:
3.1km

I dag ble det søndagstur med GO og Trixie. Vi kjørte opp Holtliveien, og fulgte deretter stien mot Mesnasaga. I nærheten av stiens høyeste punkt tok vi til høyre ut i terrenget opp mot toppen. Lite utsikt fra denne toppen pga skog, men på nedturen hadde vi flott utsikt i det vi krysset et hogstfelt.

Map