Archive - Date

Collected lists

Rognvola

Date:
25.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
3:06h
Distance:
7.4km

Når dagen startet med skyfri himmel etter en uke med regn, ble det brått bestemt at andre gjøremål fikk vente. Satte kursen østover til Åstadalen og videre på Birkebeinerveien mot Østerdalen. I dette området er det mange topper jeg ikke har vært på, og i dag passet det å ta de tre toppunktene på Rognvola. Bratt steinur opp til Vestre toppen. Fra Vestre toppen satte jeg kursen mot Midtre toppen over en skikkelig steinur av en dal. Fra Midtre toppen fortsatte jeg ned en bratt steinur og siden opp en enda brattere steinur mot Østre toppen. Det ble en del klyving opp her, og jeg bestemte meg for å finne et annet veivalg på returen... Da det var vel bratt å følge samme vei tilbake, valgte jeg et litt spor litt lengre nord på returen. Det falt seg da naturlig å legge returen oppom >>>

Map    

Koto

Date:
18.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
0:31h
Distance:
2.1km

Det ble en ny dag med lavt skydekke og tåke, så jeg satte kursen hjemover. Kjørte via Vinstra for å plukke et par småtopper på veien hjem. Dagens første mål ble Koto. Kjørte så langt jeg kom, og det ble en kort tur til toppen.

Map    

Klinkenberg

Date:
18.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:06h
Distance:
4.1km

Hadde god tid på hjemturen, så jeg tok nok en avstikker opp mot fjellet for å få med meg en skogstopp til. Kjørte inn på dårlig setervei som var artig kjøring med turbilen, da den går best under vanskelige forhold. :-)

Map    

Nuten mf

Date:
17.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
6:34h
Distance:
15.6km

Tok en langhelg og dro til Storhøli. Tidligere i uka var det spådd en stor sol over området på fredag, men det var ikke akkurat slik det ble. Hadde tenkt meg oppom Gråhøe, men det gikk sakte og tungt i snøen, samt at skydekket lå lavt, så det får bli en annen gang. Alt i alt en fin tur under krevende forhold. Via Urekkollen gikk turen mot Vesle Nuten i snødekt landskap Deretter bar det bratt opp mot Store Nuten i snødekt steinur. Fulgte deretter ryggen et stykke før jeg måtte krysse dalen mot Nørdre Gluptinden Så bar det ned igjen før jeg kunne ta fatt på Søndre Gluptinden Det er nok ikke lenge før det er skiføre i fjellet nå.

Map    

Teigkampen

Date:
05.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:10h
Distance:
7.8km

Jeg kjørte ned fra fjellet og ned Øldalen , og parkerte der det går bru over bekken. Fulgte deretter en tydelig og godt merket sti til toppen av Teigkampen. Flott tur i berget opp mot setrene, og deretter fine utsiktspunkt fra kuppert sti mot toppen. Det blåste også på toppen her, men nesten hele turen gikk i skogen, så vinden var ikke plagsom. Rakk hjem til Lillehammer med 1/2 times margin til middag i gode venners lag.

Map    

Sillikampen

Date:
05.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
0:26h
Distance:
1.1km

På tur hjem fra Storhøli ville jeg legge turen opp mot Kviknehøgda og toppene der. Det blåste imidlertid så hardt at det var vanskelig å gå på fjellet, så jeg ga meg etter en topp.

Map    

Kviknegråhø

Date:
04.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
4:52h
Distance:
16.1km

Dagens tur gikk ned til Skåbu og til Breistulen hvor jeg satte kursen langs merka sti mot Kviknegråhø. Etter et forholdsvis forblåst besøk på Kviknegråhø fant jeg ut at jeg ville ta en tur oppom Saukampen. Det ble en sur fornøyelse i sterk vind og tjukk tåke. Godt å sette kursen hjem mot en kveld foran peisen...

Map    

Sjugursjøpiggen

Date:
03.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
5:52h
Distance:
19.4km

I dag skulle det bli langtur. Ingen andre var motivert til å bli med, så jeg satte kurrsen innover Murudalen alene. Kjørte ned til Tolstadsætra hvor det var en merket sti opp mot fjellet. Jeg fulgte stien så lenge den gikk i riktig retning, men måtte gå i terrenget opp på Langvasshøi. Det gikk svakt nedover mot Pannhøe på lettgått fjell før det ble motbakke igjen Fra Pannhøe bar det nedover mot Pannhøe Vesttoppen, hvor det var steinur mot toppen Fra Vesttoppen bar det nedover mot en bred rygg som reiste seg mot dagens hovedmål Denne kvelden rakk jeg tilbake til felles middag og hygge på Storhøli!

Map    

Gråhøa

Date:
02.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:10h
Distance:
9.7km

Fra Veslfjell så jeg opp på Gråhøa og tenkte at jeg kunne ikke la en så fin topp være igjen, når jeg tross alt var her oppe og det var perfekt turvær. Stien gikk opp om toppen på Skarven Fra Skarven bar det nedover mot selve Gråhøa, og turen opp dit var utrolig fin hva gjelder utsikt. På returen så jeg over på Krøkla og bestemte med for å ta en tur opp dit også. Dagen gikk fort i fjellet og når jeg ankom Storhøli hadde de andre alt spist, men det var heldigvis igjen et varmt måltid også til en sulten toppjeger.

Map    

Veslfjell

Date:
02.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
0:58h
Distance:
4.8km

Fra toppen av Støshøa så jeg opp på fjellene i øst og bestemte meg for å kikke oppom fjellet. Siktet meg inn på Veslfjell som en fin topp å starte på.

Map