Archive - Date

Collected lists

Nevelfjell

Date:
31.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:50h
Distance:
8.8km

Årets siste tur. Værmeldingen sa at det skulle lettne fra tolvtiden. Når jeg kom opp på fjellet var det null grader, snøvær og dårlig sikt. Skikkelig kladdeføre gjorde starten gjennom skogen ganske tung, da jeg gikk med skikkelig snøkladder i 10 cm nysnø som var våt på toppen, men tørr under det våte laget. Over skoggrensa var det endelig kaldt og fast, så da gikk det lettere å gå, men det ble vanskeligere å se da det til tider var total "whiteout". Null utsikt fra toppen, men det ble bedre vær på tur ned, og det var faktisk så sola kikka fram når jeg kom tilbake til parkeringsplassen. Skulle nok startet en time senere, men det er jo også litt moro å være ute i rufsete vær. Da er det bare å glede seg til et nytt år med nye turmuligheter!

Map    

Nevelfjell

Date:
25.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:16h
Distance:
9.4km

Tur fra hytta i Hafjell sammen med ØO i skikkelig uvær. Var helt avhengig av GPS for å finne frem i tykk tåke, snøvær og frisk vind. Fra toppvarden og bort til hytta mistet vi retningen og så ikke hytte før vi var 30 meter unna. Medvind og nedoverbakke på returen resulterte i noe knall og fall, men det må man tåle. Alt i alt en frisk og spennende tur i kjent område, men som virket helt fremmed uten sikt.

Map    

Nordseter

Date:
18.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:29h
Distance:
12.5km

Endelig er det nok snø på fjellet og skare som bærer. Turen startet opp til Lunkefjell hvor det kun var kjørt spor opp til første kryss. Deretter var det å finne frem i kupert terreng i tidvis tåke til de andre små toppene som jeg ikke har registrert besøk på tidligere. Må jo ha med alle topp punktene i mitt nærmeste fjell.

Map    

Kanthaugen

Date:
04.12.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:34h
Distance:
11.9km
Map