Archive - Date

Collected lists

Nevelfjell

Date:
31.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:50h
Distance:
8.8km

Årets siste tur. Værmeldingen sa at det skulle lettne fra tolvtiden. Når jeg kom opp på fjellet var det null grader, snøvær og dårlig sikt. Skikkelig kladdeføre gjorde starten gjennom skogen ganske tung, da jeg gikk med skikkelig snøkladder i 10 cm nysnø som var våt på toppen, men tørr under det våte laget. Over skoggrensa var det endelig kaldt og fast, så da gikk det lettere å gå, men det ble vanskeligere å se da det til tider var total "whiteout". Null utsikt fra toppen, men det ble bedre vær på tur ned, og det var faktisk så sola kikka fram når jeg kom tilbake til parkeringsplassen. Skulle nok startet en time senere, men det er jo også litt moro å være ute i rufsete vær. Da er det bare å glede seg til et nytt år med nye turmuligheter!

Map    

Nevelfjell

Date:
25.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:16h
Distance:
9.4km

Tur fra hytta i Hafjell sammen med ØO i skikkelig uvær. Var helt avhengig av GPS for å finne frem i tykk tåke, snøvær og frisk vind. Fra toppvarden og bort til hytta mistet vi retningen og så ikke hytte før vi var 30 meter unna. Medvind og nedoverbakke på returen resulterte i noe knall og fall, men det må man tåle. Alt i alt en frisk og spennende tur i kjent område, men som virket helt fremmed uten sikt.

Map    

Nordseter

Date:
18.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:29h
Distance:
12.5km

Endelig er det nok snø på fjellet og skare som bærer. Turen startet opp til Lunkefjell hvor det kun var kjørt spor opp til første kryss. Deretter var det å finne frem i kupert terreng i tidvis tåke til de andre små toppene som jeg ikke har registrert besøk på tidligere. Må jo ha med alle topp punktene i mitt nærmeste fjell.

Map    

Kanthaugen

Date:
04.12.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:34h
Distance:
11.9km
Map    

Hundfethøa

Date:
30.11.2013
Characteristic:
Bike trip
Duration:
6:22h
Distance:
37.9km

Fikk ideen forrige helg om at det måtte være mulig å sykle på elveisen før snøen kom. Var derfor innom Birk på Lillehammer og kjøpte de råeste piggdekkene de hadde for sykkel, og dro til fjells fredag kveld. Var oppe før sola om lørdagen og dro avgårde oppover Vinsterelva fra Storhøli mot Hersjøene. Det gikk fint å sykle på isen, men måtte være bevist på sporvalget da isen stedvis var tynn, og stedvis var det luft under et tynt islag. Ble derfor noen velt, men jeg var utstyrt med legg og knebeskyttere, så det gikk greit. Siste biten mor Hersjøene var det lite is og sykkelen måtte bæres/trilles i partier. Over Hersjøene var det blank is og lett å sykle, med elvestykket fra Hersjøene og opp til demningen var et slit uten is på elva og ullent terreng. Fra demningen tok >>>

Map    

Grytseterhøgda

Date:
27.11.2013
Characteristic:
Bike trip
Duration:
7:25h
Distance:
45.5km

Sykkeltur på snøføre uten piggdekk. Tidvis glatt og mye snø. Sterk vind på toppene. Hadde tenkt å ta denne turen på ski til vinteren, men syns det var ugjort å la Repelo ha denne toppen for seg selv. Ser at det er lagt til topper på Skei i Gausdalslista, men de får vente til det er skikkelig skiføre.

Map    

Storhøpiggen

Date:
23.11.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:20h
Distance:
10.9km

Rundtur med NEO i flott høstvær. Kaldt og surt om morgenen når vi startet i det sola kom opp. Det ble bedre utover dagen, og opp i bjørkeskogen mot Snubbhøa ble det nesten varmt med sola i ryggen. Lett å gå utenom sti på frosne myrer og fastfrosset stein.

Map    

Hawk Hill

Date:
17.11.2013
Duration:
2:21h
Distance:
30.2km

Leide en sykkel på Fishermans Wharf og syklet over brua og asfaltvegen opp til parkeringsplassen under toppen. Siste biten var det grus sti, og svært bratt noen meter. Flott utsikt i all retninger, og det var mange fuglekikkere på toppen. Beskrivelse

Map    

Runyon Summit

Date:
12.11.2013

Kjørte bil til parkeringsplassen ved Mulholland Drive og gikk tråkket opp til toppen. Flott utsikt over LA. Beskrivelse

Map    

Balbergkampen

Date:
03.11.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:11h
Distance:
11.9km
Map