Archive - Date

Collected lists

Galdhøpiggen

Date:
17.05.2009
Characteristic:
Backcountry skiing

Turens hovedmål var Galdhøpiggen på 17. mai. NEO var i form igjen, og ivrig etter å komme av gårde, så vi startet før det var felles avmarsj. NEO hadde nok et ønske om å være førstemann opp denne dagen, og det ble han. Vi gikk på ski helt til toppen, og spiste matpakka inntullet i fjellduken mens været skifte for hvert minutt. På turen ned måtte vi ta av oss skiene og gå det bratteste partiet etter et par fall i det flate lyset. På nedturen tok vi turen bortom Veslepiggen, men konkluderte med at vi burde ha stegjern og sikring hvis vi skulle opp der, så det får bli en annen gang.

Map    

Storjuvtinden

Date:
16.05.2009
Characteristic:
Backcountry skiing

NEO var fortsatt forkjøla og kula ned på Juvass. Jeg ble med på guida tur i varierende vær. Tau ned Porten men usikra opp på Storjuvtinden. Hadde vært greit med stegjern opp fjellsiden, med det gikk på et vis når vi sparket inn trinn i den harde snøen. På tilbaketuren var det mulighet til å stikke oppom Veslepiggen, men jeg følte det var riktig av meg å returnere til NEO.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
15.05.2009
Characteristic:
Backcountry skiing

Været var perfekt og jeg måtte bare til topps. NEO var forkjøla og ble igjen på Juvasshytta mens jeg gikk alene på ski til topps. Merkelig følelse å være alene på en av Norges mest besøkte fjelltopper.

Map    

Nautgardstinden

Date:
01.05.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
24.0km

DNT tur med NEO. Kun 4 stykker av oss kom til topps pga at tjukk tåke la seg over toppen. Hadde vi sett hvor bratt det var opp siste biten hadde vi nok ikke gått på ski helt opp. Vi kjørte også på ski ned fra toppunktet i tjukk tåke, og så ikke hvor langt og bratt det var ned.

Map