Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bispen

Date:
31.07.2019
Distance:
5.6km

Map    

Mukampen

Date:
28.07.2019
Distance:
13.8km

Etter ei uke i Spania, var det godt å komme til fjells igjen. Ingen av barna var gira på tur, så da ble det en liten tur på oss «gamle». Varmt i fjellet om dagen, men en svalende vind på toppen. Mange folk på tur til Mukampen i dag.

Map    

Vesttoppen

Date:
17.07.2019
Distance:
13.4km

Endelig Vesttoppen - Sekretærens har lenge ønsket denne ;) Flinke ungdommer, trivelig turfølge, perfekt turvær - og bussen kom i det vi svingte inn mot Snøheim. Perfekt utnyttelse av en feriedag!

Map    

Hovdaspiggen

Date:
14.07.2019
Distance:
1.4km

Det ble for varmt på terrassen - så vi tok med kaffe og kanelsnurr som ble fortært mens vi nøt den billige (i form av lengde og høydemeter) utsikten fra Hovdaspiggen :)

Map    

Skarvflytinder

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:30h
Distance:
22.4km

Våkna på Tjønnholsoksle (se egen turrapport) i knallvær :) En fantastisk start på dagen på 2145. Uvant å starte en topptur med nedoverbakke... Vi tok oss ned mot Gjende godt på høgresida i dalen. Minst ur på denne sida. Vi skrådde etterhver vestover, og begynte oppstigningen mot Skarvflyryggen ved en stor stein på ca 1550. Her gikk vi rett opp på mose/grasparti, før vi dreide litt til høyre og kom oss opp på ryggen. Videre ga vegen seg sjøl, og vi kom oss greit til Nørdre. Ble en del stopp for å "puste" og tørke svette. Sola var fin, men nådeløs. I tillegg hadde Turplanleggeren uforholdsmessig tung sekk, med klatreutstyr av alle slag... På Nørdre tok vi ei god pause med niste og fotlufting (da hadde vi vært på tur i tre timer). Nøt utsikten i alle retninger >>>

Map    

Overnatting Tjønnholsoksle

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:50h
Distance:
11.4km

Starta årets ferie med overnatting under åpen himmel på Tjønnholsoksle. Alt for tunge sekker, så det ble en tung tur... Slik blir det når vi er glad i komfort, og i tillegg bærer med oss et tonn med klatreutstyr. Men for en kveld og natt. Gourmetmiddag (les Real), med vin til og en fantastisk solnedgang. Sov så godt at vi gikk glipp av soloppgangen da. Helt OK å våkne på 2145.

Map    

Austre Rauddalstind

Date:
07.07.2019
Distance:
23.2km

Reiste fra hjemme, og starta fra Leirvassbu ca 9. Hadde studert litt på kartet, og landa på å følge T-stien mot Olavsbu, før vi svingte inn Simledalen ved vatnet på ca 1420. Forholdsvis lettgått ur, men nysnø (!!) gjorde steinene glatte. Fulgte hele snøfelt der det lot seg gjøre. Radig inn mot ryggen til Vest for Austre. Her ble der litt diskusjon om rutevalg... Sekretæren var lite lysten på det som så ut som glatte sva, og hadde sett seg ut et snøfelt som gikk opp til ryggen. Fikk viljen sin ;) Bratt, men greit opp her. Greit til topps også, sjøl om nysnøen gjorde turen mer «spennende» enn nødvendig. Ved den grønne trekanten ble det litt hodekløing, men vi valgte ruta ut til venstre på tross av at den var i luftigste laget for Sekretæren. Vindstille, men tåkete på toppen. >>>

Map    

Valsfjell

Date:
06.07.2019
Distance:
6.7km

Map    

Ranglarkampen

Date:
03.07.2019
Distance:
8.0km
Map