Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Steindalsnosi

Date:
28.04.2019
Distance:
7.5km

Kjøreturen lengre enn skituren... Men med skrinn snø, skumle breer og ikke helt motivert for barmarkssesong enda, ble det nå slik i dag. En ny 2K topp, turen OK - men ikke for historiebøkene ;) Fordelen med sugeføre er at man slipper å sette på fellene igjen i kneikene som må forseres på returen.

Map    

Øvste storsteppingshogget

Date:
27.04.2019
Distance:
11.2km

Ikke skiføre og egentlig ikke barmarkssesong. Vanskelig tid for den med fjellopper i blodet. Bestemte oss for å prøve en «Lomstopp». Kjørte opp mot Kvammen, men kom ikke langt etter «bommen» før det var stengt videre. Parkerte bilen, og labba i veg på grusvegen. Greit videre til vi kom til Søre Sagelvi. Den innbød ikke til kryssing der stien gikk, så vi fortsatte oppover til «Flye» hvor den lot seg krysse. Tok nok ikke letteste veg videre til topps heller... Som det vises på sporet, valgte vi en smartere retur. Kryssing av snøfonner bød på ymse utfordringer - men vi fikk en ny topp i mellomsesong - på en værdag som ikke går inn i topprekka.

Map    

Gjerdingshøe

Date:
22.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.0km

Påska skal nyttes til fulle ;) Fant oss en Lomstopp vi tenkte var grei skuring, slik at vi fikk samla krefter til jobb igjen... Kjørte inn til Skårrvangen, der Finndalsvegen starter. Ante fort ugler i mosen. Vi starta med ski på sekken de første 700 meterne. Der så det ut til at det var OK å fortsette på ski. Satte igjen «småskoa» på en stein. Ble mye av og på med ski til vi svingte opp på venstresiden av Gjerdingsåe. Stort sett framkommelig med ski til til topps, men råtten snø og sugeføre gjorde sitt til at tida gikk og turen ble litt mer enn vi hadde tenkt. Forholdsvis greit ned til vegen igjen, men her hadde sola gjort sitt mens vi var på tur.. Ble en rusletur i randosko med skia på sekken. Været var bra da, så om turen ble litt mer strabasiøs en først tenkt - gjorde >>>

Map    

Heimdalshøe

Date:
20.04.2019
Distance:
11.2km

Skulle egentlig ha en rolig dag, men yr sa noe annet �

Map    

Restitusjonstur på Leirbreen, strafferunde for Sekretæren

Date:
19.04.2019
Distance:
12.7km

Litt sigen i skrotten etter gårsdagens tinderangel, fant vi ut at vi skulle driste oss over Leirbreen. Sokse var målet, siden Sekretæren måtte melde pass på Nordkloe sist. Isete i renna. Nordkloe var i overkant avsmelta, så det var bare Turplanleggeren som kom opp denne gangen også :( Alle gode ting er tre ;) Sokse kan med fordel besøkes enda en gang. Mye folk på tur, og tendenser til propp i renna.

Map    

Memurutinder

Date:
18.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:30h
Distance:
23.0km

Planen i dag var et oppsamlingsheat at Memurutinder. Turkompis Kjell var med, for første gang på lenge. Vi starta fra Spiterstulen ca. kl 9. Lite snø innover Visdalen, men det gikk greit å gå på ski. Opp Veoskaret, like bratt og varmt som alltid. Måtte ta skiene på sekken og sette på stegjern i det bratteste partiet - sola hadde ikke fått myka opp snøen noe særlig. Greit til V0, V1 og V2. Uvant å gå rygg igjen (Sekretæren kjente på høgdeskrekken litt i starten), men det var en lettgått rygg - sjøl om vi måtte bære skiene på sekken det meste av vegen pga lite snø. Vi hadde drassa med oss tau og sikringsutstyr, så gar klatresko lå i sekken. Da vi nærma oss V3, så vi at det kom til å ta for lang tid - og bestemte oss for å gå ned i skaret mellom V1 og V2 igjen. Der >>>

Map    

Lykkjesetre

Date:
17.04.2019
Distance:
6.3km

Map    

Veslbreatind

Date:
15.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:00h
Distance:
10.0km

Map