Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Jutulheia og Hundheia. Alene.

Date:
30.10.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:00h
Distance:
11.0km

Det har regnet mye i de to tre siste dagene, men i dag var det oppholdsvær. Jeg fikk derfor lyst til å ta et par topper på Fosen. Hvor jeg løp synes nå tydelig på trackinga. I starten tok jeg en tømmerveg som ikke står på kartet oppover ryggen sør for Blomdalen. Det er mulig det hadde vært litt raskere å ta en tilsvarende tømmerveg på ryggen nord for Blomdalen. Ellers var det egentlig fint å gå på søkkvåte myrer når en først hadde akseptert kalde og våte føtter. Ingen folk på åsen i dag. Sist helg hadde jeg iallfall min egen skygge til selskap, i dag var ikke den der en gang! Fin tur i kupert Fosenterreng.

Map    

Slettfjellet, Gimshøgda og Skardsberget. Min egen skygge.

Date:
22.10.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:23h
Distance:
10.3km

Høsten har vært kjempefin i Trøndelag denne høsten. Hadde egentlig ingen planer om tur denne lørdagen, men når jeg ble sittende alene og høre på ni-timen og drikke kaffe etter at kjerringa hadde dratt til byen på shopping kom rastløsheten over meg. Bestemte meg da for å besøke Slettfjellet og Gimshøgda samt Slettfjellet, som jeg trodde jeg var på en gang i mai, som målene. Ruta mi synes tydelig på GPS-trackingen. Det var fint å gå/løpe denne dagen, myrene var veldig tørre, i tillegg var de delvis tela slik at det var lett å ta seg fram. Ingen folk i fjellet denne dagen. Bare min egen skygge som selskap . Vel, dette kan bli årets siste tur, men vi får se an været de neste dagene.

Map    

Litjskrymten og Vestre Skuleggen. Viggo og Chefie

Date:
15.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
14:23h
Distance:
39.2km

Værmeldinga og været er fremdeles like bra og dette bør jo benyttes til toppturer. Helt siden Viggo og jeg var på Storskrymten for et par år siden har Litjskrymten stått høyt på ønskelista. Viggo og kjerringa var ikke vanskelige å be og vi overnattet på Dombås for å komme av gårde fra Skamsdalsætrin så tidlig som mulig. Med skyfri himmel og 5-6 kuldegrader var vi klare til avmarsj i halv ni-tida. Det gikk greit innover på stien til Lesjøhytta og Lesjøen. Sola kom opp og varmet litt. Litt problemer med å krysse å krysse bekken og vi traff en annen fjellkar som hadde gitt opp på stedet der krysningspunktet er angitt på kartet. Vi fire brukte litt forskjellig teknikk når vi fant et sted som virket noenlunde bra. Chfie var mest tålmodig og fant et sted 1 km oppstrøms oss >>>

Map    

Høgeronden, Midtronder og Digerronden. Morten og Espen.

Date:
08.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:34h
Distance:
26.9km

På to forsøk på de to siste årene hadde Espen og jeg måtte avbryte traversen mellom Høgeronden og Digerronden. Hvert år hadde vi bare kommet opp på første toppen på traversen. Nå var værmeldinga perfekt. Det hadde imidlertid kommet et lite snølag, men det så vi ikke som noe stort problem. Noe det heller ikke var. Espen hadde også skaffet en forsterkning på laget; Morten. Vi reiste fra Trondheim i 6-tida på morgenen og var klare for med sykler ved bommen 3 km før Dærålseter i halv-ti-tida. Det var veldig fint og lettgått innover mot stigningen til Høgeronden og vi var oppe der etter 3,5 timer. Bortover mot Digerronden var det egentlig flott å gå, men vi brukte nok litt lang tid i mye løs stein frem til Digerronden. 3,5 timer brukte vi også på denne delen og jeg begynte >>>

Map    

Forollhogna. Lisbeth.

Date:
01.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.3km

Parkerte ved Bakksætra i Synnerdalen innerst i Budalen. Vi gikk raskt og greit opp gjennom bjørkeskogen på den tydelige stien. Tydelig sti hele vegen over det flate partiet fram til foten av fjellet. Flere steder var det skiltet slik at kartet mitt ble lagt i lomma, kjedelig! Snøen nådde vi på 1100 m, men det var såpass lite at det ikke gjorde noen ting. De siste 200 høydemetre opp til toppen gikk veldig greit. Som bildet viser var den ene siden av varden fint dekt av snø. Været var litt dårlig med litt snø i lufta og regn i lavere strøk. Vinden kom og gikk, men egentlig helt greit. Dette var en høsttur slik høstturer skal være.

Map