Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Galdhøpiggen. Severin, Sverre og Espen

Date:
unknown
Characteristic:
Alpine trip
Map    

Store Knutsholstinden. Trond, Svein og Tom

Date:
unknown
Characteristic:
Alpine climbing

Dette var en tur med Trond Bjertnes og Gjøvik og Toten Turlag midt på 90-tallet. Det var 5-6 stk fra Gjøvik og Toten Turlag og to av dem var nok Svein Skoglund og Tom Halvorsrud. Vi gikk opp fra Gjendebu og opp på Vestre Leriungstind. Deretter ryggen bortover og forbi Vesle Knutsholstind i flanken på vestsida og deretter opp på den via nordryggen. Deretter rett på ryggen mot Store Knutsholstind. Jeg syntes det ble for spenstig på ett sted uten sikring og ropte tydelig dette. Da hadde allerede en fra Turlaget gått opp hammern uten siktring. Fin tur i litt dårlig vær mener jeg å huske.

Map    

Snøhetta. Knut, Gundersen, Ulf og sønn

Date:
unknown
Characteristic:
Alpine climbing

En fin dag på høsten tok vi Snøhettatraversen. Deltagere var Knut Ranestad, Gundersen, Ulf og sønnen. Knut hadde overnattet i telt ved Snøheim og vi andre kom kjørende opp dit utpå formiddagen. Gikk opp til Snøhetta og Midttoppen. Nede i skaret mot Hettpiggen delte vi oss i to taulag. Knut og jeg gikk over noen sva til høyre og opp på ryggen litt forbi Hettpiggen. Jeg husker at svaene var ubehagelige og vanskelige å sikre, mens de som gikk rett på ryggen syntes det var greit. Rapellerte deretter ned i skaret mot Vesttoppen. Ett samlet taulag opp på Vesttoppen. Her syntes jeg det var vanskelig og jeg var glad jeg ikke ledet her. Jeg syntes det også var luftig. Det begynte å skumre på slutten opp mot toppen og det ble en fin tur ned igjen til Snøheim. Dette var som vanlig en >>>

Map    

Austre Glittertindoksle. Steinar.

Date:
unknown
Characteristic:
Alpine trip

Reiste fra Trondheim en tidlig morgen, hentet Steinar på Oppdal og reiste inn mot Glitterheim og parkerte ved bommen. Hadde med sykler og parkerte disse ved Bergenussbue. Gikk opp mot Gråsuranden og derfra rett opp til toppen. Jeg er også litt usikker på om det var på denne turen at jeg var på Grotbreahesten. Jeg vet jeg har vært der, men kan ikke huske når og på hvilken tur dette var. Jeg må studere bilder og høre om Steinar husker dette. Dette var en sensommertur i fint vær med mye bilkjøring for en topp eller to.

Map    

Surtningssue. Øyvind

Date:
unknown
Map    

Store Hellstugutinden. Egil og Geir

Date:
unknown

Tur med Egil Hystad og Geir Alshus fra Spiterstulen til Memurubu på slutten på 80-tallet. Tok hele ryggen fra Hellstuguhø til Søndre Hellstugutind. Hinnotefjellet ble vurdert, men vi var såpass slitne at en enkel bretur nedover Memurubreen for raskest mulig å komme til memurubu var for fristende. Dette var en kjempetur i flott vær. Meget sliten på slutten nedover Memurudalen. Syntes det var vanskelig klatring opp på Store. Spennende "ridning" på eggen etter Nordre. Som en kjedelig spesialitet nevner jeg at vi dagen etter tok båten til Gjendesheim og buss derfra til Vågå. Jeg fikk æren av å hente bilen så jeg haiket fra Vågå til Røysheim. Jeg begynte å gå og haike inn til Spiterstulen igjen. Ingen stoppet og jeg måtte gå hele veien. Erfaringen er at ingen er mer >>>

Map    

Tjønnholstinden. Alene.

Date:
unknown
Characteristic:
Alpine trip
Map    

Galdhøe. Espen.

Date:
unknown
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Veslfjellet med Espen

Date:
unknown
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Vesle Galdhøpiggen. Alene

Date:
unknown

En tur tidlig på 90-tallet, sannsynligvis påska -92. Påsketur fra Hytta. Gikk Piggen rundt fra Spiterstulen alene. Opp Styggebreen. Fint vær kalt. Var nok på samme tur på Lindebergtind. Har også vært på veslepiggen noen få år senere med Per Ludvik. Tror jeg også var på Storgjuvtind på denne turen. Her er jeg imidlertid usikker og skal sjekke dette nøyaktig med å se på lysbildeserier om noen måneder, men jeg tror jeg var på Storgjuvtindene på denne aleneturen. Jeg vet jeg snudde på Ymelstind da det ble litt for guffent når jeg var alene.

Map