Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gråværstur opp til Søre Tusten

Date:
31.10.2016

Parkerte på utsiden av p-plass ved bunnen av slalombakken. Slalomparkeringa er tydeligvis stengt når det ikke er snø og trekket ikke går. Gikk langs 4 km grusvei til tårnet på toppen. Skoddde og yr. Syns det er finere her på vinteren og når man har sikt til fjord og fjell, men grei bakketrening for den som har behov for slik.

Map    

Tusenårsvarden , Moldevatnet og omegn

Date:
24.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:58h
Distance:
11.1km

Liten runde før kveldsvakt. Kjekt å rusle rett ut på stien og finne dette rett utenfor "nøva".

Map    

Familietur til seters i Kvidalen

Date:
23.10.2016
Duration:
0:51h
Distance:
3.3km
Map    

Seterfjellet med firbeint turkompis

Date:
21.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
10.0km

Map    

Ettermiddagstur til Tågheia

Date:
19.10.2016

Map    

Tusenårsvarden og Moldeheia med Mamma

Date:
18.10.2016

Koselig tur med mamma. Dama er sprek. Jeg ble svett opp bakkene !

Map    

Valltua og fire andre topper i Moldeheia

Date:
17.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:40h
Distance:
9.8km

Fin høsttur hjemmefra, opp bak huset, opp Thisløypa, frokost på skihytta, og videre opp på Audunshø, Løvenskarfjellet, Storfjellet, Nonsfjellet til Valltua. Sol og akkurat passe frost på bakken slik at jeg ikke sank ned i myrene de gangene jeg krysset dette. Gikk tom for strøm på Suntoen da jeg var kommet frem til Valltua, men har i allefall fått logga halve turen og tracken.

Map     2 comments

Skåla sammen med Sigrid

Date:
15.10.2016

Etter mislykket forsøk på å bestige Skåla 13.juli i år, kom vi oss omsider opp på Moldes høyeste fjell. Endelig slipper vi å skule misfornøyd bort på dette fjellet mens vi pendler Molde-Eresfjord, og vi trenger ikke lenger å skamme oss over at vi ikke har klart å karre oss opp på dette fjellet. Dette ble en trivelig tur med fin temperatur og god utsikt. Vi så kun en rype på veg opp, og hørte et hagl-skudd på veg ned. Vi gikk med staver for første gang på tur på barmark. . Det fungerte veldig fint med litt snø og enkelte isete partier. Neste tur opp hit blir forhåpentligvis på ski, med adkomst fra baksiden, via Horsgården.

Map     1 comment

Prestaksla med Sigrid

Date:
11.10.2016

Mens minstemann dro på guttetur til Måsvassbu, eldstejenta ble med faren sin på hjortejakt, var jeg så heldig å få med Sigridsola opp på Prestaksla i Eidsvåg. Vi parkerte bilen på p-plass ca 200 meter forbi Nesset prestagard, på Eresfjord-siden. Savna skilt ved starten av løypa, slik at man ikke ender opp langs Bjørnsonstien. Riktig vei er IKKE langs Bjørnsonstien, men langs skogsvei som starter oppover i retning toppen. Deretter følger man blå merking på trestammene opp gjennom plantefeltet opp lia. Litt ovenfor ei seterbu, valgte vi rød løype til høyre i stedet for blå trasé til venstre. Rød løype er korteste vei, og morsomst å gå. Blå løype er for den som gjerne går litt lengre for å få slakkere sti. Fantastisk utsikt innover til verdens fineste bygd, Eresfjord.

Map    

Familietur på Aursjøen- inn Stordalen opp til Snytvatna mm

Date:
08.10.2016

Første dag i høstferien tok vi en real familietur sammen med fam Solhjell Øverås inn Stordalen og til Lesjahytta. Her var det mye kjentfolk fra både Sunndal og Molde. Vi koste oss med niste, kaffe og påspandert snaps av type Balder mens vi nøt tonene fra sag-konsert og kikring på rein. En flokk på hele 250 rein hadde samla seg for tidenes sex-orgie en liten km lengre inn i dalen. Herfra gikk ferden videre opp til Snytvatna hvor fedre og barn koste seg nede ved vatna mens mødrene gikk opp på Torbusnyta. Artig bestigning fra sørsida med lett klyving opp siste biten. Da vi kom ned igjen var ungene opptatt med isdans. Ingen var nevneverdig våte.

Map