Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Dyrhaugstind

Date:
22.07.2017

Sparte noen meter da vi parkerte ved Skagastølen. Delvis sti opp til øvre Dyrhaug. Herfra jevn stigning opp Dyrhaugsryggen for det meste på snø. På ca 2000 meter åpenbarer hele ryggen seg.. ett herlig skue. Ved postkassa på 2085 smalner Eggen og det er for det meste bare morsomt ut til Store. Ett par partier får hjerte til å banke litt ekstra men morsomt er det. De siste metrene gikk jeg nok litt for langt ut til høyre. Kom meg opp etterhvert men det ble noen ekstra minutter med spenning. Ned fra toppen fulgte jeg mer ryggen ut mot Skagastølsdalen. Mye enklere. Retur heretter samme vei. Snøen hadde blitt mer råtten av ettermiddagsola så farte ble lavere enn vi hadde tenkt ned her. Med på turen i strålende sol var Truls. En fantastisk dag. Gå tid ca 7 timer.

Map     2 comments

Trolltinden

Date:
20.07.2017

På sykkel fra Spranget til Rondvassbu. Siden jeg kom sent i gang gikk jeg i raskt tempo opp til Kaldbekkbotn. Greit opp til bandet mellom Storsmeden og Steet. Ei kort bratt uproblematisk snøfonn helt øverst her. I stedet for å gå oppom 1885 toppen, skrådde jeg over til ryggen sør for Trolltinden. Eggen her er ikke utsatt men noe luftig.. bare enkel klyving. Først over Trolltinden sør deretter 1859. Her starter det som kan anses som utfordringene på turen. Mot sørveggen på Trolltind synes tydelig en slags sti ca 50-60 meter nedenfor. Ned til denne var det løst og jeg rotet litt for å finne en fornuftig vei. Kom for lang ned og måtte kjempe meg opp igjen i løse grusmasser og stein i konstant bevegelse. Endelig oppe på stien i fjellveggen som egentlig er ei trang fjellhylle var >>>

Map    

Nord for Trolltinden Sør

Date:
20.07.2017
Map    

Trolltinden Sør

Date:
20.07.2017
Map    

Storhøa

Date:
15.07.2017

Kjørte langs Trysilelva og tok av ved Nymoen. Parkerte ved enden av skogsbilveg like innunder Måsåvelthammaren. Vi holdt litt til høyre for det bratteste og kom oss enkelt opp på "hammer`n". Flott utsikt nedover Trysilelvvassdraget og over til Kampflåhøgda. Videre slakt opp langs Kvernbekken. Etter ett par km krysset vi denne og videre over det som fortoner seg som ett månelandskap. Irriterende mye fluer og knott i det gode og varme været. Den siste kilometeren til topps er nesten paddeflatt. På diplom toppen Storhøa, er det vid utsikt i alle retninger. Mest dominant er Rendalsølmasivet i nord. På vei opp ser vi også fint inn i Rondane. En god rast ved den store varden ble det. Retur samme vei. 13-14 km totalt og fire timer på tur med Anita.

Map