Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bokhentetur i eventyrlig landskap

Date:
15.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.5km

Det var meldt sol i dag, men det må ha vært over 1200 meter eller noe sånt. Det var iallefall rimelig skodda på de to toppene jeg var i dag. Men terrenget under var nydelig, med rim og duse farger. Den trolske stemningen gjorde at jeg storkosa meg og måtte stoppe og ta bilder overalt.

Map    

Spåtind i knallvær

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.2km

Dro hjemmefra med en viss skepsis i forhold til været i dag også. Tåka lå tjukk over dalen her. Men allerede da jeg passerte Leirin kom den blå himmelen til syne. Kult å gå på fjelltur i strålende sol og se på tåkehavet i dalene rundt. :-D Snøen som kom på søndag, var det nå kun litt rester igjen av. Jeg ble begeistret over utsikten fra toppen, og studerte den detaljerte sikteskiven. Kanskje lærte jeg noe nytt. ;-) Skulle aller helst blitt på toppen mye lenger, det fristet ikke å forlate den. Men så måtte jeg da, tilbake til hverdagsmaset.

Map    

Ingen skam å snu før Spåtind

Date:
09.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.1km

I dag hadde jeg planlagt å gå på Spåtind. Magefølelsen sa at det ikke var den helt store turdagen, men jeg hadde jo bestemt meg. Da jeg dro hjemmefra var det litt snø i lufta, og etterhvert som jeg nærmet meg Lenningen, snødde det mer og mer. Men jeg var optimist og tenkte at det kunne jo letne snart. På Lenningen var det skikkelig vinterføre, og jeg var glad jeg allerede hadde lagt om til piggdekk. Parkerte ved Feplassen, og møtte en sur vind da jeg gikk ut av bilen. Jaja, på med pannebånd og hette, og labbet i vei. Etter to kilometer, på nesten 1200 moh, fikk jeg stifte nærmere bekjentskap med det tunge lave skydekket. Det var ikke mye å se foran meg, og i kombinasjon med snø og vind var det rett og slett utrivelig. Så da snudde jeg da. Får prøve å nå toppen en annen dag.

Map    

Grindane

Date:
06.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Andreas ville bli med Sunniva og meg på Grindane hvis han fikk ta med Patrick. Lill Iren og Kira ble også med. Koselig! Det var en perfekt dag å gå i fjellet, med mye sol og lite vind. Guttene var litt Knoll og Tott i starten, og ville helst rulle i lyngen, knuse is og kaste stein i noen småvann. Det var visst veldig moro å lage så mange hull som mulig i den tynne isskorpen. Det ble mange småpauser på tur oppover, men hvorfor ikke ta det med ro og nyte en slik fantastisk dag... To matpauser ble det også, en oppi bakkene før reingjerdet, og en på toppen. Vi fikk se en reinsflokk, og det var stas både for små og store. Nydelig utsikt fra toppen! På vei ned igjen hadde guttene vondt både her og der, så det ble en del småpauser da også. Men de ga aldri opp. Sola gikk ned da vi var nesten >>>

Map    

Flott søndagstur til Reinehamaren og Tapptjerndalen

Date:
02.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.9km

Gikk sammen med mamma, Sunniva og Vega. Flott utsikt fra Reinehamaren, spesielt mot Jotunheimen med snødekte fjell. Vi tok en snarvei over til stien mot Tapptjerndalen, så det ble litt trasking i kratt og myr. Vega var spinnvill utenfor stien, spesielt da vi skremte opp fire ryper. I Tapptjerndalen var det steikende sol, det kunne like gjerne stått juli på kalenderen.

Map     2 comments

Kjærlighetsstien, lunsjtur

Date:
01.10.2016
Characteristic:
Walk
Distance:
3.8km
Map