Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Sukkertoppen

Date:
21.12.2020
Map    

Romsdalseggen vol 2

Date:
01.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:55h
Distance:
11.1km

Romsdalseggen for andre gang, denne gangen i høstdrakt. Gikk sammen med mamma. Hadde bedre utsikt denne gangen enn sist. Kan anbefale å gå denne turen på høsten (i finvær vel og merke) - fine farger og mye mindre folk enn på sommeren.

Map    

Kolsåstoppen

Date:
15.08.2020
Characteristic:
Sport climbing

Klatring opp Kolsåstoppen med Anders i fin solnedgang.

Map    

Austanbotntindane

Date:
01.08.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:09h
Distance:
14.1km

Etter å ha klatret på egne sikringer både i Sunnmøre og Romsdalen, var det nå på tide å prøve oss i Jotunheimen. Valget falt selvfølgelig på Austanbotntindane, en tur vi egentlig skulle gå på fjellklatrekurset, men som ble avlyst på grunn av dårlig vær. Vi overnattet i telt ved Berdalen, spiste frokost, helte på med kaffe og ruslet i vei. Turen over Vestre gikk radig. Videre var det både litt opp og litt ned, og noe klyving. Vi passerte flere taulag på turen. Prøvde å gå så fort som mulig for å unngå for mye kø. Plutselig var vi ved svaet hvor klatringen startet. Her var det jeg som ledet. Det var litt vått opp her, så det var greit å bruke tau, men klatringen var veldig enkel. Det var vel litt mer som klyving. Dette var eneste parti hvor vi brukte tau opp, vi gikk >>>

Map    

Romsdalshornet

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
14:31h
Distance:
4.4km

Klatretur opp Romsdalshornet. Satt ca en time og ventet ved foten av hornet før vi i hele tatt begynte å klatre. Det var mye kø opp, og det ble mye venting på standplass i skyggen for min del. Anders ledet opp de fleste taulengdene, jeg tok de siste. Morsom klatring og akkurat utfordrende nok for min del. Tok en god pause på toppen, endelig var vi i sola. Bonusen ved all ventingen var at vi fikk med oss vakker solnedgang under alle rappellene på vei ned igjen. Alt i alt en magisk tur, selv om vi burde startet litt tidligere :)

Map    

Mohns topp og Bladet i Molladalen

Date:
23.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:05h
Distance:
2.1km

Gikk opp til Molladalen fra morgenen av med en god del oppakning - både telt, klatreutstyr og fiskeutstyr skulle være med. Været var fortsatt ikke på vår side, så da vi kom inn i dalen og fikk satt opp teltet tok vi oss en liten hvil og venta på at skyene skulle lette, slik værmeldinga lovte at de skulle. Etter en stund kom disse spisse fjellene endelig til syne, så vi pakket opp sekkene og beveget oss bortover i retning Mohns topp. Vi skulle klatre sofaruta, men rota litt med å finne steget inn til selve klatreruta, og ettersom vi starta såpass sent var det ikke mange andre å se. Etter å ha prøvd å sammenligne fjellet med ruta i klatreføreren (som vi strevde voldsomt med å få tak i dagen før), fant vi endelig fram. Klatringa var morsom! Enkelte partier var veldig luftige, >>>

Map    

Hustadnestua i Sæbø

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:19h
Distance:
6.4km

Etter å ha kjørt forbi Stryn, klatret på Beachen og overnattet ved Trosevika i Loen, var vi nå kommet til Sunnmøre for å prøve oss på litt fjellklatring. Været var dårlig, så vi overnattet på en camping i Sæbø i påvente av bedre vær. Herifra gikk jeg en liten kveldstur i regnværet opp til Hustadnestua mens Anders prøvde fiskelykken i Bondalselva.

Map    

Nigardsbreen

Date:
17.07.2020
Characteristic:
Glacier travel
Duration:
2:02h
Distance:
3.6km

Fjellklatrekurs dag 5 - siste dag. Dårlig vær, så vi gikk opp til Nigardsbreen og hadde et lite brekurs istedenfor klatretur i fjellet.

Map    

Mannen i Breheimen

Date:
16.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:12h
Distance:
8.4km

Fjellklatrekurs dag 4. Første tur på egne sikringer. Grad 4+.

Map    

Store Smørstabbtind, Storbreatind og Veslbreatind

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:45h
Distance:
15.8km

Siste dag i fjellet og nok en dag med strålende sol. I dag ble Thomas med oss på tur. Vi gikk opp Store Smørstabbtind, Storbreatind og Veslbreatind. Jeg hadde lyst til å gå bort til Hurrbreatind, men det får bli en annen gang da følget sa seg fornøyd. Flott nedkjøring i slush. Fin avslutning på skisesongen - takk for denne gang fine heimen. For ei pinse!

Map