Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Nyttårstur i Espedalen

Date:
31.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:17h
Distance:
8.7km

Nyttårstur med Anders, Emma, Oliver og Ayva. Ruten var målet, men vi snudde på grunn av is- og skareføre. Fint lys var det!

Map    

Ranglarhøe

Date:
30.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:10h
Distance:
5.8km

Fjellskitur til Ranglarhøe. Hardt føre og mye skare.

Map    

Nordre Skagastølstinden

Date:
05.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:21h
Distance:
16.4km

Planen var å gå opp Nordre Skagstølstind. Emma og Oliver var med. Vi gikk opp til Tindeklubbhytta og satte fra oss sekkene her før vi gikk videre. Jo høyere vi kom opp, desto mer snø var det. På et punkt nådde det oss langt opp til knærne, og det ble veldig tungt å gå opp, også for hundene. Bestemte oss derfor for å snu før mørket nådde oss. Trøsten var at vi kunne ake ned igjen til 1582 i fin solnedgang.

Map    

Sukkertoppen

Date:
02.10.2019
Characteristic:
Hike

Kveldstur i fin solnedgang opp til Sukkertoppen.

Map    

Surtningssue

Date:
04.08.2019
Characteristic:
Hillwalk

Etter å ha tatt båten fra Gjendebu til Memurubu, latet oss hele dagen ved Gjendevatnet, badet og spist god middag gikk vi deretter opp til Raudhamran 1893 moh ganske sent på kvelden. Her bestemte vi oss for å overnatte! Det var en magisk opplevelse med stjerneklar himmel og overraskende behagelig temperatur gjennom hele natta. Vi levde i stor tro om å våkne til soloppgangen, men vi sov rett og slett for godt. Det var fristende å bare bli liggende i soveposen med utsikten vi hadde og sola som varmet til tross for at vi lå nærmere 2000 meter over havet. Etter litt kaffe og en real turmat pakket vi sekken og sette snuta mot Surtningssue. Vi ble fort tomme for vann da vi prioriterte kaffe, så turen opp dit ble mer slitsom enn den hadde trengt å bli da solen stekte ganske bra denne dagen >>>

Map    

Nordre og Store Svartdalspiggen

Date:
02.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:48h
Distance:
12.7km

Kjørte inn til Gjendesheim i går kveld, hvor vi spiste en bedre middag og overnattet. Tok båten fra Gjendesheim inn til Gjendebu, spiste god frokost der inne og startet deretter turen opp til Nordre og Store Svartdalspiggen. Tilbake på Gjendebu satte vi opp teltet og var klare for å dra videre til Memurubu neste dag.

Map    

Store Skagastølstinden

Date:
24.07.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
22.7km

Topptur til Store Skagastølstind med Anders og Kristoffer i tropevarme. Klokka passerte 04.00 om morgenen og vi var klare for å sette snuta mot denne dronningen av et fjell. Tok en kort pause på hytta på bandet før vi tok på hjelm og sele og ruslet videre. På svaene var det på med tau, videre til Hjørnet, så forbi Galleriene. Her sto vi litt i kø, men det gikk relativt kjapt unna og vi ble sluppet forbi. Videre til Heftyes renne. Det var vanskeligere å komme seg inn i selve renna med mine korte bein, enn det var å klatre opp selve renna. Videre oppover kunne vi snart skimte toppen. Vi var vanvittig heldige med været denne dagen. Da vi toppet ut hadde vi tidenes utsikt - vi kunne se Jotunheimen fra alle himmelretninger - vi befant oss tross alt på Norges tredje høyeste fjell.

Map    

Storbreahøe

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:49h
Distance:
9.2km

Tok med meg Oliver, kjørte inn Leirdalen og gikk opp til Storbreahøe. En relativt kort og enkel tur. Krysset en elv helt på starten av turen, det gikk greit. Gikk i egne tanker og havnet litt langt ut til høyre på vei ned, ble fort bratt. Fant igjen stien ganske fort. Krysset elva på vei tilbake, rett inn i bilen og kjørte hjem. En fin dag!

Map    

Molden

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:47h
Distance:
10.5km

Tur til Molden med mamma, Kai og Oliver. Kjempefin tur med fantastisk utsikt utover Lustrafjorden. På en godværsdag som dette kunne vi også se inn til Hurrungane. Avsluttet turen med et bad i fjorden - eller - det var bare Kai som bada, vi så på :)

Map    

Store Smørstabbtinden

Date:
11.07.2019
Characteristic:
Hillwalk

Tur til Store Smørstabbtinden med Anne Britt. Starta turen i strålende sol, og tok oss god tid oppover med flere pauser og studering av kart. Opp en lang steinur før vi kom til topps. Satt på toppen en god stund og bare skuet utover - fantastisk utsikt til resten av Smørstabbtindene. Etterhvert ble det overskya, men temperaturen var relativt høy til tross. Kunne fint sitte i singlet på toppen. Hadde vi planlagt bedre skulle vi tatt med oss utstyr og overnattet på toppen! Veien ned til Krossbu føltes lang, men turen i seg selv var veldig fin!

Map