Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Galdhøpiggen

Date:
20.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Har lenge hatt lyst til å besøke Norges tak, og med dagens værmelding kunne det ikke passet bedre. Fikk med meg pappa og Linda for å gå turen fra Spiterstulen, en litt mer krevende rute enn fra Juvasshytta, men uproblematisk sådan. Eneste problematiske var vel syra i låra som oppsto med en gang oppstigningen startet. Etter gårdagens tur til Veslesmeden kjente jeg det ekstra godt den første kneika opp hvor det skal forseres flere høydemeter ganske raskt. Det skulle vise seg å være flere seige motbakker på denne turen - helt overkommelige, men seige - hvert fall for min del. Pappa og Linda virket nokså spreke der de gikk foran og venta på meg som hadde nok med å puste samtidig som jeg holdt en samtale gående over Finn.no - jeg hadde nemlig kommet inn på studier i Oslo og var >>>

Map    

Veslesmeden

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Det var meldt strålende sol og jeg var sulten på å gå flere topper i Rondane. Merkelig å ha hatt disse toppene som naboer i alle år uten å besøkt dem. Var riktig nok på tur i Rondane og besøkte Rondvassbu i 10. klasse, uten at det ga spesielt mersmak på den tiden. Jaja, godt man kan endre seg. Denne gangen dro jeg alene med Oliver for å gå Veslesmeden. Hadde på forhånd lest at ruta var lettgått så tenkte det var innafor å ta med hund. Det var i grunn det, men selv med potesokker blir det litt vel mye stein for hans små poter. Det ble derfor litt bæring av hund på vei ned for å unngå såre poter, vi skulle tross alt tilbake til Spranget i tillegg. Alt i alt en fin tur med en værmelding som holdt det den lovet hele dagen.

Map    

Store Soleibotntind

Date:
15.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Tilbake til Jotunheimen, denne gangen gikk turen til Hurrungane sammen med Anders. Hadde lest mye om dette fjellområdet og funnet ut at denne toppen var en av de få man kunne gå opp uten klatreutstyr. Vi gikk fra parkeringen ved broa over Tverrelvi. Oppstigningen var ikke spesielt krevende og vardene var relativt enkle å finne. Det var kaldt og noe rufsete vær, så da vi kom til toppen ble lunsjpausa tatt under fjellduken. Vi tok oss god tid på toppen. Etterhvert lettet tåka og vi fikk glimt av Store Skagastølstind og Austanbotntindane der de sto og ruvet over oss. Imponerende skue! Anders med Austanbotntindane i bakgrunn. Før tåka lettet over Skagastølstindane. En fjellklatrer på tur over Nordre Soleibotntind.

Map    

Storronden

Date:
04.07.2017
Characteristic:
Hillwalk

Etterlengtet kvalitetstid med Vilde ble kombinert med med tur til Storronden. For en kombo! Lettere sti opp hit enn forrige tur opp Storsmeden. Hadde også utsikt denne gangen, så det ble litt turn i form av hopping og stå på henda - som selvfølgelig måtte dokumenteres. Takk for turen!

Map