Archive - Date

Collected lists

Gråhøgda i Os og Bratthøa i Tolga

Date:
30.10.2022
Distance:
22.6km

Gråhøgda i Os/Tolga: Tidlig start siden jeg var på sommertid og fikk dermed en nydelig soloppgang over tåkehavet i dalbunnen. Fulgte veien både opp og ned da rimet gjorde det glatt i terrenget. Kjørte til Vingelen etterpå, og veien innover mot Bratthøvollen. Veien bar preg av å ha vært fryst og oppvarmet igjen, og jeg parkerte 2,5 km før vollen. Det var jeg glad for på returen da veien ble enda verre i solsteika. Rent gjørmebad, og jeg holdt på å skli av veien flere ganger selv om jeg kjørte i 20 km/t. For øvrig fin sti fra setra mot toppen. Mye folk inni her i dag, både toppturgåere og jegere. Hørte mange skudd.

Map    

Skjæran, Store Svartdalshøgda, Blåkletten og Vardehøgda

Date:
29.10.2022
Distance:
43.0km

I dag lovet Yr.no opptil 20 m/s på toppene, og det stemte bra! Men bare promillen av turene er toppoppholdene, og siden været for øvrig skulle være ålreit, tok jeg sjansen. Dessuten hadde all snøen fra tidligere i uka smeltet på toppene, og bare det var positivt nok for meg. Begynte med Skjæran fra Kåsa og brukte hodelykt den første kilometeren. Fin traktorvei/sti innover. Gikk opp i et skar like øst for toppunktet. Hadde store problemer med å holde meg på beina på toppryggen og beveget meg i god avstand fra stupkanten. Flott utsikt og to varder å gjemme seg bak på toppen. På returen kom sola opp bak Sålekinntoppene, og det var magisk fint. Kjørte videre til Bekkely og fulgte sti innover mot Raudsjødalen i kraftig motvind. Gikk så nære Store Svartdalshøgda som mulig før >>>

Map    

Storåsen i Tynset

Date:
28.10.2022
Distance:
1.5km

Kjapp liten tur fra rv 3 etter jobb, akkurat raskt nok til at jeg slapp ta fram lykta.

Map    

Tynsethøgda, Glophøgder, Volfjellet og Langsfjellhogna

Date:
25.10.2022
Distance:
27.7km

Etter en svært, svært krevende langvaktshelg og påfølgende travel mandag, trengte jeg avkobling. Været spilte ingen rolle, og dagen ble en "varde-i-tåke-kavalkade". Begynte med hodelykt fra Øversjødalsfjellet mellom Holøydalen og Narbuvoll, og startet fra Haugtjønna i vått terreng til Tynsethøgda. Såvidt plussgrader, blaut nysnø, yr, regn, tjukk tåke og vind. Sleit med å krysse Tynsetbekken da den var dels isdekt i kantene, og det endte med at jeg sklei og plumpet. Da var løpet lagt for resten av turen, og den neste, med iskalde føtter. Fant toppen i tåka og var der under minuttet i iskald vind. På returen fikk jeg faktisk et glimt av Sålekinnas rygg og øynet håp om opplett, men den gang ei. Tilbake i bilen ble det helskift, og jeg satset på å gå meg varm >>>

Map    

Kaltberget

Date:
24.10.2022
Distance:
4.3km

Kjapp tur etter jobb. Rakk akkurat tilbake til bilen før det ble for mørkt til å se, men tåka bidro til å gjøre det mørkere. Toppen er merket helt fra bygda, så lett å finne fram for utabygds folk. Opparbeidet parkeringsplass ved stistart i hyttefeltet.

Map    

Tjønnpiken, Svahøa og Tyrikvamfjellet i Trollheimen

Date:
21.10.2022
Distance:
18.6km

Nydelig dag i Trollheimen selv om vinden var bitende kald. Mest snø i skyggesidene, men lite før 1300-meters høyde. Jeg begynte turen fra Skaret ved fv 6516. Gikk sti til Nonshøa, videre til Tjønnpiken, over Gråhåmmåren, bratt opp til Svahøa og slakt videre til Tyrikvamfjellet. Valgte å følge Svahøveien tilbake.

Map    

Svarthaugen i Oppdal

Date:
20.10.2022
Distance:
5.6km

Kjapp fin rundtur over toppen like før sola gikk ned, og minusgradene kom snikende.

Map    

Blomlihøgda

Date:
17.10.2022
Distance:
6.8km

Liten formiddagstur i gråværet. Parkerte i siste veikryss Prestvollveien/Gaulihaugan for en litt lengre tur og gikk via Skitvannet og opp lia derfra via ei hytte. To nesten like høyder med et lite juv imellom.

Map    

Brannsåsåsen, Grevåsen og Grimåsen

Date:
16.10.2022
Distance:
12.5km

Etter de tre toppene ved Langåsvannet, kjørte jeg til Tømmesdalen og parkerte på en stor plass ved veien. Fulgte skogsbilvei ganske langt innover Tvibotndalen og gikk rett opp fra den på Brannsåsåsen. Fint tjern ved toppunktet som ikke har noen markering. Videre ned til Sandholtvannet og opp på Grevåsen med flott trig. mast. Samme vei tilbake til Sandholtvannet og derfra til Grimstjønna og opp på Grimsåsen uten toppmarkering. Ned igjen til stien mellom Sandholtan og Tømmesdalen. Fin rundtur. Det falt nok mange elger mens jeg gikk da det ble løsnet skudd flere ganger. Rikelig med skogsfugler her også. Sandholtan med Grimsåsen bak på første bilde, toppen av Grimsåsen andre bilde:

Map    

Høgåsen, Langåsåsen og Trotstenen

Date:
16.10.2022
Distance:
9.4km

Nydelig vær i dag og hadde mest lyst høyt til fjells, men med sommerhjul var ikke det aktuelt. Tok i stedet et toppraid i Melhus´skoger. Begynte med Høgåsen fra Langåsvannet. Kort og lett tur, men topplatået var preget av mye vindfall, og det var vanskelig nok å finne høyeste punkt uten alle trærne. Tok en runde oppå der. Kjørte til Kjerkbakken og fulgte sti til Langåsåsen, med dagens fineste utsikt. Tok meg over hogstfelt og myrer til Trotstenen etterpå, og der var det så mange nedblåste trær at det var umulig å se noe toppunkt. Jeg lekte klatremus og kom meg bort til det som GPS´n sa var det høyeste, men da stod jeg oppå et tre. Leik sin turpostkasse var nok flyttet fra der den stod før.

Map