Archive - Date

Collected lists

Griningsdalskampen, Lassekampen og Ørnkampen i Vågå

Date:
30.09.2022
Distance:
19.5km

Dagens plan var egentlig rund Ingulssjøen, men jeg innså ganske fort at jeg måtte droppe Ingulssjøhøi. Snøgrensa var lavere enn jeg hadde håpet, og fra Lassekampen ville det blitt mange kilometer i stein og snø og formen var ikke på topp. Jeg gikk derfor bare på Griningsdalskampen der jeg fikk et lite hull i tåka før det tettet seg igjen. Fortsatte mot Lassekampen på GPS´n. Etter hvert trakk tåka seg vekk. Ingulssjøbekken var stor, og jeg kom meg ikke over uten å plaske uti, og det ble en kald fornøyelse begge veier. Jeg fulgte stien tilbake fra Lassekampen til setra Kampen der bilen stod. Griningsdalskampen: Lassekampen: På vei nordover igjen stoppet jeg på Randsverk og fulgte fin sti fra boligfeltet på Ørnkampen. Da hadde skyene samlet seg sørover, og alle toppene var >>>

Map    

Storslættåsen, Rognliåsen og Vedløset i Melhus

Date:
24.09.2022
Distance:
10.9km

Hadde egentlig helt andre planer for helga, men tok på meg en langvakt søndag siden det var manko på helsepersonell. Dermed ble det lokal bushing i dag i klissvått terreng etter alt regnet i det siste istedenfor fjelltur. Var på Storslættåsen først, en anonym skogstopp der jeg gikk fra Melhus´Røde Kors hytte. Rognliåsen var ørlite bedre. Parkerte der bomveien begynte på Bastiansetra. Utrolig vått terreng, nesten bare myr innover etter at hyttene tok slutt. Vedløset var definitivt dagens beste, både tydelig topp og utsikt. Gikk rett opp fra Plassalykkja, men ned igjen gikk jeg sti som jeg krysset på vei opp fordi jeg trodde den gikk et annet sted. Storslættåsen: Rognliåsen: Vedløset:

Map    

Tunnvola og Svartberget i Tynset

Date:
21.09.2022
Distance:
7.4km

Våknet opp til tjukk tåke og minusgrader på Tynset, men det ble raskt bedre. Som forventet streiket kneet etter kun kort tid, så jeg hadde valgt ut Tunnvola først. Det er en kort tur på delvis merket sti om man velger utgangspunkt Moanlangseterveien. Flott utsikt fra toppen over tåkehavet. Burde gitt meg her, for Svartberget ble bare vondt. Opp gikk greit, men ned ble en pine. Fulgte en utydelig sti opp ryggen fra nord og Gammelvangen. Fine høstfarger og bra utsikt fra toppen og nordøstover. Tunnvola: Svartberget:

Map    

Nonsvola, Båvola, Vangsåsen og Bjørkkletten i Tolga

Date:
20.09.2022
Distance:
21.8km

Nonsvola: Jeg begynte dagen i yr, regn og tåke. Parkerte på merket parkering ved Skardstjønna, og det var også skiltet til vola. Småglatt på stien med litt rim og snø, og null utsikt på toppen. Båvola: Kjørte videre til Tollevshågåvollen der parkering var halvfull med biler. Traff på flere fuglejegere i dag. Jeg fulgte stien nesten til snaufjellet og ruslet videre gjennom vått buskas og lyng. Det sluttet etter hvert å regne. Fikk meg to kilometer ekstra da jeg presterte å miste mobilen ut av brystlomma uten å merke det, attpåtil utenom stien, men enda mer utrolig fant jeg den igjen selv om jeg ikke klarte å gå i mine egne fotspor hele veien. Plutselig lå mobilen der. Litt flaks skal man ha. Flott utsikt fra Båvola. Vangsåsen: Parkerte ved skytebana i Vingelen, fulgte veien >>>

Map    

Teldalsvola, Langkletten, Storkletten, Blåkletten og Langhøa

Date:
15.09.2022
Distance:
38.5km

Ukas eneste fridag i dag, og jeg valgte turmål etter yr.no der været var mest lovende selv om det var dårlige varsler uansett. Valgte Tynset/Tolga og kjørte Gammeldalen i Tynset fra nord. Sleit meg opp med Corollaen til Bjørkkjølvangan på svært dårlig vei med grøfter, steiner og vaskebrett og til dels kraftig stigning, så det luktet svidd da jeg endelig var oppe. Småløp på stien fra setra inn til Teldalsvola, ca. 3,5 km én vei. Fortsatt oppholdsvær her og utsikt til de nærmeste toppene. Kjørte videre sørover Gammeldalen og dumpet sykkelen under ei gran litt sør for Gammeldalsvangan og kjørte videre til Haugsvangen. Derfra fulgte jeg T-stien mot Raudsjødalen til snaufjellet og siktet meg inn på Langkletten. På toppen kom regnet, og det blåste kraftig. Kledde godt på >>>

Map    

Middagsfjellet/Frænavarden i Molde/Hustadvika

Date:
12.09.2022
Distance:
11.6km

Etter 6 timer med forelesninger på Høgskolen i Molde trengte kroppen aktivitet. Jeg startet fra hurtigrutekaia i sentrum og gikk bygater først, deretter lysløypa og videre velbrukt sti til toppen. Akkurat da jeg nådde varden, kom det varslede regnet, og utsikten sørover var begrenset. Ned igjen samme vei og ble klissbløt før jeg var tilbake på hotellet.

Map    

Kolla på Dovrefjell

Date:
11.09.2022
Distance:
15.9km

Valgte å kjøre Dovrefjell til Molde for å kunne ta en tur høyere til fjells. Skulle gjerne gått lengre i finværet, men Kolla ble akkurat passe for kneet. Gikk fra Grønbakken og fulgte sti sør for Storbekken et stykke. Gikk opp via Kollberget fra øst og ned fra toppen mot nordøst i steinura. Kom ned på stien til Reinheim og fulgte den tilbake til E6. Mange jegere i dag, og noen moskus på betryggende avstand.

Map    

Kuvåsåsen, Storhåmmåren, Skardsberget og Berbuskamben

Date:
10.09.2022
Distance:
16.1km

I dag hadde jeg plan A, B, C og muligens D pga. et stadig sviktende kne, men dagens hovedmål var å fullføre Skaun-lista med Kuvåsåsen. Det gjorde jeg via den vanskelige veien :-) Parkerte på vestsiden av toppen, fulgte en ridevei et stykke før jeg bega meg opp lia. Bratt og kronglete og tett-i-tett med trær avløst av lettere partier. Måtte gå litt sikk-sakk pga. skrenter som plutselig dukket opp gjemt bak trærne, men fant dyretråkk som ledet vei. Litt utsikt fra toppen der en gammel bolt var sprayet hvit. Egentlig helt greit siden jeg har en tendens til å snuble i de gamle boltene som gjemmer seg i lyngen :-) Neste topp ble Storhåmmåren fra Vasslihaugen, lettvint med ATV-spor siste stykket til topps, men det var stygge kjørespor enkelte steder i terrenget. Toppen har mast, et >>>

Map    

Jolifjellet og Hostokamben

Date:
09.09.2022
Distance:
11.8km

Stabilt høyttrykk over Trøndelag i over en uke nå gjør at selv myrene er tørrere, men kjølige netter gir morgendugg, og det var det i dag også. Jolifjellet gikk jeg på fra avkjøringen til Stuggudalen. Gammel granskog betød lite undervegetasjon, og det var lettgått de drøye 500 høydemeterne oppover både under og over tregrensa. Flott utsikt fra toppen. Hostokamben kan angripes fra flere kanter, og jeg valgte å starte på Kleiva-stien fra vest. Det var egentlig fin sti, men det var mye nedfallstrær som var vanskelig å passere der det var som brattest, og lengre opp hadde skogsmaskinen vært og delvis herpa stien. Litt utsikt fra toppen, men enda bedre utsikt fra det nordlige utsiktspunktet 436 moh. som er et lokalt turmål.

Map    

Vassfjellet

Date:
06.09.2022
Distance:
11.5km

Etter langvakt på 12,5 timer innendørs er det lite som smaker bedre enn frisk luft. Jeg startet kl. 20.20 og satset på at jeg ville klare meg uten lykt siden jeg løp grusveien fra Kvål til toppen, og det gikk greit selv om jeg måtte sette ned tempoet nedover der det var dårlig vei. Den største faren viste seg å bli nestenkollisjon med en yngre elg som plutselig bestemte seg for å hoppe ut av krattet lenge etter at mora (antar jeg, i mørket) krysset veien foran meg. Jeg ropte ut og begynte å le, og elgen forsvant som ei kule over myra. For øvrig en fantastisk fin kveldshimmel som kameraet ikke yter rettferdighet.

Map