Archive - Date

Collected lists

Annølskammen og Vargheia i Orkland

Date:
31.07.2022
Distance:
19.0km

Begge toppene har merka stier. Annølskammen parkerte jeg ved lysløypa i Råbygda og fulgte traktorvei først, deretter våt og tydelig sti til toppen. Skiltet til toppen i alle stikryss. Vargheia kjørte jeg innover Husdalen. Det er parkeringsmulighet i bommen rett innenfor Kvernamoen der merket sti starter, men jeg parkerte tidligere for å få litt ekstra distanse. Tydelig sti, og vått her også.

Map    

Mesæterhøe

Date:
29.07.2022
Duration:
2:47h
Distance:
17.6km

Svingte av mot Nysætra ved Borkhus på vei fra Øyer til Ler etter endt jobbuke. Parkerte et par km før setra for å få ekstra trening. Løp stien innover og krysset Dagdyljudalen et sted det ikke var så mye kratt og gikk opp til ryggen omtrent ved høyde 1395. Det var 18 grader og vindstille helt til 1300 moh., og jeg ble oppspist av mygg, men da vinden kom ble det bedre. Mye spennende vær rundt meg, og jeg ble bare truffet av regnet i kanten av en byge mens sola skinte. Flott utsikt fra toppen midt i mellom Rondane og Dovrefjell. Returen la jeg sørvestover og krysset dalen ved Japi, ei fin lita bu på kanten av dalen.

Map    

Trettehøgda

Date:
28.07.2022
Distance:
7.8km

Gikk fra bommen i Liseterveien via Bosshaugmyra til toppen. Vanskelig å finne et høyeste punkt i den tette skogen. Returen la jeg nordover og ned til nærmeste vei. Mye hogstfelt, kratt, tett skog og sauer.

Map    

Veslfjell x 2 i Sør-Fron

Date:
27.07.2022
Duration:
2:00h
Distance:
11.5km

Skjønner godt at det ikke alltid er lett å være kreativ med å navngi fjell :-) Disse to utmerker seg ikke på noen spesiell måte, men topp er topp uansett. På Veslfjell 1003 moh. gikk jeg fra Fremre Fiskdalen, mens Veslfjell 1134 moh. løp jeg fra nordsiden av Afstjønna. Fint vær, men bare 13 grader og kald vind.

Map    

Vålåsjøhøe Øst

Date:
25.07.2022
Distance:
7.3km

Var i farta mellom Trøndelag og Gudbrandsdalen på vei til kveldsvakt og hadde tid til en liten avstikker. Parkerte på Hjerkinn og gikk innover mot Tverrfjellet før jeg tok av retning Vålåsjøhøe. Returen la jeg ryggen østover og ned på grusveien. Kraftig vind, litt sol og litt regn i dag.

Map    

Storfjellet, Langlidalsheian og Våvasslifjellet Orkland

Date:
24.07.2022
Distance:
31.0km

Målet var å teste nye løpesko og samtidig få kilometer i beina. Jeg valgte derfor å parkere i avkjøringa til Geitfjellet Vindpark og småløpe først til Storfjellet, deretter gjennom en stor del av vindparken til Langlidalsheian. Var helt alene hele turen. Heldigvis har utbygger latt de to toppunktene stå urørt, men Storfjellet hadde ikke mye å gå på ved varden. Etterpå kjørte jeg litt vestover og tråkket meg opp i terrenget til Våvasslifjellet. Siden det var søndag gikk jeg gjennom steinbruddet.

Map    

Høgskarven Melhus

Date:
23.07.2022
Distance:
13.6km

Kjørte nok et flyttelass på formiddagen, og etter sjauing og rydding måtte jeg ut og lufte meg. Kjørte til bommen til Samsjøen og småløp skogsbilveien til Skarvvollen og fulgte sti videre. Det var meget vått mesteparten av skogsstien. Artig topp med svaene, og vimpelen blafret og slo i vinden.

Map    

Midtvola

Date:
22.07.2022
Distance:
8.0km

Kjørte flyttelass fra Gudbrandsdalen til Trøndelag etter 8 timers tråkking på institusjonsgulv, så da var det godt med en pitstop i form av fjelltur. Gikk fra Rondetunet og fulgte sti nesten hele turen. Delvis usynlig sti fra Søre Vola bare.

Map    

Nårkampen

Date:
20.07.2022
Distance:
9.0km

Morgentur før kveldsvakt. Litt usikker på om jeg var her mens jeg bodde på Vinstra, men hukommelsen svikter 20 år tilbake. Uansett, helt greit med en (ny) tur, og i dag var det spennende vær. Lummert og vind, men det ble ikke noe tordenvær. Parkerte i bommen ved avkjøring Bålsætra.

Map    

Flakkshøa, Veslhøa, Simmelhøa, Steinbudalshøa, Skjerrelfj. +

Date:
19.07.2022
Distance:
33.2km

Begynte med Flakkshøa som oppvarming. Gikk fra de siste hyttene i Flakkshøveien. Deretter ble det en lengre runde fra Peer Gynt veien ved Kvamsnysætra. Fulgte Vuludalsråket forbi Eldåbu til Veslhøa. Krysset dalen til Simmelhøa, ned og opp igjen til Steinbudalshøa, og deretter i meget lett terreng til Skjerrelfjellet. Tilbake til Peer Gynt veien ned langs Buåa. På Simmelhøa var det en reinsdyrflokk som brukte lang tid på å få ferten av meg pga. vindretningen, men til slutt forsvant de mot Eldåbu. På veien tilbake til Kvam stakk jeg oppom Lauvåshaugen som er lett tilgjengelig etter at det nye hyttefeltet kom. Fantastisk utsikt til Rondane fra feltet, fra toppen svært liten sikt og masse fluer.

Map