Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Svarthaugen

Date:
31.12.2022
Distance:
12.4km

Det ble væromslag under årets siste tur. Natta var preget av kraftig vind opptil 30 m/s, og det var ikke lett å sove siden det var mye lyd. +5 og oppholdsvær da jeg startet fra Dovrevegen ved Mjøa, men før jeg nådde toppen, tetnet det helt til og begynte å snø store kjerringer. Tilbake i bilen var det sunket til +2 grader, og vinden hadde løyet betydelig.

Map    

Svarthaugen

Date:
30.12.2022
Distance:
9.2km

Gåløpetur fra Vollan skole via Snøve og stien videre opp fra parkeringsplassen. Mye folk som går her, så fint tiltråkket sti helt til snaufjellet der det var blåst igjen eller snaut. Kraftig vind i dag og +2 grader.

Map    

Våttåsen

Date:
27.12.2022
Distance:
7.0km

Etter et ærend på nordsiden av byen tok jeg en avstikker til Brekkåsen på returen og småløp på Våttåsen. Vind og snøbyger på formiddagen, og en forsmak på noe kraftigere utover ettermiddagen.

Map    

Kvernberget

Date:
26.12.2022
Distance:
9.0km

Løpetur fra Buvik kirke en runde om Øyberget og tur-retur Kvernberget fra opptråkket sti.

Map    

Våttåsen

Date:
25.12.2022
Distance:
7.0km

Julaften endte med 13 timers jobbing og 20 min pause der jeg rakk spise en halv medisterkake og litt rødkål under julemiddagen før jeg måtte trå til annet steds. Etter noen timer på øyet var det på´n igjen 1. juledag. Men i dag hadde jeg væromslag uten nedbør å se fram til, og det gikk fra -16 til +1 i løpet av dagvakta. Skikkelig heftig vind også, men merket ikke så mye til den gjennom skogen til Våttåsen. Desto mer kraftig på åpne plasser, og brøytebilen kjørte nokså forgjeves over jordene att og fram. Det drev igjen på et blunk. Ellers fin tur i tussmørket der jeg klarte meg uten lykt mye av turen pga. lysforurensing.

Map    

Våttåsen

Date:
24.12.2022
Distance:
7.0km

Løpetur i snø og vind julaftens morgen før jeg tok på meg julehabitten og var klar for 12,5 timers langvakt. God jul �

Map    

Våttåsen

Date:
22.12.2022
Distance:
7.0km

Mye å gjøre rett før jul som ikke har noe med jula å gjøre, så i dag ble det bare en liten tur i snøen på siste fridagen denne uka. Parkerte på feriestille Brekkåsen skole og fulgte bilveien til stistart ved Lete. Slapp å tråkke spor da det har vært tråkket siden den første snøen kom. Akkurat da jeg nådde toppen begynte det å snø.

Map    

Knutshovda

Date:
20.12.2022
Duration:
2:15h
Distance:
10.0km

Kjøreturen fra Ringsaker til Melhus gikk bedre enn forventet ut fra farevarsler om underkjølt regn og glatte veier. Kjørte om Folldal og tok en stopp ved elva ved avkjøring til skytebana og gikk derfra til fots på Knutshovda via Moldalssætrin. Dette ble min 37. tur hit, og jeg gikk ruta jeg har gått flest ganger. En del nysnø, men fint å gå. Flott lys og utsikt før det mørknet.

Map    

Leinetoppen

Date:
19.12.2022
Distance:
6.5km

En liten fottur fra foreldrene mine mellom førjulsslagene. Mye tåke i dag, men utsikten er lik null fra toppen uansett. I oppveksten gikk jeg på ski hit, men nå gror det igjen. Kun 5 cm snø i Ringsaker. Gikk forbi nabogården Samsals røde låvevegg.

Map    

Gamlevollåsen og Kneppåsen

Date:
18.12.2022
Distance:
22.5km

På tur sørover Østerdalen tok jeg en avstikker til Rendalen fra Hanestad. Startet med Gamlevollåsen på Hanestadkjølen. Parkerte ved avkjøringa til Harrsjøvollen og fulgte bomveien med bilspor et stykke før jeg tok av i snøen til Rullbekkliåsen. Litt forvirrende med de ulike høydeangivelsene på Norgeskart og Peakbook, så like greit å gå på begge toppene her. For øvrig lite snø, og pudder til bunns, og dermed dårlig skiføre. Helt greit til fots. Utrolig flott skog i dag med assosiasjoner til Kittelsen innimellom. Rendalssølen dukket opp i det fjerne blant trærne flere steder. Utsikt fra Rullbekkliåsen, men ikke fra Gamlevollåsen. Små varder på begge toppene. Gikk korteste rute til bilveien ned igjen og fulgte veien tilbake. Rullbekkliåsen: Gamlevollåsen: Kneppåsen: Parkerte >>>

Map