Archive - Date

Collected lists

Storhøe Folldal

Date:
30.08.2021
Distance:
19.0km

Litt forvirrende med Storhøe i Folldal der det er ulike høydeangivelser på toppene. Peakbook oppgir vesttoppen (1607 moh.) som høyest mens Kartverket har østtoppen med 1605 moh. mens de har 1604 moh. på østtoppen. Forstå det den som kan. Jeg ville iallfall oppom østtoppen også for å kunne kalle Folldalslista komplett. Bolle og brus i dag etter å ha vært på alle Folldals 47 topper i løpet av fem måneder :-) Turen i dag ble løpetur fra Krokhaug.

Map    

Kyrkjekletten og Kvasskampen

Date:
29.08.2021
Distance:
19.8km

Gikk fra Stadsbuøyen og fulgte stien innover mot Breisjøsæter. Der var det mye kratt langs Stadsbubekken, og jeg valgte derfor å gå over Kvasskampen på returen selv om det var mye lengre og jeg hadde gått der før. Flott dag i fjellet.

Map    

Rondslottet og Høgronden

Date:
28.08.2021
Duration:
9:00h
Distance:
31.2km

Denne turen hadde jeg tenkt på lenge, og endelig ble det mulighet med noenlunde ålreite bein. Startet fra Gammelgarden og gikk på Rondslottet først, deretter ned i Langglupdalen og opp på Høgronden. Stien derfra tilbake til Gammelgarden igjen.

Map    

Råtåsjøhøi for andre gang

Date:
27.08.2021
Distance:
5.0km

En kjapp tur i vind og regn, tjohei.

Map    

Skjellåkinna i uvær

Date:
26.08.2021
Distance:
18.0km

Egentlig hadde jeg tenkt ta med Bukletten også i dag, men det var bare å glemme. Kraftig vind og polerte steiner over 1500 meter gjorde det nesten uframkommelig. Holdt meg heldigvis på beina. Jeg var også her 04.08.2009 som en 10 på topp Alvdal det året. Dårlig vær da også :-)

Map    

Knutshovda

Date:
25.08.2021
Distance:
13.2km

Fra Folla via Moldalssætrin til toppen, ned til Sveen og Folla igjen, og langs elva tilbake.

Map    

Olsskavlen Granvin/Voss

Date:
23.08.2021

Jeg fant en liten lomme å parkere på rett vest for Espelandsvannet. Fulgte veien til Olavstøl, og derfra videre på sti til litt forbi Gunnarhaug. Det var lettgått terreng oppover, og etter hvert ble det mer stein og små sva. Selve topplatået er temmelig flatt, og jeg kronglet meg litt fram til varden og valgt å gå snø der jeg fant det i de små dalsøkkene. Trodde jeg var alene der oppe og skvatt litt da det plutselig dukket opp en skjeggete og mager fyr bare noen meter fra meg ved varden. Han hadde overnattet på toppen, og jeg skjønte at dette var en fyr jeg hadde hørt om som mest sannsynlig er den som har besteget toppen flest ganger. Returen ble omtrent samme rute som opp.

Map    

Fuglafjellet i Kvam

Date:
22.08.2021

Parkerte ved fv 49 over Kvamsfjellet og vandret veien innover Steinskvanndalen. Var tidlig ute, og det var en fantastisk fin morgen. Fra Øvrakvanndalen ble det sti, men jeg fulgte den kun en kort bit før jeg skar opp lia på en mer utydelig sti som etter hvert ble borte. Gikk opp Skukkane og kom inn på stien til Fuglafjellet litt sør for Gråursvannet. Veldig greit å ha sti å følge til topps da det er svært mange sva og stup som det ville vært vanskelig å finne en vei opp i mellom. Mistet riktignok stien et par ganger da den svingte brått, så i tåke ville det også vært utfordrende. Flott utsikt fra toppen, og jeg satt lenge og bare nøt. Gikk så å si nøyaktig samme vei tilbake, og da støtte jeg på flere folk på vandring i finværet.

Map    

Årsdalsryggen

Date:
21.08.2021
Map    

Storelgvasshøe

Date:
19.08.2021
Distance:
14.4km

Rundtur fra Elgvasslie om Elgevatnet opp og ned igjen på østsiden av Storbekken.

Map