Archive - Date

Collected lists

Skaftet Elverum

Date:
31.08.2014
Distance:
9.2km

Tur fra Rusta med følge og hunder.

Map    

Gaustatoppen og Gaustaråen

Date:
26.08.2014
Distance:
12.0km

Dagstur fra Elverum, kom via Notodden og Tuddal. Parkerte på den store parkeringa ved Stavsrobekken, og der var det fullt av biler og masse folk på tur til topps. Jeg gikk stien omtrent nonstop og passerte ganske mange. 1 time 15 min til tårnet. Videre bortover ryggen til selve toppunktet brukte jeg 15 min, det var litt kinkige partier nærmest toppen med store blokksteiner og klyving. Fikk faktisk toppen alene i ca. 10 min før det kom en hel haug. Fulgte stien ned igjen til bandet der jeg skar av mot grensepunktet Hjartdal/Tinn. Jeg brukte GPS´n for å finne nøyaktig og brukte litt tid og gikk att og fram før jeg fant riktig grensebolt midt i røysa uten holdepunkter. Var bortom to andre grensebolter først, men GPS´s stemte ikke. Ned igjen gikk jeg via noen vann og kom ned skråningen >>>

Map    

Trysilfjellet

Date:
24.08.2014
Duration:
2:00h
Distance:
9.5km

Fra Håvi opp, Fjellveien ned.

Map    

Nordhue

Date:
21.08.2014
Distance:
10.3km
Map    

Flotsberget

Date:
17.08.2014

Map    

Hornindalsrokken

Date:
15.08.2014
Distance:
14.6km

Kom fra Innvik og kjørte inn til Hornindalssetra. Gikk sti/traktorvei inn til stikryss og sti videre halvveis rundt vannet Store Luka. Fra ca. 700 moh. Gikk det bratt opp 500 høydemetre og 1,6 km. Det var vått og sleipt, men ingen store vanskeligheter, og det var lettere enn jeg husket fra forrige tur hit. Fra bandet var det lett videre i steinrøysa og jeg rundet mot nord og opp ryggen til toppen derfra. Det sluttet å regne før jeg kom opp bratthenget. En del tåke på toppen, men fikk såvidt glimt av Kvitegga og lavere områder nord og øst. Gikk toppryggen 100 meter bortover, men som vanlig synsbedrag at det var høyere der. Pause under varden før jeg gikk samme vei ned.

Map    

Blåfjellet i Naustdal

Date:
14.08.2014

Kom fra Førde via Storebru, og etter hvert på en veldig smal og dårlig vei til Hyen. Derfra var veien bedre inn til Gjengedalen. Bomvei 50 kr siste biten inn til setra Dalen. Jeg parkerte like ved krysset og gikk den siste veibiten. Det ble en del krattgåing opp til snaufjellet. Mye bjørkekjerr. Jeg gikk kun etter GPS, og trass det klarte jeg å peile meg inn på feil bekk opp lia, men som viste seg å være et bra valg likevel. Fulgte en bekk oppover til dens begynnelse, og da var jeg i skaret der jeg egentlig hadde tenkt å komme opp via Blåvatnet. Ramla ned mot skaret og slo kneet så jeg hylte, men heldigvis gikk smerten fort over. Skrubba opp og ble blått bare. Fra skaret bratt opp og litt på snø før en lang rygg innover til toppen. Spesielt fjell, lange sva som plutselig sluttet >>>

Map    

Blægja i Askvoll

Date:
13.08.2014
Duration:
5:00h
Distance:
15.0km

Fra Førde utover ca. 25 km på rv. 609 til litt forbi kommunegrense Askvoll. I Rørvika var det infoskilt om kommunene, og der parkerte jeg. Sti startet 100 meter lengre vest, og den var godt opptråkka og merket med T´er hele veien til topps. Det var fuktig opp skogen etter nattas regn, og jeg svettet veldig selv om det ikke var så varmt. Mye bedre over tregrensa, og oppe over kanten ved ei hytte tok jeg på mer klær. Stien rundet innover mot Nipevannet og på nordsiden av vannet. Mer stein herfra, og en del sva. Mistet stien et par steder, men kom innpå att. Fra bandet og opp var det lettere ur, og plutselig var jeg over kanten og så bort på varden. Mye skyer, og mye regn rundt om i dag også, men bra utsikt likevel. Lang pause på toppen. Ned igjen samme vei.

Map    

Blåskavlen Aurland

Date:
12.08.2014
Distance:
13.0km

Kom fra Elverum, gjennom Lærdalstunnelen og opp gamleveien over Aurlandsfjellet. Smalt og uoversiktlig oppover, og i en sving ble det full stopp bak tre andre biler der vi møtte 7-8 bobiler, biler og campingvogner. Men det gikk. Parkerte på stor fin asfaltert plass på Høgåsen, merket med vandringsskilt. Fulgte fin sti bratt opp til en varde på kanten av stupet over Aurlandsfjorden og derfra gikk jeg ryggen innover og over Prest. Lettgått terreng, både i gress og stein. Litt opp og ned, og fra Prest langsetter skråningen og deretter lang slak lettgått steinur til topps. Mye tunge skyer og regnbyger rundt meg, og det kom noen drypp på toppen. Kald vind, sikkert ikke mange gradene over 0 på toppen.

Map    

Kratlvola, Litlevonsjøvola og Rogsvola

Date:
07.08.2014
Duration:
15:00h
Distance:
69.0km

Dette var en sykt lang tur, og tidvis tungt i blokkfelt typisk for Femundsmarka. Jeg syklet fra Elgå til Svukuriset først og gikk resten. Tur-retur fra Elverum som dagstur, så det ble langt på natt før jeg var hjemme igjen. Jeg prøvde meg på samme tur tidligere en gang ved å skulle krysse Grøtåa ved Grøtådalssætra, men ga opp og gikk på Stor-Svuku i stedet den dagen. Nå valgte jeg å følge stien over Falkfangerhøgda og krysse elva på bru ved Korstjønna begge veier. Jeg traff ingen mennesker i dag, men følte meg ikke alene i den mektige naturen.

Map