Archive - Date

Collected lists

Kjærranåsen Horten og Sommerfjøstoppen i Aurskog-Høland

Date:
26.10.2011

Med storebror også denne dagen. Kjærranåsen: Vi gjorde et forsøk på å finne toppen i mørket kvelden før, men ga opp. Angrep fra andre siden av åsen i dag og parkerte på en veilomme ved en hjortefarm (?). Gikk opp langs gjerdet, fulgte traktorvei et stykke og gikk med litt mellomrom mot det høyeste. Jeg fant postkassa og en trestolpe. Åke var bortom der vi var i går, det var ikke langt unna. Ca 30 min. Sommerfjøstoppen: Tok ferja Horten – Moss og kjørte til bommen på veien opp til Runddelen. Ruslet opp og videre fra tårnet og bygget på toppen til ”sommerfjøstoppen” med bolt i et svaberg. Null utsikt. Grått og litt regn. 4 km og 53 min. Storebror løp bortom noen flere skogshøyder, og jeg plukket ham opp lengre nedi veien.

Map    

Sæteråsen og Undrumsåsen

Date:
25.10.2011

Storebror var med på alle toppene. TØNSBERG – UNDRUMSÅSEN 145 MOH. Parkerte på Holt gård. Merket sti 2 km til toppen som var markert og med litt utsikt mellom furutrærne. Varde med postkasse og bok. 50 min tur-retur. STOKKE - HØGSTÅSEN 172 MOH. Parkerte på Skatvet i en jordekant der veien ble dårlig. Fulgte traktorvei innover, så sti og videre gjennom skogen til toppen. Den lå i kanten av uthogd høyspentlinjetrase mens postkasse og bok lå på nærmeste høyspentmast, men der var det litt lavere. Var bortom en høyde til, men den var definitivt lavere. Storebror forsvant borti der, så jeg gikk alene halvveis tilbake. 4 km, 1 time 15 min. SANDEFJORD – HJERTÅS 148 moh. Parkerte på en liten plass i veikanten. Fulgte sti opp ca 600 meter. Svaberg på toppen og litt utsikt, bla. >>>

Map    

Presteseteråsen og Annevasshøgda

Date:
24.10.2011

Tur med storebror som hadde vært her før. Jeg kjørte og han var kartleser. Startet midt på dagen fra Ringsaker og det ble ettermiddagstur fra Eikeren. Parkerte på en lomme langs hovedveien. Vi fulgte traktorvei opp lia først, ned i en bratt dal, over en bekk og videre innover på ny traktorvei. Så bushing til toppen av Presteseteråsen. Var på flere punkter, derav det nyoppdagede vestlige punktet som var årsaken til storebrors tur. Etterpå gikk vi bortom det gamle med postkasse. Fortsatte videre gjennom skogen til Drammens høyeste. Der var det noen bolter etter tidligere trig. punkt. Utrolig kjedelige skogstopper med null utsikt, og jeg var sjeleglad for at storebror viste vei. Ble nesten mørkt før vi var tilbake. Brukte 4 timer.

Map    

Gitvola Løten

Date:
21.10.2011

Parkerte litt før setra for en litt lengre tur som ble kort allikevel.

Map    

Myrehogget Øvre Eiker

Date:
19.10.2011
Distance:
7.5km

Kjørte til litt sør for Åmot og over elva og fant bomvei innover mot Myrehogget. Parkerte på Midstua og fulgte fin sti forbi Hoggtjern der det var bratt skråning og berghyller med bla. stige et sted. Ellers var det mye opp og ned og litt myrete. Fra tjernet opp en bratt dal og mer fjellpreg siste biten til toppen som var noen sva med trig. mast og varde. Flott utsikt og nydelig vær. 1 time og 5 min hit og 1 time tilbake.

Map    

Heimdalshøe

Date:
14.10.2011
Distance:
10.0km

Høsttur alene i bittelitt nysnø fra veien over Valdresflya. Gikk via Brurskardet.

Map    

Bledalsrinden, Flesebekkble og Bletoppen

Date:
13.10.2011
Distance:
15.0km

Lang kjøretur fra Brumunddal om Kongsberg og over til Bolkesjø. Derfra på svindyr bomvei (70 kr) en kort veibit full av vaskebrett opp til Sønstevatn. Fulgte fin sti innover til Norstul og Langdalen, litt snø etter hvert. Skar rett opp fra dalen og kom rett på Bledalsrinden (1 time 50 min). Derfra ser man rett over til Bletoppen. Kom meg ned skråningen og inn på stien videre mot Flesbekkble. Fikk toppen i sikte og skar i lett terreng over et lite dalsøkk. 3 timer og 10 min hit. Samme vei tilbake, men tok en kjapp avstikker om Bletoppen siden jeg først var så nære. 5 timer og 45 min totalt. Ca. 15 km. Fint vær, så å si skyfri himmel og flott utsikt, spesielt til Gausta.

Map    

Ursknappen i Nes

Date:
12.10.2011

Fikk skyss med en som hadde jobboppdrag på Skarnes. Ble kjørt inn til Kanken. Gikk om Finnmyrkoia og fin sti videre til toppen. 33 min hit. Litt utsikt mellom furutrærne og postkasse på toppen. Kom nesten tilbake til Sand før jeg ble plukket opp igjen.

Map    

Renåfjellet

Date:
08.10.2011
Map    

Midtre Sølen

Date:
03.10.2011
Distance:
22.0km

Løpetur alene fra Gravåsen. Magisk tåkehav. To timer opp, 1 t 40 min tilbake.

Map