Archive - Date

Collected lists

Raudbergkampen

Date:
23.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.6km

Det ble en svært travel dagvakt igjen i dag, og i tillegg prøvde vi alle å følge med på leteaksjonen på andre siden av Vangsmjøse. Det var mange etater med i søket der, og vi tenkte vårt da aksjonen ble avsluttet på den måten den ble. Veldig godt å komme seg ut og lufte hodet etter den hektiske innspurten på arbeidsdagen med ørten telefoner og uventede oppdrag, og jeg dro på en liten rekognoseringstur ved Tyin. Våren er langt unna her oppe, og vinterdekka var gode å ha. Jeg tok randoskia og beholdt fellene på da føret var ekstremt hardt og isete, og jeg måtte krysse et par små dalsøkk. Jeg parkerte skia på ca. 1200 moh. og gikk resten til fots. Kjølig vær og kald vind på toppen og flott utsikt selv om skyene kom fort. Jeg måtte stoppe og sjekke terrenget noen ganger >>>

Map    

Makalausfjellet

Date:
22.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.2km

Dagens siste ble Makalusfjellet der jeg spanderte 40 kr i bom på meg selv og kjørte til øverste hytte. Her hadde jeg aldri kommet opp med den gamle bilen min på dagens føre :-) Det var mye opp og ned innover, så jeg beholdt fellene på tur-retur. Møtte ingen, men en person hadde gått til fots før i dag til toppen. Fint rundskue herfra.

Map     2 comments

Bjødalskampen

Date:
22.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.7km

I går fikk jeg bokstavelig talt svi for ikke å ha justert på randoskoa mens jeg gikk, noe som endte med masse hudløse partier på leggene, så jeg plastret etter beste evne og satset på korte turer i dag. Bjødalsfjellet har mange småtopper med kampen som det høyeste. Snilt fjell, og litt opp og ned fra Sangin. Akkurat da jeg nådde varden kom det en fyr på langrennsski fra motsatt kant. Det var en snakkesalig trønder med hyttehjemmekontor som hadde skøytet fjellet rundt mellom e-postene. Han kom med masse turtips. Vanvittig utsikt fra dette fjellet, kunne se hele rekka med 2000-metere i det fjerne. Litt trått skiføre ned igjen, men slapp unna med noen få stavtak. Her var det mye folk på tur i dag, også en syklist på skaren.

Map    

Vest for Makalausfjellet

Date:
22.04.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.6km

Makalaus revansj i dag. Alltid litt irriterende når jeg snur på topper. Snømengden var stort sett den samme som sist, men nå var det hardt og fint føre, så jeg la i vei til fots. Det ville ikke falt meg inn forrige gang. Kom innpå og krysset gamle fotspor etter å ha passert bekken, og de som hadde gått der hadde sunket langt nedi mange steder. Jeg fløt oppå. Best utsikt nordvestover fra toppen.

Map    

Langeberget

Date:
22.04.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.9km

I min forrige turnus hadde jeg aldri fri mandager, men nå har jeg fri etter arbeidshelg, og i dag var jeg heldig med været attpåtil. Det var -5 om morgenen og helt blå himmel. Veien opp mot Langeberget var vinterstengt for gjennomkjøring, men kjørbar til stistart og tilrettelagt parkering. Jeg brydde meg ikke om stien siden det var masse snø og tilnærmet panserskare. Gikk til fots som det passet oppover, og rundet bergveggen litt mer enn stien. Flott utsikt fra toppen.

Map    

Smådalsfjellet

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.9km

Mellom kveldsvakt og dagvakt har jeg 8 timer og 40 min fri, og da rekker jeg ikke sove stort, men i dag var dagvakta heldigvis så travel at jeg ikke hadde tid til å kjenne trøtthet. Dro rett til fjells etter jobb og gikk på rando og feller til Smådalsfjellet. Litt slalåm gjennom et parti av bjørkeskogen, men ellers fint terreng og bra skiføre. Ganske isete her og der, men det merker jeg ikke så godt med randoskia. Smådalsfjellet drukner litt blant de flotte toppene rundt, men det var helt nydelig i dag uansett. Returen gikk så det suste, og det eneste jeg så av liv var en hare og en snøscooter.

Map    

Hugakøllen

Date:
20.04.2024
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.3km

Grått fra morgenen av, men fint løpeføre oppover scootersporet til stistart. Derfra småløp jeg på skaren som stort sett bar godt. Et par kneiker var det så hardt at jeg måtte sparke til spor og feste. Kom innpå et scooterspor her og der til masta på toppen, muligens fra i går kveld da vi som hadde kveldsvakt i Vang fikk noen meget travle timer da Telenors nett brøt sammen. De skyldte på en mast. Resultatet ble iallfall at vi fysisk måtte oppsøke hver eneste bruker med trygghetsalarm for å informere om at alarmen virket, men at vi ikke fikk pratet med dem på telefon og derfor rykket ut uansett ved bruk av alarm. Jeg er heldig som har så erfarne og dyktige kolleger at vi kom i mål før slutten av vakta i tillegg til å yte den helsehjelpen vi vanligvis gir :-)

Map    

Heggeberget

Date:
19.04.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.2km

Sto opp til tett snøvær i dag, og det var snøføre igjen i høyden og definitivt nødvendig med vinterdekk. Parkerte på en infoplass ved fv 51 og gikk litt på måfå oppover lia. Hadde håpet å kunne gå til fots på skaren, men var ikke helt sikker og tok med trugene. Men fikk ikke bruk for dem. Det var helt kurant til fots på hard såle med mer og mer nysnø oppå i takt med høydekurvene. Heggeberget har mye skog, tidvis tett, så jeg måtte korrigere kursen litt innimellom og gå slalåm mellom trærne. Kom innpå gammelt trugetråkk som gikk til toppen, men det var bedre føre utenom, så jeg fulgte tråkket bare sporadisk. Det dukket også opp et par treskilt med retningsanvisninger. Litt utsikt fra toppunktet, og enda bedre på kanten mot øst.

Map    

Kakellkletten

Date:
18.04.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.0km

Hadde bare joggesko og en tidsfrist å rekke etter å ha vært på Tynset og byttet bil. Det var bra jeg ikke hadde tid eller mulighet til en lengre tur i dag siden jeg var tung på labben, og kroppen trengte restitusjon. Tok et gjensyn med Kakellkletten som ble tur nummer 35 hit.

Map    

Storsvehøgda

Date:
17.04.2024
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.3km

På besøk hos mamma etter jobb i dag. Fortsatt en del snø og is i skyggeland, men mest barmark og masse blåveis enkelte steder.

Map