Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Høgafjellet - Liatårnet - Bildøyfjellet

Date:
28.02.2022
Distance:
16.7km

Flott tur på Sotra! Jeg parkerte ved Liatårnet parkering og fulgte asfaltvei et godt stykke før jeg tok av på sti. Stien var godt tilrettelagt. Jeg gikk etter hvert vekk fra stien i retning Høgafjellet . Traff på igjen god og merket sti på vei til Høgafjellet. Her er det ingen toppunkt registrert på appen, derimot et utsiktspunkt. På vei tilbake igjen gikk jeg oppom Skorafjellet , gikk ikke ned igjen til stien, men fulgte høydedraget før jeg igjen kom innpå sti til Liatårnet. Fra Liatårnet var det god sti videre til Pyttane søndre og nordre . Jeg gikk deretter videre ned asfaltveien til stistart til Bildøyvatnet. Jeg valgte å gå på østsiden av vannet bort til demningen. På veien dit gikk jeg også innom Skitnafenet og Skinntikavarden . Etter hvert kom jeg bort til Bildøybakken og turen tilbake til parkeringsplassen kunne begynne:-) Turen tilbake gikk via Vardafjell og Fjellasåta .

Map    

Ørneberget

Date:
27.02.2022
Distance:
3.5km
Map    

Ramberget

Date:
27.02.2022
Distance:
1.8km
Map    

Tereleitet og Sveåsen fra Fanasæter

Date:
27.02.2022
Distance:
5.1km

Etter Storakvitefjellet kjørte jeg opp til Fanasæter og parkerte der. Jeg fulgte stien ned til Jordavatnet. Den var ikke alltid like lett å se, for det var fremdeles godt med snø og få folk hadde gått før meg, men jeg fant nå fint frem likevel. Jeg fulgte stien rundt vannet og tok av opp til Tereleitet . Stien var grei å se, men dette var nok ikke den mest brukte stien opp hit. Etter Tereleitet gikk jeg videre opp til Sveåsen og derifra omtrent samme vei tilbake igjen. Fin tur, men mye dyp snø, og der det var bart var det svært vått, så glad jeg hadde fjellsko på meg.

Map    

Storakvitefjellet

Date:
27.02.2022
Distance:
1.8km

En tur til Fanafjellsområdet for å ta noen topper. Første topp ble Storakvitefjellet . Jeg parkerte på en grusplass i Fanafjellsvegen. Her var det fin sti et stykke. Etter hvert ble den mindre tydelig, men med en gang stigningen mot toppen begynte, var stien ganske fin.

Map    

Liafjellet

Date:
26.02.2022
Distance:
2.5km
Map    

Katlaberget

Date:
26.02.2022
Distance:
2.5km
Map    

Stordalsåsen

Date:
26.02.2022
Distance:
0.7km
Map    

Vassliåsen

Date:
26.02.2022
Distance:
0.4km

Etter Røtinga tok jeg turen til Halhjem og Vassliåsen . Parkerte ved Bjørnavegen p-lomme rett ved en bom. Stistart rett over veien. Ganske kort tur. Fin varde på toppen.

Map    

Ternhaugen på Røtinga - Årets første hoggorm

Date:
26.02.2022
Distance:
2.7km

Jeg parkerte ved parkeringsplassen til bedriften Inka. En hyggelig dame sa at det var greit siden det ikke var noe aktivitet der på lørdager. Jeg tok av sti til høyre rett etter Inka. Første topp var Ternhaugen nordvest . Vurderte etter det å gå en mer direkte rute til Ternhaugen , men var glad jeg fulgte stien. Mellom disse to toppene traff jeg faktisk på en hoggorm. Det synes jeg var veldig tidlig. På Ternhaugan var det fin gapahuk, samt en fin utskjært(?) hare. Tilbake igjen fulgte jeg sti med blå merking, noe som tydeligvis var den mest brukte stien. Her var det godt med klopper.

Map