Påsketur på Hardangervidda (24.03.2018)


Palmehelg på Hardangervidda

Pent vær og vind mellom Mårbu og Rauhelleren
Pent vær og vind mellom Mårbu og Rauhelleren

Solheimstulen - Mårbu 24.03.2018
Per, Anders og Knut kjørte fra Osloområdet lørdag morgen 24.03. til Solheimstulen i Uvdal. Gikk de nærmere 2 milene i forholdsvis kraftig motvind, men i sol og pent vær.
Ved start gikk vi litt feil. Tok løypa som følger stien opp på venstre side av bekken og inn på vidda. Kom etter hvert inn på kvistet løype.
Ved start fra Solheimstulen skal man følge løypa mot Rauhelleren noen hundre meter og så ta av til venstre.
5 timer med flere pauser.

Mårbu - Rauhelleren 25.03.2018
Vinden i mot, men sol og pent. Lett løype de 2 milene bort til Rauhelleren. Artig å krysse "veien" av spor som reinsdyrene hadde laget. Noen hadde også sett flokken.
5 timer i behagelig tempo.

Rauhelleren - Solheimstulen 26.03.2018
Etter å ha hatt vinden midt i mot i 2 dager, skulle vi så gå nordøstover. Hva skjer? Vinden snur! Og det snør. Turen er lang (30 km) og flat. Alt var hvitt, så vi måte dele på å gå først. Brukte litt under 8 timer, inklusiv rast.

Vi traff Hilde, Trine og Jan Christian fra Kragerø i starten på turen. De tok igjen oss, vi tok igjen dem og vi spiste alle måltidene sammen. Hyggelig!

Solheimstulen er veldig koselig, et sted der tiden har stått stille fra 60/70-tallet. Koselige rom, antikviteter og gamle fotografier på veggene. God mat. Åpent i påsken av unge etterkommere av tidligere drivere. Det ble sagt at den var stengt, men det var det ikke.
Skal du dit, så dobbeltsjekk om det er åpent.

Fin liten tur i begynnelsen av påsken!

Snøvær og vind mellom Rauhelleren og Solheimstulen
Snøvær og vind mellom Rauhelleren og Solheimstulen

PS! 40 personer ble evakuert og fraktet ut med snøscooter fra forskjellige hytter på Hardangervidda pga utbrudd av NORO-virus som folk brakte med seg fra hytte til hytte.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.