Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Treningstur til Dypingskollen

Date:
31.08.2015
Map    

Lokkeråsen

Date:
28.08.2015
Map    

Bruri - her var det løst, sa Bruri

Date:
23.08.2015

Det ble en tur med kort opphold på toppen da vi skulle rekke bussen ut til Hjerkinn. Veldig fin utsikt fra toppen men denne blir nok dessverre ikke besøkt igjen pga den løse steinura. Fant en ganske grei vei ned som ikke bø på noen store utfordringer. Denne toppen besøkes sjelden av andre enn de som samler på 2000-metere.

Map    

Snøhettatraversen fra øst til vest

Date:
22.08.2015
Map    

Store Langvasstind og Nørdre Svånåtind

Date:
21.08.2015

Fin tur i fint terreng. Ang. klyvepartiet ned fra Vestre Langvasstind når en skal videre ut til Store Langvasstind så finnes det en enklere variant: Når en står ved varden på Vestre og ser mot Store så gå frem til kanten og så til venstre. Her finner man en skrårampe som gir en langt mer enklere adkomst til ryggen opp mot Store.

Map    

Storgrovtindtraversen

Date:
13.08.2015

Gikk fra teltet som var satt opp på den store plassen til høyre for veien inn til Leirvassbu. Dette er like før betalingsbommen. Mange raer med mye og høyt Vierkratt her og der gjorde de første høydemeterne mer strevsomme enn forventet. Oppe ved elva fant jeg ingen vei over så jeg fulgte elva hele veien opp. Der terrenget flater ut og en ser breen for første gang hadde det gått et snøskred rett over elva så det var bare å spasere over. Gikk til Fremste Storgrovhøe i strålende vær, hadde så en laaang pause på Bakarste Storgrovhøe for så å gå i gang med klyving og rappellering over de to neste toppene. Tørt men delvis løst fjell hele veien. Returen ble på høyresiden av Illåbreen helt opptil steinene. Her var det snø hele veien. På den nederste delen ble det ut på blåisen >>>

Map    

Vetre og Store Rauddalstind med ymse vær

Date:
12.08.2015

Parkerte på Leirvassbu og fulgte anleggsveien så langt den rakk. Pga den sene våren og kalde sommeren var det ikke egnet for sykling. Flere steder de to tre første kilometerne lå det et par meter snø i veien. Etter at den siste broen var passert og veien svinger til høyre var det bare å gå rett på oppover i lia. Store sammenhengende snøfelt gjorde både turen opp og ned enkel. Været var så som så og på Store Rauddalstind var det ikke stort og se, men fikk likevel et glimt i alle retninger like før jeg skulle gå nedover igjen. Retur samme vei. Brukte ca 10 timer med flere og lange (kaffe)pauser.

Map    

Støshøa/Nørdre Høa

Date:
03.08.2015

Finn veien opp til skytteranlegget på Bleikmyra (Dalstjønnvegen) og parker på stor plass et par hundre meter lenger inn i skogen. Gå traktorvei videre mot Dalstjønn. I Sti/veidele følg veien videre nordover i retning Medtjønna. Ta av fra veien et lite stykke etter åkerlappen en får på venstre hånd og følg terrenget oppover. Dessverre ingen utsikt fra toppunktet.

Map    

Buhø

Date:
02.08.2015

Fulgte Jotunheimvegen innover fra Bygdin. Selve toppen synes godt fra veien. Når en er i ferd med å passere på nordsiden går det en vei inn på høyre hånd, denne fører inn til en sæter. Fin parkering- og campingplass på venstre hånd etter ca 100 meter. Gå til topps enten rett på fra parkeringen eller følg veien oppover til den bikker nedover igjen, da er det bare å følge terrenget oppover. Selv om de fleste toppene rundt er høyere så ligger Buhø såpass sentralt og med såpass ensomt at en får en utrolig fin utsikt i alle retninger, spesielt mot øst og vest.

Map