Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kuven

Date:
17.11.2014

Parkerte ved skytebanen rett ved porten til søppelplassen på Follestad. Gikk så rett igjennom søppelanlegget med diverse anleggsmaskiner og lastebiler kjørende rundt meg. Var litt betenkt på å gå her men det gikk greit, oppfatter jo søppelplassen for de med søppel og ikke for turgåere. Fulgte veien innover og etterhvert oppover. Fant en gammel og falleferdig hytte like etter at traktorveien tok slutt, fulgte så terrenget innover på let etter det høyeste punktet. Gikk litt rundt omkring men fant til slutt en stabel med steiner og en bøyd bolt på det som virket som det høyeste punktet. Helt grei utsikt nordvestover (så deler av Drammensfjorden) og østover (så Drøbak). Fikk tatt kun et bilde da telefonen gikk tom for strøm. Retur samme vei.

Map    

Tåke- og gåsegborttur til Korpåsen

Date:
12.11.2014

Kjørte inn Glitreveien og parkerte ved bommen. Syklet til Damhagen, satte sykelen bak uthuset og satte kursen oppover mot toppen. Tåka lå tjukk og gjorde ikke dette til en tur med utsikt. Gevinsten ble en Orrhane som fløy opp rett foran meg like før toppunktet. På vei ned igjen gikk jeg for langt mot nord/nordøst noe pga tåka og noe pga bratte skrenter her og der. Fikk et lite gløtt i tåka etter en stund og fikk orientert meg. Kom til slutt ut på veien et stykke nord for Damhagen. Tok veien tilbake og opp til Damhagen igjen. Retur nordover via Gørrvikbukta slik at det ble en fin rundttur.

Map    

Skimten

Date:
06.11.2014

Parkerte ved Eiksetra og satte kursen mot Storsteinfjell. Mulig jeg bommet noe på stien for jeg fant en ganske direkte og bløt variant så jeg har nok fulgt skiløypa et stykke. Planen var joggetur men en del is her og der førte til en tur i rask gange med innslag av jogging. Fra Skimten ble turen lagt innom Tverråsen for en rask lunch og nyting av utsikt. Retur til Eiksetra via Løken og Solvang. Skulle ha tatt en lenger tur denne dagen og utnyttet godværet bedre.

Map    

Gampen

Date:
04.11.2014

Kjørte via Sollihøgda og mot Sylling/Drammen. Stoppet ved grusveien rett før Nordelva, parkerte ved Ringeriksveien (285) på utsiden av bommen. Syklet sørover ca 3,5 kilometer mot Butterudbonn. Den gode veien tok slutt og delte seg i flere retninger. Jeg tok veien til venstre som var en ok tømmerbilvei og syklet det meste av veien. Følger en denne lenge nok kommer en til den blåmerka stien til Mikkelsbonn. Følger en stien i retning Mikkelsbonn dukker Latinersteinen opp nesten med en gang. Latinersteienen markerer den første merkede sti i Vestmarka mellom Rustan og Sollihøgda. Veien videre til selve toppen blir i bushen etter eget valg. Jeg hadde tett skau og buskas som selskap både opp og ned, fant ingen sti av betydning. Syklet samme vei tilbake.

Map    

Knivsfjellet og Himmelvannet med utsikt

Date:
03.11.2014

Kjørte inn Knivsfjellveien forbi idrettsanlegget og "Kikkut" (sykehjem) og helt inn til bommen. For å få en litt lenger tur kan en parkere ute ved idrettsanlegget. Gikk på grusvei til jeg fant skilting mot Himmelvannet og Trevardeåsen. Fulgte stien til et stidele der Himmelvannet var rett frem og Trevardeåsen var til venstre. Fulgte skilting mot Trevardeåsen og havnet ikke lenger etter på en hytte. Stien ble så og si borte så jeg satte kursen sørover og stigende terreng. Gikk i 10 minutter før toppen kom til syne. Ingen utsikt. Tok ut kompasskurs rett vest og fant etter kort tid stien som går mot Himmelvannet. Etter noen minutter var det idylliske Himmelvannet nådd og like etter utkikkspunktet. Veldig bra og luftig utsikt syd-, vest- og nordover fra flere punkter. Å >>>

Map    

Maugerudnatten

Date:
01.11.2014
Map