Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Reistadåsen

Date:
30.10.2014

Parkerte ved bommen i det jeg tror er Lyfjellveien (Kjørte inn Østre Kjennervei og Vismutveien). Syklet innover i fint og kjølig høstvær, i steder med skygge var det fortsatt rim etter en stjerneklar natt. Syklet til jeg fikk Stuvstjern på venstre hånd og fant skiltet der det står "Bålplassen". Fulgte stien innover, denne går ganske rett nord og vekk fra toppen men etter en 200 meter svinger den til venstre og går tilbake mot toppen, litt på høyre siden. Når en kommer høyt nok i terrenget svinger en bare av stien og så ser man toppen (og det falleferdige trig.punktet). Dessverre ikke store utsikten. Retur samme vei.

Map    

Furuåsen

Date:
29.10.2014

Parkerte på Solli p.pl. etter å ha satt av unger og bikkje på Solli gård. Nydelig vær denne dagen så det ville vi utnytte. De to eldste gutta på 3 og 5 år gikk hele veien til Hovdehytta. Fant "toppen" etter litt plundring, det ligger rett ved stien men peker seg ikke ut. Bilder som er lagt ut her på PB hjalp godt med lokaliseringen. På Hovdehytta ble det pølse og lompe + kakao. Så gikk turen videre nedover til Bergsmarka og veien. Jeg fikk gleden av å gå opp til Solli p.pl. for å hente bilen.

Map    

Delåsen

Date:
28.10.2014

Parkerte ved Røsketadvannet og ruslet innover langs en traktorvei som gikk over i en fin sti for så å forsvinne helt, men da var jeg såpass nære toppen at det bare var å følge terrenget oppover. Gråvær i dag med dårlig sikt. Retur samme vei.

Map    

Brennåsen

Date:
27.10.2014

Kjørte til Hallenskog og Blåbergveien. Tanken var å parkere ved Blåfjellhytta men da jeg glemte å ta med meg kr. 20,- for parkeringen ble det å sette igjen bilen i krysset Blåbergveien/Nores Vei. Gikk opp mot Blåfjellshytta og fortsatte rett frem forbi hytta på nedsiden og inn på blåmerket sti til Svartvannsåsen. Meget bra utsikt herfra mot sørvest. Jonsknuten ved Kongsberg kan sees i det fjerne. Fulgte blåmerket sti videre mot Småvannsbu. Kom til stidele ved Verkensmåsan og fant toppunktet inne i skogen. Gikk tilbake til stidelet og tok en liten rast ved utkikkspunktet (som har helt grei utsikt). Retur gikk via deler av samme som adkomsten men gikk via de store svaene og Blåfjellhytta.

Map    

Kølåsen

Date:
23.10.2014

For å få en litt lenger tur parkerte jeg ved Holmsbu kirke og gikk i retning av gartneriet. Fint høstvær med innslag av regn etterhvert. Man kan parkere mye nærmere men da ble det ingen ordentlig luftetur hverken på meg eller Selma. Fant den avkappede stubben og gikk deretter videre til Kølåsen Sørøst for å ta med den også.

Map    

Kraftkollen

Date:
21.10.2014
Map    

Haraldsfjellet

Date:
20.10.2014

Været slo virkelig til denne dagen og bikkje og matpakke ble med i bilen utover Hurumlandet. Kjørte ned Skjøttelvikveien og parkerte like før bommen. Det går en sti rett inn i skogen fra der jeg parkerte men etter alt regnet den siste tiden fristet det ikke å gå der da stien var "flytende". Fortsatte heller nedover Skjøttelvikveien forbi det meste av hytter og så opp til venstre. Bred og fin vei/sti nesten helt til toppen, kun de siste 4-500 meterne var på vanlig sti. Den siste biten til topps er en småbratt knaus. Vindstille og sol gjorde oppholdet på toppen meget behagelig. Noe utsikt mot vest og sørover. Så bl.a. Bastøferjene langt der ute. Retur samme vei.

Map    

Hagahogget

Date:
17.10.2014

Parkerte ved innkjøringen til Olledalen skytebane. Været var ikke allverden men det er alltid godt å komme seg ut. Snødybden økte trutt og jevnt oppover og på toppen var det 15 cm våt snø. Tok også en tur innom radaranlegget. Fin tur i vått vær.

Map    

Vardåsen

Date:
14.10.2014
Map    

Stokker- og Rødsåsen

Date:
13.10.2014
Map