Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Flere toppturer på Otrøya, dag 2.

Date:
21.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
11.5km

Etter en trivelig kveld på Sandneset camping, våknet til ett like fantastisk vær på søndagen, så da var målet veldig klart. Øyas høyeste fjell måtte bestiges. Opstadhornet. Parkerte ved Crossbanen i Sør-Heggdal. Turen starter på skogsvei og går over i skogsti med en lun stigning til du kommer over tregrensa og opp til Sømmehytta. Selvfølgelig kunne vi ikke gå forbi Foksåtå og Slettheia, så sammen med turlaget "rett-opp" gjorde vi nettopp det. Gikk rett opp til Foksåtå. Og det var jo virkelig herlig å beskue gårsdagens tur fra den vinkelen. Hadde jo oversikt over hele ruta der :) Deretter over Slettheia og rett opp siden på Oppstadhornet og ble belønnet med fantastisk utsikt på toppen. Og med dette reiste vi i fra Otrøya. En øy som gjorde denne helga perfekt!

Map    

Fantastisk rundtur på Otrøya, dag 1.

Date:
20.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
10.3km

Været var meldt bra og vi ankom Otrøya allerede på fredagkveld og slo leir på Sandneset camping. Anbefaler campingen, men trasig at de kun tar imot kontant betaling. Fikk utrolig nok til å nyte fredagens siste timer i sol før den gikk ned i havet. Stigningen opp var bratt, men med en flott utsikt hele veien. Hadde lest litt om turen før vi dro, men da vi kom over tregrensa så den litt luftig ut, og enda luftigere skulle det bli! Hmmm.... hadde jeg sovet i timen? Skulle jeg virkelig over en travers!!?! Om jeg ikke hadde tenkt over det før, så skulle jeg i hvert fall det nå! Spenningen stiger og psyken forbereder seg på at dette skal mestres under en matbit på toppen av Rørsethornet. Men med utsikt over fine strender, blå-blått hav og de idylliske øyene utafor kysten finner man >>>

Map     2 comments

Eidskremheia

Date:
14.06.2015

En ny og spennende tur med variert terreng. Litt dårlig med parkering, men satte fra oss bilen halvveis i gangvei/veigrøft. Turen startet veldig bratt opp gjennom granskog. God stigning slik at en kom fort opp i høgda. Fantastisk utsikt. Noen glimtet til og skinte på vår "gjørmete" vår vei på trass av regnværet som har vært i det siste. Da vi kom opp svingte vi til venstre og gikk opp på Eidskremheia. Vi valgte å ta en annen rute ned, både for turen sin del og på grunn en gjørmete og bratt nedstigning. Veldig mye vatn og gjørme i dag, men er ikke bedre å vente etter regntiden som har vært. Tette fjellsko var gull verdt i dag. Fra Fangholsetra gikk vi skogsveien ned igjen. Stoppa på utsiktspunktet på Gammelsetra. Super rundtur som anbefales!

Map