Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bolliklumpen

Date:
02.11.2014

En liten kjapp søndagstur i dag og da måtte det bli denne siden den var ubesteget av oss. Etter mye regn en uke så endelig blåhimmel og sol. Vi parkerte bil ovenfor Eriklia og gikk opp skogsvegen. Når du passerer grind nummer to så hold til høyre og ta sikte på å gå ryggen, slik at du har Gådalen nede på høyre side. Ned turen gikk via Mjølberget slik at det ble en rundtur. Denne fine rundturen blir kun 5,8 km og gjøres unna på ett par timer :)

Map     2 comments

Tusten pluss noen topper til

Date:
19.10.2014

Startet turen ved turparkering i Jensguri-lia.

Map     1 comment

Bollen via Mjølkeberget

Date:
16.10.2014

Flott tur med utsikt over Melen i solnedgang. En liten ugle jaktet og kretset rund oss på toppen. Magisk stemning!

Map     2 comments

Bjerget

Date:
12.10.2014

Map     1 comment

Tusenårsvarden

Date:
11.10.2014

Super tur og byfjellet i Molde . En stor takk til alle som har lagt så mye arbeid i denne turstien. Beundringsverdigt! Det går vei helt opp til skihytta, fint for barnevogner og rullestolbrukere opp dit. Det er åpent kafe hver søndag på skihytta. Altså stengt i dag, dermed fikk KvikkLunsj duge.

Map     2 comments

Kyrkja i Jotunheimen

Date:
19.09.2014

Våkna til en fantastisk dag på Leirvassbu. Etter en koselig frokost med utsikt opp mot Kyrkja, ble det smurt matpakke og termoser ble fylt opp. Startet turen med ett reisefølge på seks, yngste person var 6 år, og av den grunn hadde ikke de to minste damene som mål å nå toppen. Men vi valgte å danne baktropp. Mens vi så resten av reisefølget på tur opp brukte vi tida på å bygge varder. Resultatet ble altså topptur på alle voksne denne dagen :) :) Fantastisk fjell! Rett og slett en solskinnsdag i Jotunheimen på alle vis! Kyrkja , bilde tatt to dager senere:

Map     1 comment

Urfjellet

Date:
07.09.2014

Fin søndagstur, en fin høstdag med 20 grader og lettskyet. Vi kjørte innover bomvegen fra Skaret og parkerte ved Malmesetra. Turen ble på 8 km tur retur og en følger ryggen på fjellet opp. Brukbar stigning men relativt lettgått tur. Litt disig i dag, men fantastisk utsikt her på Frænas nest høyeste fjelltopp.

Map    

Snøfjellet, Seterknobben og Trollhøttetraversen

Date:
30.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
12:00h

I en vakker høsthelg med perfekt vær slo vi leir på Mellingsetra fredagskveld. Etter avtale med en gjestfri grunneier, Einar Melling, fikk vi tilgang til utedo og løe med grillmuligheter og bål kos. Etter ett lite stopp hos Einar i Østbødalen, hadde vi fått meget god informasjon om setras historie og om veien opp til Trollhøttetraversen. Inne på setra hadde allerede vår turkamerat slått opp lavo og fått fyr i gryta. Våkna neste morgen til ett aldeles nydelig vær, spiste god frokost i løa og smurte nistepakker for en lang dag på fjellet. Turen gikk først opp mot Snøfjellet videre til Seterknubben. PÅ toppen av Seterknubben ble første rast der vi kunne speide utover hele traversen. Ja da var vi her da! Tankene surra litt hektisk rundt i hodet da jeg så veien videre, men >>>

Map     2 comments

Lågheia, Høgheia og Talstadhesten

Date:
10.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h
Distance:
10.0km

Over 1000 effektive høgdemeter og nesten mila endte kveldsturen på. Vi kjørte til Elnesvågen, Fræna kommune, og parkerte ved lysløypa øverst oppi Hauglia. Det er utgangspunkt for alle tre toppene, men veien skiller Talstadhesten fra heiene ved Haukåssetra. Hadde lagt opp ruta og vi valgte å gå opp via Lågheia. Her kan du nyte en storslått utsikt over Fræna med det samme du når over skoggrensa. Fra Lågheia går du i lett terreng i ca 20 min så er du oppe på Høgheia, som er noe mer spektakulær enn hva den ser ut til fra Lågheia. Men vi valgte i alle fall å gå ned for å vurdere forholdene, og allerede da var vel egentlig valget tatt. Vi skulle gjennomføre plana vi ! Noen små drikkepauser oppi bakken måtte til. Da var det bare å holde fast på sekken og håpe på at ingen >>>

Map     2 comments

Heklatindan Luten

Date:
02.08.2014

Flott og variert tur fra Rødalen til Trondalen, Heklatindan og Luten. Her opplever du skog, myrer, fantastiske fjellvann, friskt drikkevann, høy fjell, og enorm utsikt. Noe luftige partier på denne turen. Luten skimtes i det fjerne og ser ut som ett relativt flatt fjell, til høyre ser vi Bjørnen og Butippen.

Map