Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Sherpanakken (Rørsethornet utsiktspunkt) fra Rakvåg P-plass

Date:
29.03.2023

Flott tur opp Midsundtrappene i fantastisk vær. Mye snø, men i stor grad imponerende måkt av en eller flere lokale ildsjeler. Om lag 1 ½ time på tur uten nærmere tidtaking.

Map    

Jærmannburet fra P-plass

Date:
29.03.2023

Ifm. besøk på Nyhamna.

Map    

Solnedgang på Ergan fort

Date:
28.03.2023

Nydelig kveld på Bud og godt bevarte Ergan fort ved Hustadvika.

Map    

Geithaug, Aurfjellet og Stiklevarden fra Burmavegen

Date:
25.03.2023

Fin tur i vårlig, med kjølig vær. Flott observasjon av kongeørn i svev over Aurfjellet, og fikk studert den godt i kikkerten. Gjorde en tabbe ved å gå til Stiklevarden gjennom Stikleskogen; det var bare sti et stykke langs vannkanten av Stiglene. Retur vest for skogen og så snaut 2 km tilbake til bilen langs Burmavegen.

Map    

Raudsandberget fra Industriv. og Bremsneshatten fra Averøyv.

Date:
23.03.2023

Gråværstur med snøvassing til to fine topper på Averøya, etter først å ha vært turist på Atlanterhavsvegen. Parkerte først nede ved industriområdet ved Raudsand og gikk på veg opp til vanntanken vest for Raudsandberget. Herifra var det spor i snøen langs normalvegen til topps. Parkerte så ved den nedlagte skolen på Bremsnes og fulgte spor i snøen og etter hvert tydelig tråkk opp langs østryggen til den svært karakteristiske "hatten". Tidvis bratt opp til østtoppen på platået, så bort til hovedtoppen med retur samme veg.

Map    

Varden i Kristiansund og Kvernberget fra Rørgata

Date:
22.03.2023

Grå dag, men to fine kortturer i Kristiansund.

Map    

Kvernberget fra Rørgata og Freikollen fra Storbakken

Date:
21.03.2023

To flotte topper i Kristiansund i kjempevær og vinterlige forhold med til dels mye snø. Først kjapt til Kvernberget i godt opptråkket spor og med mye folk på tur. Usikker på om det var mulig å gå på høyreiste og langt meg vinterlige Freikollen ble jeg svært positivt overrasket over å finne like godt opptråkket spor og mange på tur også her, de fleste dog med brodder og flere med staver. Ingen tvil om at Freikollen er populær! Fornøyd med å kun bruke 50 min opp og 45 min ned, men i det bratteste partiet oppunder toppen hadde brodder vært gode å ha. Løsningen min ble å heller trø mine egne spor på siden av det relativt glatte tråkket på veg ned igjen det bratteste partiet, som allerede låg i skyggen i kveldssola. Vel nede i skogen igjen stod et par fløytende dompaper >>>

Map    

53-årsfeiring på Flokehyttene

Date:
16.03.2023

Koselig feiring på Flokehyttene med en overnatting 16.-17. mars, snaut 2 ½ år siden sist. Skikkelig ruskevær, men fralandsvind slik at vi låg i brukbart le.

Map    

Kiståsen/Slettafjella frå Stranddalen til Saurdal

Date:
12.03.2023

Søndagen i Stranddalen vakna me til overskya, men stilt ver etter vind og føyke kvelden før, så alle spora var derfor borte. Etter frukost og utvask la me vegen ned same løypa me hadde kome opp på fredagen, men med ein flott avstikkar til topps på Slettafjella, det småkuperte platået sørvest for Saurdal. Det var finaste silkeføret i den djupe og urørte nysnøen, og det var herleg å vera på tur. Me hadde godt ver heilt til me var oppunder toppunktet, då drog det seg til med litt vind og føyke. Artig at me her var tilbake på tilnærma 1000 moh, same høgda me hadde starta på i Stranddalen. Etter eit flott nedrenn i djupsnøen var me tilbake ved bilen etter 3 ¾ timar på tur.

Map    

Ravnanuten frå Stranddalen

Date:
11.03.2023

Lørdagen i Stranddalen vakna me til brukbar sikt og betre ver enn meldt, men me kunne ikkje kjenna oss trygge på at det ikkje ville dra seg til med snøver og vind, og dermed snøføyke. Me la derfor lista ganske lågt og ville få med oss dei enkle toppane Ravnanuten og Pjåkavassheia austover frå hytta. Me følgte spora etter dei fire karane frå Ungarn fram til 1006-vatnet og tok oss greit opp til toppen av Ravnanuten frå aust. Høgdepunktet utanom sjølve toppen var då me såg ei simle og ein kalv kryssa Pjåkavassdalen. Dei var tydeleg vare oss sjølv om me var bortimot 1 km vekke, og me såg sjølvsagt ikkje meir til dei. Vidare fekk me ein fin tur gjennom den markerte Pjåkavassdalen sjølve og kryssa dermed dyrespora. Vel framme ved vasskanten på 1066 moh tok me oss ein matpause >>>

Map