Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Digerronden fra Nedre Dørålseter

Date:
29.06.2020

Flott familietur fra Nedre Dørålseter med avslutning til Digerronden med Solveig. Vi fulgte først T-stien mot Høgronden til 1200m koten, før vi krysset sørvestover Vidjedalsflya noenlunde langs denne koten. Vi tok en times pause med pannekaker, egg og bacon like før nedstigningen til T-stien fra Rondvassbu, like ved et markert gjel i terrenget. Fra vi skilte lag med de andre, brukte vi 1 ½ time til topps og så 2 raske timer helt tilbake til ventende middag på turisthytta. For oss som var på første visitt i Rondane var det spennende å få overblikk fra toppen, og vi skulle mer enn gjerne ha fortsatt traversen videre østover. Til sammen snaue 8 timer på tur i geologisk svært særpreget landskap.

Map    

Snøhetta fra Snøheim

Date:
27.06.2020

Kjempetur i perlevær med Olaug og Solveig. 7 ½ timer på tur inkludert 1 ½ time på toppen. Denne ble godt benyttet til suppekoking - ikke mindre enn to slag - foruten en 40 min. visitt t/r midttoppen. Fantastisk rundskue, spesielt mot Trollheimen og Sunndalsfjella i nord.

Map    

Bondhusvatnet frå Bondhus

Date:
16.06.2020

Fin tur med Olaug opp "isvegen" til Bondhusvatnet og vidare heilt opp til det gamle utsiktspunktet oppunder breen. Nå når han har trekt seg veldig tilbake, er den siste etappen opp frå vatnet unødvendig med mindre ein skal klatra opp brefallet. I varmen denne dagen og snøvåren brusa det veldig i alle fossane nedover dalsidene, og ikkje minst i sjølve Bondhuselva.

Map    

Tysnessåta frå Myrdal

Date:
15.06.2020

Knalltur med Olaug; blå himmel, utsikt trill rundt og egg og bacon på toppen. Om lag 3 ½ timar på tur.

Map    

Godlifjellet og Naganibba frå Liarvatnet

Date:
12.06.2020

Flott tur til Godlifjellet lengst inne i Jørpelandsheia, strakaste vegen frå Liarvatnet. Opp Lågalia, fredeleg langs Svortingsvatnet til Nagastølen som framleis er den same. Bratt opp normalvegen mot Nibba, men ikkje oppom der før heimvegen. Herifrå var det stilaust og meir spennande terreng, men óg ganske friskt med austavind, såpass at vindjakka måtte på og capsen av. Holdt høgda så godt eg kunne bortover mot Krokavatnet, men det var lettare sagt enn gjort. Kryssa utløpsbekken frå vatnet og holdt over høgdedraga på sørsida. Her tok eg óg over høgdedraget søraust for Krokavatnet og fekk endeleg dagens mål i syne, eit godt stykke lenger å gå, og framfor alt ganske kupert vidare. Herifrå måtte eg ganske bratt ned mot eit dalsøkk på sørsida, og her fann eg nødlingar >>>

Map    

Hovda fra Blikrabygda

Date:
10.06.2020

Flott finværs ettermiddagstur med Olaug, snaue 2 ½ timer på tur med en god pause på toppen. Flott faunainnslag med ivrig syngende ringtroster.

Map