Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Alvaldsnuten (og nesten Blådalshorga) fra Blådalen

Date:
29.09.2019

Super høsttur til Blådalen og utsiktstoppen Alvaldsnuten, 8 timer på tur med tre pauser. Først ca. 2 ½ timer hhv. opp og ned på Alvaldsnuten. Vi bommet litt på veivalget på oppturen, både fordi vi tok av fra stien mot Eikemo for tidlig og fordi vi kom på høyre side av et bekkegjel nedenfor Krokavatna. Dermed havnet vi vest for Vetrhusvatnet på 748moh i stedet for å følge stien som går på et eid mellom vatna. Senere kom vi inn på vardet og kvitmerket sti som brakte oss fint til topps. Veldig ulendt og karakteristisk terreng mot toppen av Alvaldsnuten, tydelig preget av at Folgefonna må ha herjet her for ikke så mange hundre år siden. Så toppet vi ut ved varden til akkurat så herlig rundskue som vi hadde håpet; vi såg "alt" fra Reinsnos via Snønuten til Boknafjellet >>>

Map    

Nordre Sålefjell fra Gruvevegen

Date:
26.09.2019
Map    

Husafjellet og Dyrafjellet fra Veraland

Date:
24.09.2019

Kort tur på godt merka sti fra parkering på Veraland.

Map    

Liarvatnet rundt #1, om Skorafjellet og Reinaknuten

Date:
23.09.2019

Endå ein flott haustdag og tur i Jørpelandsheia. Gjekk langs Liarvatnet til Grimsli i nokså kraftig austavind. Stien bar tydeleg preg av å ha sett sine beste dagar, men for eit imponerande arbeid som er lagt ned der, hellelagt gjennom urdene og med bruer her og der. Kom inn i sola i Grimsli etter ¾ time, fann så hengebrua over til nordsida av elva og etter kvart stien som går på vestsida av Solknuten. Det var praktfull haustmyr med innslag av foreskog oppover mot Tysdalsheia, og fin utsikt mot Krunefjell, Reinaknuten og dagens hovudmål Skorafjellet. Tok kurs aust om blautmyra (den nederste tjødna) på Tysdalsheia, stilaust og tungt i stigninga mot Skorafjellet. Skremde opp ei orrhøne i krattskogen her. Skorafjellet var ekstremt oppsprukke på austsida, men eg fann ein grei oppgang >>>

Map    

Stavsnuten fra Midtlæger

Date:
22.09.2019

Flott morgentur i strålende høstvær; 1 time 45 min opp, 1 time 10 min ned, snaue 3 timer på tur. Jeg klarte det kunststykket å gå opp altfor langt vest, og komme opp på 1567-toppen. Det var så bra vær, og jeg var såpass sikker på veivalget at jeg ikke konfererte med kartet, og det ble min bane denne gangen! Men det gikk heldigvis fint å komme seg videre til hovedtoppen på 30 min, selv om det var en del snø over 1500moh, som heldigvis bar brukbart før sola fikk tak. Flott rundskue fra denne dominerende toppen, spesielt mot Middyrrustene, Verjesteinsnuten og E134 østover. En rypeflokk var alt som var å se av liv.

Map    

Arbunuten og Simleskjåen fra Arbuvollen

Date:
21.09.2019

Flott høsttur i makeløst vær, minst 15 grader og sol fra skyfri himmel på Haukelifjell. Normalvegen opp på Arbunuten og videre sørover i nokså rett linje mot Simleskjåen, med oppstigning fra øst. Kjekt å være her for 10. gang, og den første på barmark! Retur samme veg, snaue 6 timer på tur inkl. en god suppepause. Fine faunainnslag med en hissig rypestegg og 15-20 sniper på trekk.

Map    

Søre og Nordre Råsanuten fra Råsehallet

Date:
20.09.2019

Kveldstur i flott solnedgang. Fine faunainnslag av rype og hare i flukt.

Map    

Vardefjellet fra Aksdal/Søre Våga

Date:
13.09.2019

Kort tur fra nytt byggefelt i sør, i skiftende vær med kraftig vestavind på toppen.

Map    

Medfjellsvarden heimefra

Date:
08.09.2019
Map    

Reinaknuten og Krossen frå Bjørheimsheia

Date:
07.09.2019

Skoddetur til Reinaknuten trass godversmelding. Etter styrtregnet dagen før, var det nok ikkje anna å venta, for det var mykje vatn som skulle fordampa denne morgonen. Planen var å gå normalvegen over Krossen og heilt inn langs Reinaknuttjødnane, og først få med meg Skorafjellet, men frå skardet før nedstigninga til Tysdalsheia var Skorafjellet knapt synleg i skodda, så det var bare å gi opp utan GPS. Derfor vart det retur langs tjødnane og til topps på Reinaknuten. Skodda låg dessverre tett på toppen, første gang her oppe utan sikt for min del, men kjekt likevel. Retur tilbake over Krossen og oppom toppunktet her óg. Det var håp om oppklarning fleire ganger ila. turen, men skodda låg ganske stabil på om lag 700m høgde heile føremiddagen. Om lag 3 ½ timar på tur.

Map